Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Blind camera test Galaxy S22 Ultra vs Xiaomi 12 Pro (video)

Blind camera test Galaxy S22 Ultra vs Xiaomi 12 Pro (video)

απο Kostas Gliatiotis

Όπως αναφέρω και στην… εισαγωγή, το συγκεκριμένο βίντεο ήταν μια πολύ καλή ιδεά του αγαπητού Λεωνίδα, δημιουργού του Group “Smartholics” στο Facebook 😀 Το Galaxy S22 Ultra είναι με διαφορά το καλύτερο Smartphone της Samsung όπως αντίστοιχα και το Xiaomi 12 Pro. Στο συγκεκριμένο Blind test βλέπουμε όπως πάντα, ενοχλητικά αναλυτικά τι προσφέρει η κάθε κάμερα στο πίσω μέρος των δύο Smartphones.

Με έναν διαφορετικό τρόπο όμως, αφού οι φωτογραφίες δεν … ξέρουμε από ποια συσκευή είναι, προκειμένου ο καθένας να μπορεί να διαλέξει ποιες του αρέσουν χωρίς “προκατάληψη”.

Βασική κάμερα

Night Mode

Ultra wide

Ultra wide Night Mode

 

Φυσικά, το Galaxy S22 Ultra και το Xiaomi 12 Pro έχουν κάμερες με αρκετά διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους αλλά και δυνατότητες. Ο Samsung HM3 αισθητήρας των 108mp είναι ότι καλύτερο στο είδος του, με μεγάλο φυσικό μέγεθος, OIS, όμως αντίστοιχα και ο μοναδικός IMX707 αισθητήρας της Sony στα 50mp, έχει ακόμα μεγαλύτερο μέγεθος, φυσικά OIS αλλά και Dual Pixel Auto focus.

Το Nightography mode του Galaxy S22 Ultra βελτιώνει σημαντικά το αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως και το Xiaomi 12 Pro έχει σημαντικά διαφορετική αλλά και βελτιωμένη απόδοση σε σύγκριση με τα προηγούμενα Smartphones της εταιρείας.

Εκτός από την βασική τους κάμερα, τα δύο Smartphones είναι αρκετά διαφορετικά σε ότι αφορά την απόδοση που έχουν οι υπόλοιπες στο πίσω μέρος τους. Η δεύτερη έχει προφανώς έναν Ultra wide φακό και στα δύο, με διαφορετικά όμως τεχνικά χαρακτηριστικά. Το Galaxy S22 Ultra έχει έναν αισθητήρα των 12mp με μεγάλο μέγεθος για κάμερα αυτού του είδους, και Dual pixel Auto focus, μια δυνατότητα που δυστυχώς σπανίζει σε κάμερες αυτού του είδους. Του επιτρέπει να βγάλει και Macro φωτογραφίες από μικρή απόσταση, ενώ αλλάζει αυτόματα σε αυτή όταν χρειαστεί, για να μπορεί να εστιάσει σωστά.

Στο Xiaomi 12 Pro, η δεύτερη αυτή κάμερα έχει και πάλι έναν Ultra wide φακό όμως με έναν αισθητήρα των 50mp που παρόλα αυτά διαφέρει από αυτόν της βασικής του κάμερας. Ο Samsung JN1 αισθητήρας, δεν έχει δυστυχώς Auto focus στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάτι που περιορίζει σημαντικά την χρησιμότητα του σε σύγκριση με αυτή του S22 Ultra.

Οι υπόλοιπες κάμερες στο πίσω μέρος τους όμως διαφέρουν σημαντικά. Το Galaxy S22 Ultra έχει δύο ακόμα κάμερες με 3Χ και 10Χ οπτικό zoom, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να βγάλει εντυπωσιακά καλές φωτογραφίες σε αυτά τα δύο επίπεδα μεγενθυσης. Η ανάλυση είναι στα 10mp για την κάθε μια, ενώ έχουν και OIS, κάτι που κάνει το Galaxy S22 Ultra το μοναδικό Smartphone  με τρεις κάμερες που διαθέτουν μηχανική σταθεροποίηση στον φακό τους.

Για το Xiaomi 12 Pro η εταιρεία έχει επιλέξει και εδώ τον ίδιο Samsung JN1 αισθητήρα των 50 mp, αλλά με 2X οπτικό Zoom, που είναι περισσότερο “χρήσιμος” σε φωτογραφίες πορτραίτου.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights