Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Vivo X80 Pro: Φωτογραφική και μοναδική εμπειρία

Vivo X80 Pro: Φωτογραφική και μοναδική εμπειρία

απο Kostas Gliatiotis

Ένα κορυφαίο smartphone πρέπει να είναι ταυτόχρονα… τα πάντα. Να έχει κορυφαία οθόνη, επιδόσεις, κατασκευή και πολυτέλεια και φυσικά κάμερες που να βγάζουν την καλύτερη δυνατή φωτογραφία σε όλες τις περιπτώσεις. Για την vivo, όλες αυτές οι «απαιτήσεις» συνδυάζονται σε ένα μοναδικό στο είδος του Smartphone, το νέο X80 Pro.

Το κορυφαίο smartphone της εταιρείας εστιάζει μάλιστα στον τομέα της φωτογραφίας, αλλά και του βίντεο, και διασφαλίζει ότι θα προσφέρει ότι καλύτερο υπάρχει, εκτός των άλλων και μέσω της συνεργασίας της Vivo με την Zeiss, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία της στην δημιουργία φακών για κάμερες και όχι μόνο. Το X80 Pro έρχεται με ένα ξεχωριστό Zeiss Natural color mode, που εξασφαλίζει ρεαλίσμό, και ένα ξεχωριστό χαρακτήρα σε κάθε φωτογραφία μας.

 

Όμως η εμπερία της zeiss στους φακούς κάμερων, δίνει στο X80 Pro μερικά ακόμα μοναδικά πλεονεκτήματα. Κάθε μια από τις τέσσερις κάμερες του, έχει στον φακό της μια ειδική επίστρωση που περιορίζει σημαντικά την αντανάκλαση του φωτός, για φωτογραφίες ακόμα και σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Μάλιστα σε πλήρη αντίθεση με (σχεδόν) κάθε άλλο Smartphone στην κατηγορία του και όχι μόνο, το X80 Pro δείχνει την ποιότητα των φακών του και με έναν ακόμα τρόπο. Το εξωτερικό από τα στοιχεία του φακού για την βασική του κάμερα, είναι κατασκευασμένο από γυαλί. Αυτό του δίνει σημαντικά πλεονεκτήματα στα επίπεδα φωτισμού, τον ρεαλισμό αλλά και την μειωμένη «αλλοίωση» των σχημάτων στα άκρα του.

X80 Pro

Φυσικά, μια κορυφαία φωτογραφική εμπειρία, απαιτεί και κάμερες που τεχνικά να είναι αντίστοιχα κορυφαίες. Η βασική κάμερα του X80 Pro, χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα των 50mp αποκλειστικά σχεδιασμένο για την Vivo. Με ονομαστική ανάλυση 50mp αλλά και μεγάλο φυσικό μέγεθος, που σε συνδυασμό με την κατασκευή του φακού του σε συνεργασία με την zeiss και το φωτεινό f/1.6 διάφραγμα του, εξασφαλίζουν την καλύτερη απόδοση σε όλες τις πιθανές συνθήκες.

X80 Pro

Όμως μια κάμερα ποτέ δεν είναι «αρκετή» για να βγάλουμε πάντα ακριβώς τη φωτογραφία που θέλουμε. Το vivo X80 Pro έχει άλλες… τρεις (για συνολικά τεσσέρις) κάμερες στο πίσω μέρος του. Η κάθε μια είναι σχεδιασμένη να καλύψει τις ανάγκες μας εκεί που θα την χρειαστούμε, χωρίς καμία να βρίσκεται στο πίσω μέρος του Smartphone απλά για να… υπάρχει και να αυξάνει τον συνολικό τους αριθμό για λόγους μάρκετινγκ.

Η κάμερα με τον Ultrawide φακό για μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία, είναι κάτι που η vivo αναγνωρίζει σωστά ότι πρέπει να έχει την ανάλυση που χρειάζεται για να αποτυπώσει σωστά την λεπτομέρεια που πρέπει σε αυτό το μεγαλύτερο πλάνο. Έχει λοιπόν έναν αισθητήρα των 48mp, που αποτυπώνει πάντα όλα όσα «βλέπει» ο φακός της, έρχεται όμως και με auto focus. Αυτό της επιτρέπει να μπορεί να βγάλει macro φωτογραφίες από πολύ μικρή απόσταση, ένα ιδιαίτερο σίγουρα αλλά και αυτό ξεχωριστό είδος φωτογραφίας.

X80 Pro

Για την κάμερα με το 2Χ οπτικό ζουμ, η vivo έχει κάνει τη σωστή επιλογή και πάλι με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Η ανάλυση του αισθητήρα των 12mp εξασφαλίζει και εδώ την λεπτομέρεια που πρέπει να έχει κάθε φωτογραφία, ενώ το f/1.9 διάφραγμα του φακού της, της επιτρέπει να βλέπει επίπεδα φωτισμού ακόμα και σε συνθήκες που συνήθως κάμερες αυτού του είδους… δυσκολεύονται. Είναι όμως το Gimbal που έχει προσθέσει στον φακό της κάμερας αυτής η vivo στο Χ80 pro που την κανει πραγματικά μοναδική στο είδος της. Η σημαντικά καλύτερη σταθεροποίηση του πλάνου που αυτό προσφέρει, κάνει την χρήση της για φωτογραφίες δυνατή ακόμα και όταν η σταθερότητα δεν είναι… εγγυημένη, ενώ αντίστοιχα αλλάζει δραματικά προς το καλύτερο και την εμπειρία εγγραφής βίντεο.

Τέλος, αλλά όχι «τελευταία» είναι η κάμερα με τον περισκοπικό φακό που μπορεί να φέρει οπτικά 5 φορές πιο κοντά αυτό που θέλουμε να φωτογραφίσουμε. Η ανάλυση του δικού της αισθητήρα είναι στα 8mp όμως και εδώ ο φακός έρχεται με μηχανική σταθεροποίηση, που είναι πραγματικά απαραίτητη για φωτογραφίες σε αυτή την απόσταση.

X80 Pro

 

Όμως όλες αυτές οι κάμερες, και όλα τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, όσο κορυφαία και αν είναι, δεν θα μπορούσαν από μόνα τους να εξασφαλίζουν μια μοναδική εμπειρία φωτογραφίας. Το Vivo X80 Pro είναι «γεμάτο» διαφορετικά modes για λήψη φωτογραφίας και βίντεο. Από την μάλλον… συνηθισμένη επιλογή ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά χρωματικά προφίλ, στις ξεχωριστές δυνατότητες αναγνώρισης του πλάνου και αυτόματης εναλλαγής στην ultra wide camera για macro φωτογραφίες και όχι μόνο.

Με πολλά διαφορετικά mode και για την εγγραφή βίντεο, με αυτόματη επιλογη της κάμερας που «ταιριάζει» σε κάθε ένα από αυτά. Με διαφορετικές επιλογές για την σταθεροποίηση του πλάνο που εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο ανάλογα με την περίπτωση και το βίντεο που θέλουμε να βγάλουμε το Gimbal της κάμερας με το 2Χ οπτικό zoom.

X80 Pro

Είπαμε όμως ότι ένα κορυφαίο Smartphone είναι πολύ περισσότερα από τις κάμερες του. Το Vivo X80 Pro το κάνει απόλυτα ξεκάθαρο αυτό και στην πράξη εκτός από την θεωρία. Από την μοναδική του οθόνη, με μεγάλο μέγεθος για άνετη χρήση, όταν … απολαμβάνουμε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουμε βγάλει με αυτό και όχι μόνο.  Μια οθόνη που χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας LTPO Amoled Panel για την καλύτερη χρωματική απόδοση, αλλά και ταχύτατη προσαρμογή του ρυθμού ανανέωσης ανάμεσα σε 1 και 120Hz ανάλογα με τις συνθήκες. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει ότι πάντα θα έχουμε την εμπειρία χρήσης που πρέπει, με την καλύτερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.

X80 Pro

Μια οθόνη που μπορεί να προβάλλει όμως και έως 1 δισεκατομμύριο διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις, και έρχεται … φυσικά με υποστήριξη HDR10+. Ένας συνδυασμός που κάνει την προβολή ταινιών σε streaming υπηρεσίες όπως το Netflix και όχι μόνο… απολαυστική, ειδικά σε συνδυασμό με τα στερεοφωνικά και με ένταση ηχεία του.

Η οθόνη αυτή «κρύβει» όμως ενσωματωμένο σε αυτή, και ένα πραγματικά μοναδικό χαρακτηριστικό του x80 Pro. Ένα ultrasonic αισθητήρα αποτυπωμάτων με συνολική επιφάνεια περισσότερο από… διπλάσια από το συνηθισμένο. Ο αισθητήρας αυτός, με το μέγεθος του κάνει πάντα «αστεία» εύκολο να τον πετύχει κανείς με το δάχτυλο του, και στην συνέχεια αυτός αναγνωρίζει πάντα άμεσα και με την πρώτη προσπάθεια το αποτύπωμα μας. Ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλεύεται το μέγεθος του και για να μας προσφέρει την επιλογή να το ξεκλειδώσουμε αν θέλουμε με… δύο δάχτυλα για εντυπωσιακά αυξημένη ασφάλεια των δεδομένων μας.

X80 Pro

Για όλα αυτά, και όχι μόνο, αφού ένα Smartphone πρέπει να έχει άμεση απόκριση σε όλες τις συνθήκες, το X80 pro έρχεται με τον κορυφαίο Snapdragon 8 gen 1 επεξεργαστή της Qualcomm στο εσωτερικό του. Τον συνδυάζει με 12GB RAM αλλά και 256GB διαθέσιμου χώρου, ένας συνδυασμός που εκτός των άλλων δεν θεωρείται δυστυχώς… δεδομένος στην κατηγορία τιμής του.

Φυσικά «τρέχει» και την νεότερη διαθέσιμη έκδοση του android 12, με το άριστα σχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον της εταιρείας πάνω από αυτό. Με απεριόριστες δυνατότητες παραμετροποίησης για να είναι όσο πιο… προσωπικός γίνεται ο χαρακτήρας του x80 Pro μας.

X80 Pro

Κάμερες, επιδόσεις, μια μοναδική οθόνη και φυσικά κορυφαία ποιότητα κατασκευής από τα υλικά που «αρμόζουν» σε αυτή την κατηγορία. Αν εδώ θα μπορούσε να πει κανείς ότι το Vivo X80 Pro τα έχει… όλα, η εταιρεία φρόντισε να προσθέσει σε αυτά και την πάντα χρήσιμη πιστοποίηση ΙΡ68 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη. Για την επιπλέον ασφάλεια που όλοι μας θέλουμε να έχουμε, ότι μια τυχαία επαφή του smartphone μας με νερό και όχι μόνο, δεν θα μας το στερήσει.

X80 Pro

Σε μια κατηγορία λοιπόν, που πολλά Smartphones προσπαθούν να ξεχωρίσουν χωρίς επιτυχία, το Vivo X80 pro το πετυχαίνει με τον καλύτερο και μάλιστα με όχι μόνο ένα τρόπο. Θα βγάλει πάντα τη φωτογραφία και το βίντεο που θέλουμε, θα μας τα «δείξει» σε μια κορυφαία οθόνη, θα έχει πάντα την δύναμη να κάνει αυτό που θα του ζητήσουμε και θα μας θυμίζει την ποιότητα κατασκευής αλλά και την πολυτέλεια του κάθε φορά που απλά… το κρατάμε στο χέρι μας.

Είναι δύσκολο να ζητήσει κανείς κάτι περισσότερο από ένα κορυφαίο Smartphone και ακόμα πιο δύσκολο να το βρει σε ένα «πακέτο» τόσο ολοκληρωμένο όσο το Vivo X80 Pro. Πόσο μάλλον στα 999 ευρώ που κοστίζει επίσημα στη χώρα μας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights