Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Vivo Y76 5G Review: Προσιτό και ενδιαφέρον

Vivo Y76 5G Review: Προσιτό και ενδιαφέρον

απο Kostas Gliatiotis

Η Vivo γνωρίζει πολύ καλά, ότι για να «πετύχει» σε μια νέα αγορά όπως είναι για την ίδια η Ελληνική, πρέπει να έχει ταυτόχρονα διαθέσιμες διαφορετικές προτάσεις σε αντίστοιχα όσο το δυνατόν πιο διαφορετικές κατηγορίες τιμής.

Με το εντυπωσιακό για το είδος του Vivo V23 5G να αναλαμβάνει να μας γνωρίσει την πολυτέλεια στην μεσαία κατηγορία, το Vivo Y76 5G που αποτελεί και το αντικείμενο του συγκεκριμένου Review, έρχεται να προσφέρει μια εναλλακτική για όσους εστιάζουν σε διαφορετικούς τομείς.

Είναι ένα 5G Smartphone, που μάλλον θεωρείται πλέον «απαραίτητη» προϋπόθεση και στην μεσαία κατηγορία τιμής, έχει και αυτό με την σειρά του έναν διαφορετικό σχεδιασμό, και προσφέρει αυτά που χρειάζεται κανείς στην καθημερινότητα του.

Σχεδιασμός.

Για την Vivo, η σειρά Υ αποτελεί την οικονομικότερη, όχι όμως προφανώς «φθηνή», οικογένεια Smartphones που δίνουν έμφαση στο… Value for money. Το Vivo Y76 5G αποτελεί την μέχρι στιγμής συνολικά πιο ολοκληρωμένη πρόταση αυτής, και το δείχνει εκτός των άλλων και με τον σχεδιασμό του.

Σε μια κατηγορία τιμής που παραδοσιακά δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει ένα Smartphone λόγω και των περιορισμών στο κόστος, το Vivo Y76 5G χρησιμοποιεί τους διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς του, και μερικές πολύ έξυπνες λεπτομέρειες στον σχεδιασμό του.

Στο πρακτικό κομμάτι, δεν «ξεχνάει» την θύρα ακουστικών που δυστυχώς … εξαφανίζεται και από την μεσαία κατηγορία τιμής, ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλεύεται και το πλεονέκτημα στην  μεταφορά που του προσφέρει το σχετικά έστω χαμηλό του βάρος.

Αν θα θέλαμε κάτι διαφορετικό παρόλα αυτά, θα ήταν να μην περιορίζεται στο μοναδικό ηχείο που έχει στο κάτω μέρος του, σε μια κατηγορία τιμής που ο στερεοφωνικός ήχος έχει αρχίσει να θεωρείται κάτι… δεδομένο.

Οθόνη

Προκειμένου να διατηρήσει το κόστος σε λογικά για την εποχή επίπεδα, η εταιρεία έχει κάνει μια πολύ συγκεκριμένη επιλογή στην οθόνη του Vivo Y76 5G.

Παρόλα αυτά, είναι μια FullHD+ οθόνη με ονομαστική ανάλυση 2400×1080 pixels, και η διαγώνιος στις 6.58 ίντσες την κάνει όσο μεγάλη «πρέπει» για άνετη χρήση καθημερινά.

Στην πράξη τώρα, η οθόνη αυτή προσφέρει ότι καλύτερο… μπορεί να δώσει ένα LCD Panel. Χρωματικά, το Vivo Y76 5G έχει μια σωστή «ισορροπία» ανάμεσα σε ζωντανά και έντονα χρώματα, που δεν ξεπερνούν τα όρια του φυσιολογικού. Προσφέρει παραδοσιακά και επιλογές για την προσαρμογή της απόδοσης χρωματικά, κάτι που είναι γεγονός ότι άλλες εταιρείες… αποφεύγουν σε οθόνη αυτού του είδους.

Κάμερες.

Προφανώς και το Vivo Y76 5G εστιάζει ιδιαίτερα στον τομέα της κάμερας, και με την εταιρεία να έχει μια καλή παράδοση σε αυτόν, φροντίζει να καλύψει τις ανάγκες και απαιτήσεις που μπορεί να έχει κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Η βασική του κάμερα έρχεται με έναν αισθητήρα των 50mp και ένα φακό με διάφραγμα f/1.9 που της επιτρέπει να αποδίδει όσο το δυνατόν καλύτερα και σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού.

Ο αισθητήρας τώρα, είναι προφανώς διαφορετικός από αυτους με την ίδια ονομαστική ανάλυση σε διαφορετική κατηγορία τιμής, πετυχαίνει όμως ένα… ενδιαφέρον τελικό αποτέλεσμα.

Η Vivo σωστά αναγνωρίζει ότι στην κατηγορία αυτής (και όχι μόνο…) αυτό που θέλει κανείς από ένα Smartphone είναι μια όμορφη φωτογραφία, χωρίς συνήθως να τον ενδιαφέρει να την κρίνει με πιο «τεχνικούς» όρους.

Με αυτό σαν δεδομένο, το Vivo Y76 5G καταφέρνει να βγάλει φωτογραφίες με καλά επίπεδα λεπτομέρειας, πολύ καλή ευκρίνεια για το είδος του, και χρωματικά έχουν μια σωστή «ισορροπία» ανάμεσα σε ζωντάνια και ρεαλισμό.

Αναμενόμενα, η απόδοση της αλλάζει σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού, διατηρώντας όμως τη χρησιμότητα της τελικής φωτογραφίας. Το Night mode «αναγνωρίζει» τον έτσι και αλλιώς λογικό, περιορισμό της απουσίας του OIS και επιλέγει πάντα ένα χρόνο λήψης που να εξασφαλίζει ότι η τελική φωτογραφία δεν θα είναι θολή και «κουνημένη».

Από εκεί και πέρα, το Vivo Y76 5G είναι ένα Smartphone της εποχής του, με ότι αυτό σημαίνει στο τι είναι εμπορικά «απαραίτητο» αλλά και τι περιορισμοί υπάρχουν σε κάθε είδους ημιαγωγούς.

Προκειμένου λοιπόν να έχει συνολικά τρεις κάμερες στο πίσω μέρος του, οι άλλες δύο είναι περισσότερο εκεί για να … υπάρχουν. Αυτή με τον Macro φακό μπορεί να βγάλει φωτογραφίες από πολύ μικρή απόσταση, η ανάλυση των 2Mp όμως και κυρίως η απουσία του Auto focus περιορίζει τη χρήση της σε συγκεκριμένες συνθήκες. Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα είναι σε κάθε περίπτωση ικανοποιητικό για μια κάμερα αυτού του είδους.

Η Τρίτη και τελευταία τώρα, είναι απλά ένας αισθητήρας βάθους, που με τη σειρά του θεωρητικά και πρακτικά «βοηθάει» στον σωστό υπολόγισμό της απόστασης σε φωτογραφίες πορτραίτου με θολό φόντο.

Επιδόσεις / Hardware

Το Vivo Y76 5G έχει να καλύψει μια πολύ συγκεκριμένη «απαίτηση» της αγοράς αλλά και των παρόχων. Να προσφέρει υποστήριξη δικτύων πέμπτης γενιάς στη χώρα μας, και σε λογικό κόστος.

Σε συνδυασμό και πάλι με την δυστυχώς συνεχόμενη έλλειψη σε επεξεργαστές και όχι μόνο, η επιλογή του Dimensity 700 της Mediatek είναι μια μάλλον… λογική επιλογή.

Οι επιδόσεις που προσφέρει είναι ικανοποιητικές για καθημερινή χρήση, και στην ταυτόχρονη εκτέλεση εφαρμογών, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και σημαντική η ύπαρξη 8GB διαθέσιμης μνήμης RAM.

Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει ότι η Vivo αναγνωρίζει τους περιορισμούς σε συγκεκριμένους τομείς, και φροντίζει να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί αυτόν τον τομέα.

Για τους φίλους του Gaming, το Vivo Y76 5G καλύπτει και πάλι τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει κανείς από ένα Smartphone του είδους του.

Αν μη τι άλλο, ο Dimensity 700 έχει το πλεονέκτημα της ιδιαίτερα λογικής κατανάλωσης ενέργειας, και αντίστοιχα πολύ καλών χρόνων από την μπαταρία σε αυτού του είδους χρήση.

Μπαταρία.

Η Vivo έχει μια ιδιαίτερα καλή παράδοση στο να προσφέρει πολύ καλούς χρόνους λειτουργίας σε όλα της τα Smartphones, που ξεπερνούν το «συνηθισμένο» με κριτήριο την χωρητικότητα της μπαταρίας τους.

Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στο Vivo Y76 5G του οποίου η μπαταρία στα 4.100mAh καταφέρνει να έχει ιδιαίτερα καλή απόδοση στην πράξη.

Είναι εύκολο για όποιον χρησιμοποιεί λογικά το Smartphone του να «βγάλει» και δύο ημέρες χρήσης, ακόμα και με πρόσβαση σε 5G δίκτυο κινητής.

Αντίστοιχα είναι χρήσιμο σε καθε περίπτωση το ότι ο χρόνος αυτός δεν θα μειωθεί κάτω από την μια ημέρα, ακόμα και σε σημαντικά πιο απαιτητική χρήση.

Το Vivo Y76 5G φορτίζει μάλιστα και με 44W, από έναν φορτιστή που περιλαμβάνεται κανονικά στη συσκευασία του.

Συμπέρασμα.

Ακόμα και αν ψάξει κανείς να δει τι προσφέρει ο … ανταγωνισμός σε αυτή την κατηγορία τιμής, το Vivo Y76 5G «στέκεται» απέναντι του με τον καλύτερο τρόπο. Η ικανή για το είδος της κάμερα του, η οθόνη που δεν περιορίζει την πρακτικότητα του, και φυσικά η απόδοση μιας συσκευής με 8GB RAM.

Ξεχωρίζει και σε εμφάνιση, έναν τομέα όπου η Vivo παραδοσιακά φροντίζει να καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο.

Είναι πιθανόν βέβαια, σε ελάχιστα έστω χαμηλότερη τιμή πώλησης να είναι μια ακόμα πιο ελκυστική πρόταση, αλλά αυτό είναι κάτι που αναμενόμενα θα… συμβεί με την πάροδο του χρόνου.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights