Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ iPhone 14 Pro Max vs Galaxy S22 Ultra Camera test

iPhone 14 Pro Max vs Galaxy S22 Ultra Camera test

απο Kostas Gliatiotis

Το iPhone 14 Pro Max και το Galaxy S22 Ultra είναι τα δύο καλύτερα Smartphones της κάθε εταιρείας, και αυτό είναι ένα camera τεστ μεταξύ τους. Υπάρχουν αρκετές διαφορές στην άποψη που έχει η κάθε μια για το πως μπορεί να βγάλει το δικό της Smartphone την καλύτερη δυνατή φωτογραφία, έχουν όμως και συγκεκριμένες ομοιότητες.

Το iPhone 14 Pro Max όπως και το απλό iPhone 14 Pro, είναι τα δύο πρώτα τηλέφωνα της Apple μετά από πολλά χρόνια, με κάμερα που έχει υψηλότερη ονομαστική ανάλυση στα 48mp. Χρησιμοποιεί φυσικά την τεχνική του Pixel Binning, αλλά σε επίπεδο λογισμικού η Apple έχει δημιουργήσει τον απόγονο του deep fusion, με την ονομασία… Photonic Engine για την επεξεργασία των διαδοχικών λήψεων που δημιουργούν την τελική φωτογραφία. Το Galaxy S22 Ultra από την πλευρά του, έχει μια βασική κάμερα των 108mp που χρησιμοποιεί τον HM3 αισθητήρα που κατασκευάζει η ίδια εταιρεία, και έχει αποκλειστικά για το δικό της Smartphone παρότι στην αγορά υπάρχουν προφανώς πολλές ακόμα συσκευές με κάμερα που έχει την ίδια ονομαστική ανάλυση.

H Ultra wide κάμερα του iPhone 14 Pro Max, που είναι σύμφωνα με την apple βελτιωμένη σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο της σειράς, είναι απλά “καλύτερη” για τα δεδομένα της εταιρείας. Ο ίδιος αισθητήρας τεχνικά, με ονομαστική ανάλυση 12mp, μεγάλο για το είδος τουλάχιστον φυσικό μέγεθος και Dual pixel auto focus, είναι αυτός που χρησιμοποιεί η Samsung στο Galaxy S22 Ultra. Μάλιστα για την Κορεάτικη εταιρεία δεν αποτελεί απαραίτητα κάτι “νέο” αφού ακριβώς την ίδια και ιδιαίτερα ικανή για το είδος της κάμερα, είχε και το αμέσως προηγούμενο Galaxy S21 Ultra.

Η τρίτη κάμερα που είναι κοινή στο πίσω μέρος των δύο Smartphones είναι αυτή με το 3Χ οπτικό zoom. Στο iPhone 14 Pro Max έχει ονομαστική ανάλυση 12mp και στο Galaxy S22 Ultra 10mp παρότι και αυτή, για λόγους ομοιομορφίας, παράγει φωτογραφίες στα 12mp. Έχει μηχανική σταθεροποίηση και στα δύο Smartphones, και παρόμοια απόδοση στην πράξη.

Τέλος, το Galaxy S22 Ultra έχει μια ακόμα κάμερα, με περισκοπικό φακό και 10Χ οπτικό ζουμ. Μπορεί να φέρει εντυπωσιακά πιο κοντά αυτό που θέλουμε να φωτογραφίσουμε, στις λίγες παρόλα αυτά περιπτώσεις που είναι πραγματικά χρήσιμο να το κάνουμε αυτό.

Προφανώς και οι διαφορές μεταξύ των δύο Smartphones είναι πολύ περισσότερες στην καθημερινή χρήση, εκτός από τις κάμερες που έχουν στο πίσω μέρος τους. Το iOS 16 είναι ένα εντελώς διαφορετικό σε λογική λειτουργικό σύστημα από το Android 12 και το ομολουγωμένως πλέον άριστα σχεδιασμένο και εύχρηστο One UI 4.1 γραφικό περιβάλλον της Samsung. Ο A16 Bionic επεξεργαστής της apple είναι για μια ακόμα φορά όμως ότι ισχυρότερο υπάρχει στο εσωτερικό οποιούδήποτε Smartphone

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights