Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Watch GT 3 SE Review: Ένα έξυπνο ρολόι για όλους

Huawei Watch GT 3 SE Review: Ένα έξυπνο ρολόι για όλους

απο Kostas Gliatiotis

Ένα ρολόι, είτε είναι… έξυπνο είτε όχι, διαφέρει σημαντικά από ένα Smartphone και όχι μόνο. «Εκφράζει» το στυλ και τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του, πολύ περισσότερο και πολύ πιο συχνά, αφού παραμένει μονίμως στο χέρι μας. Το λογικό λοιπόν για μια εταιρεία, είναι να φροντίζει να έχει ταυτόχρονα διαθέσιμα όσο το δυνατόν περισσότερα, και διαφορετικά μεταξύ τους έξυπνα ρολόγια προκειμένου ο καθένας να μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει.

Το ακόμα πιο έξυπνο που μπορεί να κάνει, είναι τα Smartwatch αυτά να έχουν διαφορετικό κόστος, ανάλογα με τα χρήματα που θέλει να διαθέσει ο καθένας. Αν τα «πετύχει» αυτά τα δύο, έχει θεωρητικά και πρακτικά, εξασφαλίσει ότι θα προσελκύσει ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού. Η HUAWEI όμως έχει δείξει πολλές φορές ότι δεν …αρκείται σε αυτά που περιμένει κανείς. Έτσι λοιπόν, φροντίζει ώστε τα δικά της έξυπνα ρολόγια να πετυχαίνουν αυτούς τους δύο στόχους χωρίς όμως να κάνουν μια εξίσου σημαντική παραχώρηση. Τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες δεν πρέπει να διαφέρουν μεταξύ τους τόσο, ώστε να κάνουν κάποια από αυτά να δείχνουν πιο «φτωχά».

Στην ήδη μεγάλη γκάμα που έχει ήδη η HUAWEI λοιπόν, έρχεται να προστεθεί και το watch GT 3 SE, με έμφαση στον πιο σπορ σχεδιασμό (ακόμα και σε σύγκριση με το watch GT Runner) και όπως είπαμε χωρίς να του λείπουν οι δυνατότητες που πλέον θεωρούμε όλοι δεδομένες από τα έξυπνα ρολόγια της εταιρείας.

Σχεδιασμός.

Η εξωτερική εμφάνιση του watch GT 3 SE κάνει άμεσα ξεκάθαρο ότι είναι μια πιο «σπορ» έκδοση, ακόμα και σε σύγκριση με το GT Runner που έτσι και αλλιώς μοιράζεται ένα μεγάλο μέρος του σχεδιασμού του. Για την ακρίβεια δηλώνει πιο …. Έντονα με την εμφάνιση του, αυτόν τον χαρακτήρα του, και προφανώς απευθύνεται σε αυτούς που το εκτιμούν αυτό.

Έχει όμως και το πλεονέκτημα του ιδιαίτερα χαμηλού βάρους που είναι προφανώς το ζητούμενο σε όσους αναζητούν ένα «σύντροφο» που θα καταγράφει την άθληση τους, αλλά και για όσους θέλουν ένα λιγότερο βαρύ ρολόι στο χέρι τους σε καθημερινή χρήση. Εδώ η κατασκευή από πλαστικό είναι προφανώς πλεονέκτημα όταν το χαμηλό βάρος είναι ο στόχος, χωρίς όμως να έχει γίνει κάποιου είδους θυσία στην αντοχή και την ποιότητα που πρέπει να έχει.

Στο πρακτικό κομμάτι, το watch GT 3 SE διατηρεί το ηχείο στο δεξί του μέρος καθώς και το μικρόφωνο που του επιτρέπουν να δέχεται κλήσεις φωνής από το τηλέφωνο μας. Εδώ για μια ακόμα φορά, η ένταση του ηχείου το κάνει χρήσιμο ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ ο τρόπος που το ένα μικρόφωνο ακούει σωστά τη φωνή μας είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Επειδή είναι (προφανώς) αδιάβροχο το watch GT 3 SE, έχει και την χρήσιμη δυνατότητα να «καθαρίζει» το ηχείο του αν το βρέξουμε, αναπαράγοντας έναν έντονο σε μπάσο ήχο.

Ο χειρισμός του είναι τώρα ίσως το μοναδικό σημείο που υπάρχει μια διαφορά σε σύγκριση με κάθε άλλο έξυπνο ρολόι της εταιρίας. Η περιστρεφόμενη «κορώνα» που μας έχει συνηθίσει η HUAWEI εδώ λειτουργεί απλά σαν πλήκτρο όταν την πιέζουμε προς τα μέσα. Η κύλιση στο μενού και τις ειδοποιήσεις γίνεται αποκλειστικά από την οθόνη του watch GT 3 SE. Υπάρχει πάντα και ένα δεύτερο πλήκτρο στο κάτω μέρος του, που μπορούμε να επιλέξουμε εμείς ποια λειτουργία θα ενεργοποιεί ή πως ακριβώς θα το εκμεταλλευτούμε.

Οθόνη.

Αυτό που η HUAWEI «κατάλαβε» πολύ πριν από κάθε ανταγωνιστή της, είναι το πόσο σημαντική είναι μια πολύ καλή συνολικά οθόνη σε ένα έξυπνο ρολόι. Το watch GT 3 SE εδώ δεν κάνει κανενός είδους παραχώρηση, με μια οθόνη που υπό συνθήκες είναι ακόμα και πιο φωτεινή από πιο… ακριβές προτάσεις της εταιρείας. Το τεχνικό κομμάτι έχει σημασία, αφού σε μια οθόνη με διαγώνιο 1.43 ίντσες (όπως μπορεί να μετρηθεί σε … κύκλο) η οθόνη αυτή έχει ανάλυση 466×466 pixels

Αυτή η ανάλυση της δίνει μια μοναδική λεπτομέρεια απεικόνισης, που είναι ιδιαίτερα σημαντική στο να προβάλλονται τα πάντα ευχάριστα, προφανώς με λεπτομέρεια και ευκρίνεια. Από το watchface που θα επιλέξει ο ιδιοκτήτης του watch GT 3 SE, μέχρι την γραμματοσειρά που προβάλλει κείμενο και ειδοποιήσεις. Μια ακόμα πολύ σημαντική λεπτομέρεια, είναι ότι το AMOLED Panel έχει ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz. Μπορεί να μην δείχνει τόσο σημαντικό αυτό, όμως δεν θεωρείται δεδομένο σε ρολόγια από άλλες εταιρείες. Χαρίζει μια επιπλέον ομαλότητα στην κύλιση και μια αντιληπτή διαφορά στην ταχύτητα απόκρισης σε ότι κάνουμε.

Ο τρόπος όμως που η συγκεκριμένη οθόνη είναι πιο φωτεινή από ότι περιμένει κανείς, είναι αυτό που κάνει όμως την καλύτερη εντύπωση. Ακόμα και σε εξωτερικό χώρο, ακόμα και κάτω από το φως του ήλιου. Προφανώς και αυτό είναι απαραίτητο σε κάθε ρολόι αυτού του είδους, ακόμα περισσότερο όμως σε ένα που είναι σχεδιασμένο και με την άθληση σαν κριτήριο και λόγο ύπαρξης του.

Οι δυνατότητες.

Το watch GT 3 SE έχει μια πολύ συγκεκριμένη «απουσία» σε όσα μπορεί να μετρήσει και να καταγράψει, και αυτή σε σύγκριση μόνο με σημαντικά ακριβότερες προτάσεις της εταιρείας. Εκτός λοιπόν από την δυνατότητα καταγραφής ενός καρδιογραφήματος, έχει όλες τις υπόλοιπες δυνατότητες που όχι μόνο έχουμε συνηθίσει, αλλά και παραδοσιακά η εταιρεία προσφέρει με ακρίβεια και αξιοπιστία στις μετρήσεις.

Η HUAWEI έχει δώσει την εμπορική ονομασία TrueSeen 5.0 στο σύνολο των αισθητήρων αλλά και του «λογισμικού» που καταγράφει όλα όσα χρειαζόμαστε. Από τους 8 συνολικά αισθητήρες στο κάτω μέρος του watch GT 3 SE, στον τρόπο που καταγράφει πλέον και το ίδιο το ρολόι πιο αναλυτικά στατιστικά. Εκτός από το να μετράει τους καρδιακούς παλμούς μας, πλέον παρουσιάζει το γράφημα για το 24ωρο αλλά και ένα ακόμα με τον μέσο ρυθμό για κάθε μια από τις τελευταίες 7 ημέρες.

Εδώ είναι άξιο αναφοράς ότι η HUAWEI έχει βρει έναν έξυπνο τρόπο να παρακολουθεί τους παλμούς μας το watch GT 3 SE όπως και όλα τα έξυπνα ρολόγια της. Μπορεί να αναγνωρίσει πότε έχει νόημα να κάνει μια ακόμα μέτρηση, και μονίμως να έχει μια σωστή εικόνα για τους παλμούς μας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να το κάνει μονίμως σε 24ωρη βάση με αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας. Ακόμα όμως και για όποιον το επιθυμεί υπάρχει και αυτή η δυνατότητα. Εδώ είναι επίσης εντυπωσιακό ότι και με αυτή ενεργή, ο χρόνος λειτουργίας του watch GT 3 SE δεν μειώνεται στα απαράδεκτα επίπεδα άλλων εταιριών.

Αντίστοιχα, και η μέτρηση της περιεκτικότητας του αίματος σε οξυγόνο είναι το ίδιο έξυπνη, και σε συνδυασμό με την παρακολούθηση των παλμών μας, το watch GT 3 SE γνωρίζει πότε έχει νόημα να κάνει μόνο του μια μέτρηση. Στην συνέχεια, υπάρχει και εδώ ένα νέο γράφημα με τον μέσο όρο καθώς και τις τελευταίες τιμές μέσα στην ημέρα.

Φυσικά, κάτι που επίσης κάνουν με σχεδόν μοναδικό, ακριβή και χρήσιμο τρόπο όλα τα έξυπνα ρολόγια της εταιρείας, είναι η παρακολούθηση όχι μόνο της διάρκειας αλλά και της ποιότητας του ύπνου μας. Εδώ το ότι μπορεί να ανιχνεύσει προφανώς την κίνηση μας, συνδυάζεται με την μέτρηση των παλμών αλλά και την αναπνοή μας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να αναγνωρίσει σωστά, και το πόσο κοιμόμαστε, και το πότε είμαστε σε βαθύ ύπνο αλλά και το αν… αναπνέουμε σωστά.

Κάθε μέρα, όταν ξυπνήσει ο ιδιοκτήτης του watch GT 3 SE, μετά από μερικά λεπτά μας δίνει μια συνολική εικόνα της ποιότητας του ύπνου μας. Εδώ η εφαρμογή του HUAWEI Health μπορεί να μας εμφανίσει και μερικές… συμβουλές για το τι μπορούμε να βελτιώσουμε ώστε να ξεκουραζόμαστε περισσότερο. Από την διάρκεια του ύπνου, την ώρα που πέσαμε στο κρεβάτι και το αν ήταν … αργά και όχι μόνο.

Μπαταρία.

Για την HUAWEI είναι τόσο… δεδομένη πλέον η καλή απόδοση της μπαταρίας σε κάθε της έξυπνο ρολόι, που σχεδόν δεν έχει νόημα να αναφερθεί κανείς σε αυτή. Όμως το watch GT 3 SE ξεχωρίζει ακόμα και σε σύγκριση με ακριβότερα ρολόγια της ίδιας της εταιρείας, αφού οι διαφορετικές δυνατότητες του, του χαρίζουν μια λίγο καλύτερη απόδοση από την μπαταρία του. Μάλιστα, ακόμα και σε σχετικά έντονη χρήση, μπορεί να πλησιάσει τις 10 ημέρες πραγματικής αυτονομίας.

Πιο χρήσιμο είναι όμως ότι μπορεί να παραμείνει ενεργό για μια εβδομάδα περίπου, ακόμα και αν καθημερινά δεχόμαστε συνεχώς ειδοποιήσεις, εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες του, και το χρησιμοποιούμε για να απαντήσουμε συχνά και κλήσεις από το τηλέφωνο μας. Ο χρόνος αυτός είναι εντυπωσιακός από μόνος του, είναι όμως πιο.. αστείο ότι όταν μας ειδοποιήσει ότι έχει ακόμα 10% της μπαταρίας του, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε μια ακόμα ολόκληρη ημέρα μέχρι να χρειαστεί να το φορτίσουμε.

Για την φόρτιση αυτή τέλος, η HUAWEI διατηρεί μια πολύ σημαντική επιλογή που έχει κάνει εδώ και μερικά χρόνια. Το watch GT 3 SE έχει ακριβώς την ίδια βάση ασύρματης φόρτισης με κάθε προηγούμενο έξυπνο ρολόι της εταιρίας. Με αυτόν τον τρόπο, αν αποτελεί το… δεύτερο που αγοράζει κάποιος ή αν αντικαθιστά κάποιο που έχει πλέον παλιώσει, θα έχει και την δική του βάση σαν επιπλέον ευκολία για να το φορτίζει σε περισσότερα από ένα σημεία.

Μάλιστα, η HUAWEI δεν προσπαθεί να περιορίσει με κάποιον τρόπο το πως φορτίζει το watch GT 3 SE ασύρματα. Το watch GT 3 SE μπορεί να φορτίσει κανονικά, χωρίς κανένα περιορισμό σε κάθε ασύρματη βάση που έχουμε για το τηλέφωνο μας και όχι μόνο. Είναι κάτι που δυστυχώς για άλλες εταιρίες δεν θεωρείται κακώς δεδομένο.

Συμπέρασμα.

Το watch GT 3 SE δεν έρχεται να αντικαταστήσει κάποιο ρολόι της εταιρίας που υπάρχει ήδη στην αγορά. Είναι μια ακόμα, οικονομική επιλογή για να καλύψει ένα ακόμα μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού. Προσφέρει όλα όσα περιμένει κανείς πλέον από ένα Smartwatch της HUAWEI, και το κάνει χωρίς παραχωρήσεις που ενοχλούν. Η βασικότερη από αυτές είναι προφανώς η μπαταρία που δεν χάνει την απόδοση που πρέπει να έχει, η εντυπωσιακή φωτεινή του οθόνη, το χαμηλό βάρος και ο σπορ σχεδιασμός του.

Όλα αυτά σε ένα «πακέτο» που κρύβει στο εσωτερικό του το hardware που αποδεδειγμένα καταγράφει σωστά και με ακρίβεια όλα όσα χρειαζόμαστε, και πλέον με βελτιωμένή απεικόνιση τους και στο ίδιο το watch GT 3 SE. Αν όλα αυτά δεν είναι όχι απλά αρκετά, αλλά και περισσότερα από το συνηθισμένο, τότε σίγουρα δεν υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσε να περιμένει κανείς από την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει το watch GT 3 SE.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights