Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Matepad 10.4 Review: Ένα Tablet για όλους

Huawei Matepad 10.4 Review: Ένα Tablet για όλους

απο Kostas Gliatiotis

Ακόμα και αν έχουμε «φύγει» πλέον από την εποχή που αναγκαστικά αλλάξαμε συνήθειες, και εκμεταλλευτήκαμε απλά περισσότερο τις ευκολίες που προσφέρει ένα Tablet, δεν σημαίνει ότι αυτές έπαψαν να υπάρχουν.

Ένα σωστά σχεδιασμένο Tablet, μπορεί να εξυπηρετήσει τις καθημερινές μας «ανάγκες» και απαιτήσεις σε ψυχαγωγία, αλλά και εργασία. Αν μπορεί να το πετύχει αυτό και με λογικό/χαμηλό κόστος τότε είναι ακόμα… προτιμότερο.

Για την HUAWEI, το Matepad 10.4 στην έκδοση πλέον για το 2022 είναι ακριβώς αυτό. Ένα Tablet σχεδιασμένο να προσφέρει όλα τα «βασικά» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σχεδιασμός.

Προφανώς και ένα Tablet «περιορίζεται» στην εξωτερική του εμφάνιση από τις ιδιαιτερότητες που έχει το μέγεθος του. Αυτό ακριβώς το μέγεθος όμως είναι το πλεονέκτημα του Matepad 10.4 αφού η αναλογία της επιφάνειας που καλύπτει η οθόνη στην μπροστινή πλευρά του είναι άκρως εντυπωσιακή.

Είναι με διαφορά το μικρότερο σε συνολικές διαστάσεις Tablet με οθόνη σχεδόν 10 ιντσών (και λίγο μεγαλύτερη πρακτικά…) στην κατηγορία τιμής του και όχι μόνο.

Εδώ, η επιλογή του πλαστικού στην κατασκευή του, όπως «ορίζει» το κόστος του, έχει και το πρόσθετο πλεονέκτημα του ιδιαίτερα λογικού βάρους πάντα για ένα Tablet με οθόνη αυτου του είδους.

Επειδή όμως αυτά από… μόνα τους δεν θα μπορούσαν απαραίτητα να ξεχωρίσουν, το Matepad 10.4 έρχεται με μερικά ακόμα χρήσιμα πλεονεκτήματα.

Έχει τέσσερα διαφορετικά ηχεία, και μάλιστα ρυθμισμένα από την Harman/Kardon για μια ακόμα φορά. Αυτό του επιτρέπει να έχει ιδιαίτερα δυνατή αλλά και ποιοτική ηχητική απόδοση, που είναι καλόδεχούμενη σε ένα Tablet από τη στιγμή που πολύ εύκολα μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς για να δει κάθε είδους βίντεο αλλά και ταινία.

matepad 10.4

Το επόμενο και ίσως αντίστοιχα σημαντικό πλεονέκτημα, είναι θεωρητικά τουλάχιστον… ανεξάρτητο από το ίδιο το Matepad 10.4. Είναι η θήκη/πληκτρολόγιο που έρχεται μαζί του, και αυξάνει με διαφορετικούς και αρκετούς τρόπους την ευχρηστία του.

Ο ένας από αυτούς είναι προφανώς το πληκτρολόγιο που διαθέτει, το οποίο κάνει το Matepad 10.4 έναν χρήσιμο εργαλείο για σύνταξη κειμένου σε πολλά διαφορετικά είδη εφαρμογών.

matepad 10.4

Ο δεύτερος είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί (προφανώς!) και σαν .. βάση στήριξης προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε είτε σε σύνδυασμό με το πληκτρολόγιο για δουλειά είτε απλά για να απολαύσουμε την οθόνη και τα ηχεία του.

Οθόνη.

Το ενδιαφέρον με την οθόνη του Matepad 10.4 είναι ότι δεν κάνει παραχωρήσεις που δυστυχώς συναντά κανείς μέχρι και σήμερα στην κατηγορία τιμής του.

Η διαγώνιος είναι ξεκάθαρη και από την ονομασία του, στις 10.4 ίντσες. Η ονομαστική ανάλυση της όμως στα 2000×1200 pixels είναι υψηλότερη από το συνηθισμένο σε αυτά τα χρήματα.

matepad 10.4

Προσφέρει λοιπόν, την λεπτομέρεια απεικόνησης που πρέπει να έχει πλέον ένα Tablet, και αυτό είναι εμφανές σε κάθε είδους χρήση.

Είναι μάλιστα και ένα ιδιαίτερα φωτεινό LCD Panel, σε ένα «μηχάνημα» που μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί και σε εξωτερικό χώρο ή/και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Η επιλογή του LCD Panel είναι αναμενόμενη και απόλυτα αποδεκτή και αυτή με τη σειρά της για την κατηγορία τιμής που ανήκει το Matepad 10.4.

Επιδόσεις Hardware

Ακόμα και αν είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σχεδιαστικά και πρακτικά Tablet, το Matepad 10.4 έχει ένα συγκεκριμένο περιορισμό σε ότι αφορά την απόδοση του.

Αυτός όχι δεν είναι η απουσία των Google services, που εδώ και χρόνια πλέον έχει πάψει να ενοχλεί και να δημιουργεί προβλήματα σε καθημερινή χρήση.

matepad 10.4

Όλες οι δημοφιλείς αλλά και χρήσιμες εφαρμογές έιναι είτε διαθέσιμες στο App Gallery, είτε μπορεί αυτό να τις βρει και να μας βοηθήσει να τις εγκαταστήσουμε ιδιαίτερα εύκολα μέσω του Petal Search.

Η επιλογή του ιδιαίτερα παλαιότερου πλέον, Kirin 710A επεξεργαστή στο εσωτερικό του Matepad 10.4 είναι ο περιορισμός που ίσως κάνει τη χρήση του λιγότερερο «εντυπωσιακή»

Βέβαια, στην εποχή που βρισκόμαστε, και με τον ανταγωνισμό σε κάποιες περιπτώσεις να προσφέρει στην ίδια κατηγορία τιμής Hardware της… Unisoc, δεν είναι μόνο η HUAWEI που «αναγκάζεται» να προσαρμοστεί στην εποχή αυτή.

matepad 10.4

Αν υπάρχει ένα πλεονέκτημα στο Hardware του Matepad 10.4 είναι ότι το HarmonyOS λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, είναι όσο το δυνατόν καλύτερα «στημένο» για το συγκεκριμένο Hardware.

Στο απλό καθημερινό είδος χρήσης για το οποίο και έχει σχεδιαστεί, είναι απόλυτα βέβαιο ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανείς ενοχλητικά προβλήματα.

Ακόμα και αν υπάρχουν σε κάποιες πιο απαιτητικές εφαρμογές, μικρές καθυστερήσεις, αυτές δεν είναι ποτέ ενοχλητικές σε βαθμό που να προκαλούν πρόβλημα.

Μπαταρία.

Προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτικό και χρήσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, το Matepad 10.4 έχει μια αντίστοιχα μεγάλη μπαταρία στο εσωτερικό του.

Η χωρητικότητα της είναι 7.250mAh και είναι περισσότερο από αρκετή να καλύψει όλες τις απαιτήσεις του Hardware αλλά και της οθόνης του.

Παραδοσιακά, η HUAWEI ήταν η εταιρεία που «έμαθε» στην αγορά και των Tablets αλλά και των Smartphones πως μπορεί το λειτουργικό σύστημα να διαχειριστεί σωστά την ενέργεια και το τι κάνουν οι εγκατεστημένες εφαρμογές.

matepad 10.4

Ειδικά για χρήση γραφείου, η μπαταρία του Matepad 10.4 θα το κρατήσει ενεργό για περισσότερο από τρεις ημέρες, ενώ ακόμα και για αναπαραγωγή βίντεο, μπορεί να προσφέρει λίγο περισσότερο από 10 ώρες με τον φωτισμό της οθόνης στο μέγιστο επίπεδο.

Συμπέρασμα.

Το Matepad 10.4 είναι απόλυτα ξεκάθαρο στο τι προσφέρει και γιατί υπάρχει. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα που παραδοσιακά έχουν τα Tablets της HUAWEI, με την χαμηλή τιμή πώλησης που το κάνει προσβάσιμο σε όλους.

Ειδικά σε ότι αφορά την χρήση γραφείου, η θήκη πληκτρολόγιο αυξάνει σημαντικά την ευχρηστία του και μάλιστα σε μια κατηγορία τιμής που αυτό δεν είναι δεδομένο, και θεωρείται σχεδόν αδύνατον για τον ανταγωνισμό του.

Σε κάθε περίπτωση, ειδικά την εποχή που το App gallery προσφέρει όλα όσα θέλει κανείς για το είδος χρήσης που έχει σχεδιαστεί το Matepad 10.4, είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, και το βασικότερο ανταγωνιστική πρόταση

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights