Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ To ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για λίγο ακόμα [Galaxy S22 Ultra Long Term review]

To ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για λίγο ακόμα [Galaxy S22 Ultra Long Term review]

απο Kostas Gliatiotis

To Galaxy S22 Ultra θα είναι για λιγότερο από ένα…. μήνα ακόμα το καλύτερο Smartphone της Samsung αλλά και το ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ που είναι διαθέσιμο επίσημα στη χώρα μας. Αυτό είναι ένα Long Term review για μια ακόμα φορά, μετά από σχεδόν ένα χρόνο από την κυκλοφορία του Galaxy S22 Ultra.

Ακόμα και αν μετά την κυκλοφορία του κορυφαίου Smartphone της Samsung, κάθε άλλη εταιρεία παρουσίασε την δική της αντίστοιχη πρόταση, καμία δεν κατάφερε να προσφέρει το σύνολο των δυνατοτήτων και των χαρακτηριστικών με τον ίδιο τρόπο όπως η Samsung με το Galaxy S22 Ultra. Κανένα Android Smartphone μέχρι και σήμερα, δεν έχει μια αντίστοιχα κορυφαία οθόνη στο σύνολο των χαρακτηριστικών της, από το μέγεθος, την εντυπωσιακή φωτεινότητα και φυσικά την υποστήριξη του S-pen για όσους μπορούν να βρουν μια χρησιμότητα στην… ατελειώτη λίστα με δυνατότητες που αυτό προσφέρει.

Ακόμα και αν ο Exynos 2200 επεξεργαστής που σχεδιάζει και κατασκευάζει η Samsung, ήταν από την αρχή θεωρητικά λιγότερο ισχυρός από τον Snapdragon 8 Gen 1, στην πράξη αποδείχθηκε ότι η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική. Ο επεξεργαστής της Qualcomm είχε σημαντικά υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας, και ενοχλητικά πιο σημαντικά προβλήματα με την θερμοκρασία λειτουργίας του, κάτι που φάνηκε με τον χειρότερο τρόπο σε κάθε άλλο Smartphone που τον είχε στο εσωτερικό του. Παρόλα αυτά, με την αλλαγή της κατασκευής του Snapdragon 8+ Gen 1 στην TSMC, η νεότερη έκδοση του Snapdragon 8+ Gen 1 έλυσε όλα αυτά τα προβλήματα, κάτι που φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και με τον επόμενο 8 Gen 2 που θα χρησιμοποιεί και η Samsung στη σειρά των Galaxy S23.

Οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) οι ανταγωνιστές της Samsung, έχουν επιλέξει για τις δικές τους κορυφαίες προτάσεις, μια βασική κάμερα με έναν μεγάλο σε φυσικό μέγεθος αισθητήρα, και πιο “λογική” ονομαστική ανάλυση. Η επιλογή αυτή έχει προφανή πλεονεκτήματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και όχι μόνο, η Samsung όμως στο Galaxy S22 Ultra βελτίωσε όσο ήταν δυνατόν την απόδοση του HM3 αισθητήρα των 108mp που διατηρεί μέχρι και σήμερα αποκλειστικό για το κορυφαίο της μοντέλο. Η κάμερα με το 10Χ οπτικό zoom παραμένει περισσότερο “εντυπωσιακή” από ότι χρήσιμη, όμως ο συνδυασμός των τεσσάρων καμερών στο πίσω μέρος του Galaxy S22 Ultra, είναι αυτός που δίνει τις περισσότερες επιλογές για φωτογραφία ακριβώς όπως την θέλουμε ανάλογα με τις συνθήκες.

Τέλος, παρότι όπως και πάλι αποδείχθηκε, οι συσκευές με τον Snapdragon 8 Gen 1 ποτέ δεν είχαν ιδιαίτερα καλή απόδοση από την μπαταρία τους, το Galaxy S22 Ultra δεν ξεχωρίζει αλλά και δεν προβληματίζει σε αυτόν τον τομέα. Η απόδοση της μπαταρίας του είναι ακριβώς αυτή που “πρέπει” για να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις αλλά και να μπορεί ο ιδιοκτήτης του να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες του. Όχι όμως τόσο και η φόρτιση που θεωρητικά μπορεί να γίνει με 45W, αλλά με συγκεκριμένους φορτιστές, κάτι που πάντα αφήνει σαν ρεαλιστική δυνατότητα την φόρτιση του στα 25W που ακόμα και για την εποχή που κυκλοφόρησε δεν ήταν ικανοποιητικός ρυθμός φόρτισης.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights