Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Camera test: HUAWEI Mate 50 Pro vs Samsung Galaxy S22 Ultra

Camera test: HUAWEI Mate 50 Pro vs Samsung Galaxy S22 Ultra

απο Kostas Gliatiotis

To Mate 50 Pro και το Galaxy S22 Ultra είναι οι καλύτερες φωτογραφικά και όχι μόνο, προτάσεις της HUAWEI και της Samsung αντίστοιχα. Το βίντεο είναι ένα camera test μεταξύ τους, όπως πάντα χωρίς ΑΡΧΙΚΑ να γνωρίζουμε ποια συσκευή έχει βγάλει κάθε φωτογραφία. ΘΥΜΗΘΗΚΑ όμως αυτή τη φορά να το αναφέρω λίγο πριν… τελειώσει το βίντεο!

Η βασική κάμερα του Mate 50 pro, χρησιμοποιεί ένα μεταβαλλόμενο διάφραγμα στον φακό της, κάτι μοναδικό στο χώρο των smartphones, που μπορεί να αλλάξει σημαντικά το είδος και το ύφος των φωτογραφιών μας. Έχει προφανώς μηχανική σταθεροποίηση στον φακό της (OIS) αλλά και dual pixel auto focus, ενώ για μια ακόμα φορά, χρησιμοποιεί έναν RYYB αισθητήρα με σημαντικά καλύτερη απόδοση σε χαμηλότερα επίεδα φωτισμού. Το Galaxy S22 Ultra, ακόμα και σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα ικανό φωτογραφικά, με τον Samsung HM3 αισθητήρα των 108mp στην βασική του κάμερα, τον οποίο η εταιρεία διατηρεί αποκλειστικά για τις δικές της κορυφαίες συσκευές, παρότι έχει μια αρκετά μεγάλη “γκάμα” πλέον από επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες κάθε εταιρείας.

Η δεύτερη κάμερα που είναι “κοινή” στο πίσω μέρος των δύο συσκευών, είναι αυτή με τον Ultra wide φακό. Στο mate 50 pro έχει ονομαστική ανάλυση 13mp ενώ αυτή του Galaxy S22 Ultra είναι στα 12mp χωρίς αναμενόμενα η μικρή αυτή διαφορά να καθορίζει με κάποιο τρόπο τις φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το καθένα. Η ultra wide κάμερα αυτή, έχει auto focus και στις δύο συσκευές, κάτι που τους επιτρέπει να βγάζουν macro φωτογραφίες από πολύ μικρή απόσταση.

Το Mate 50 pro έχει μια τρίτη κάμερα με περισκοπικό φακό στο πίσω μέρος του, που μπορεί να φέρει 3.5 φορές πιο κοντά αυτό που θέλουμε να φωτογραφίσουμε. Η ονομαστική της ανάλυση είναι στα 64mp και επειδή χρησιμοποιεί έναν διαφορετικό τεχνικά αισθητήρα, έχει τη δυνατότητα να κάνει ψηφιακά zoom έως και 10Χ χωρίς ιδιαίτερη απώλεια στην ποιότητα της εικόνας. Το Galaxy S22 Ultra έχει μια κάμερα με 3Χ οπτικό ζουμ και ονομαστική ανάλυση 10mp η οποία παρόλα αυτά έχει ιδιαίτερα ικανοποιητική απόδοση για τα χαρακτηριστικά της.

Τέλος, το galaxy S22 Ultra έχει μια κάμερα με περισκοπικό φακό και αυτό, η οποία μπορεί να φέρει 10 φορές πιο κοντά αυτό που φωτογραφίζουμε. Η ονομαστική της ανάλυση παραμένει και εδώ στα 10ΜΡ, ενώ μαζί με αυτή με το 3Χ οπτικό ζουμ,  έχει μηχανική σταθεροποίηση στον φακό της. Το Mate 50 pro, με την διαφορετικού είδους περισκοπική του κάμερα, μπορεί να φέρει 10 φορές πιο κοντά ψηφιακά όπως είπαμε αυτό που φωτογραφίζουμε.

Ανάλογα με τις προτιμήσεις αλλά και τις… απαιτήσεις που έχει ο καθένας, και το Mate 50 pro αλλά και το galaxy S22 ultra παραμένουν ιδιαίτερα ικανά φωτογραφικά, με σημαντικές όμως διαφορές μεταξύ τους στο τι μπορεί να προσφέρει το καθένα ανάλογα με την φωτογραφία που θέλουμε να βγάλουμε.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights