Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ HUAWEI Freebuds 5i Review: Ποιότητα ήχου, δυνατότητες και λογικό κόστος.

HUAWEI Freebuds 5i Review: Ποιότητα ήχου, δυνατότητες και λογικό κόστος.

απο Kostas Gliatiotis

Η ικανότητα της HUAWEI να προσφέρει προϊόντα που καλύπτουν τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού, σε διαφορετικές κατηγορίες τιμής ανάλογα με τις ανάγκες και τα χρήματα που θέλει να διαθέσει είναι… δεδομένη. Είναι ακόμα όμως πιο ενδιαφέρον το πως σε κάθε νεότερο από αυτά, βελτιώνει σημαντικά τις δυνατότητες του, χωρίς να αυξάνει το κόστος και συνήθως «μεταφέροντας» χρήσιμα χαρακτηριστικά σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής.

Πριν λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, τα τότε freebuds 4i ήταν τα πρώτα ακουστικά στην κατηγορία τους, με ενεργή ακύρωση θορύβου, και επιλογές χειρισμού από κάθε ακουστικό που επίσης δεν θεωρούνταν «συνηθισμένες». Τα νεότερα Freebuds 5i, φέρνουν βελτιώσεις και νέες δυνατότητες, διατηρώντας λογικό το κόστος για το σύνολο όσων προσφέρουν.

Σχεδιασμός.

Μια ενδιαφέρουσα και καλοδεχούμενη αλλαγή που έχει κάνει η εταιρία στα Freebuds 5i, είναι η αλλαγή στο σχεδιασμό των ακουστικών αλλά και της θήκης τους. Κάθε ένα από τα ακουστικά, έχει διαφορετικό σχέδιο, που θυμίζει ακριβότερα μοντέλα της εταιρίας. Η επιλογή αυτή προφανώς έχει γίνει σκόπιμα (και σωστά…) ενώ φέρνει μαζί της και σαν αλλαγή την δυνατότητα … κύλισης στην επιφάνεια στο πλαϊνό τους μέρος για την αυξομείωση της έντασης του ήχου.

freebuds 5i

Το ακουστικό εφαρμόζει στο αυτί με ένα «μαξιλαράκι» σιλικόνης, που απομονώνει από μόνο του ήδη ιδιαίτερα αποτελεσματικά τον ήχο στο χώρο γύρω μας, εκτός από την ενερή ακύρωση θορύβου που όπως θα δούμε στη συνέχεια, έρχεται και αυτή βελτιωμένη με περισσότερους από έναν τρόπους. Εδώ η εταιρία γνωρίζει ότι το αυτί κάθε ανθρώπου έχει λίγο διαφορετικό μέγεθος και σχέδιο, και φροντίζει στη συσκευασία των ακουστικών να έχει συνολικά τρία διαφορετικά «σετ» από μαξιλαράκια για να βρει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει.

freebuds 5i

Υπάρχουν συνολικά τρία μικρόφωνα σε κάθε ακουστικό για την καταγραφή και της φωνής μας, αλλά και των ήχων στο χώρο γύρω μας με τον καλύτερο τρόπο, προκειμένου και εδώ η ακύρωση θορύβου να είναι πιο αποτελεσματική. Όμως ενδιαφέρον έχει το πως η εταιρία έχει … χωρέσει σε κάθε ένα από τα μικρά σε συνολικά μέγεθος ακουστικά, μια ακόμα μεγαλύτερη μπαταρία που έχει βελτιώσει σημαντικά και τους χρόνους λειτουργίας τους.

freebuds 5i

Η θήκη με την σειρά της, έρχεται με συγκεκριμένες και πολύ … στοχευμένες βελτιώσεις στο πρακτικό κομμάτι. Αρχικά το «καπάκι» που ανοίγει να να έχουμε πρόσβαση στα ακουστικά, είναι όσο στιβαρό πρέπει στον τρόπο που ανοίγει αλλά και το πόσο σταθερό είναι. Παρότι αρχικά φαίνετακ σαν λεπτομέρεια αυτό, είναι ένας από τους πιο εμφανείς τρόπους που μπορεί να αντιληφθεί κανείς την συνολική ποιότητα κατασκευής. Η εταιρεία έχει βελτιώσει μια ακόμα πρακτική «πτυχή» που είναι ο τρόπος με τον οποίο η θήκη… κρατάει μαγνητικά κάθε ακουστικό. Εφαρμόζουν σωστά και σταθερά μέσα στη θήκη, χωρίς όμως να είναι πιο δύσκολο από ότι πρέπει να καταφέρει κανείς να τα πιάσει και να τα βγάλει από αυτή.

Οι νέες και οι βελτιωμένες δυνατότητες.

Τα Freebuds 5i έρχονται με ένα σύνολο από χαρακτηριστικά, που ρεαλιστικά δεν μπορεί εύκολα να βρει κανείς ακόμα και σε ακριβότερα ακουστικά άλλων εταιρειών. Η ενεργή ακύρωση θορύβου είναι βελτιωμένη και μπορεί να ακυρώσει έως και 42db εξωτερικών ήχων, πλησιάζοντας στα επίπεδα των freebuds pro 2. Όμως έχει πλέον και εδώ τρία διαφορετικά «επίπεδα» επέμβασης ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο ιδιοκτήτης τους. Μπορούν να προσαρμόσουν την ακύρωση θορύβου στον χώρο που βρισκόμαστε, και αν το επιλέξουμε να ακυρώνουν πλήρως τους ήχους ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Για όσους επιθυμούν να έχουν μια… επαφή με τον χώρο γύρω τους, η πιο ήπια λειτουργία της ακύρωσης θορύβου είναι προτιμότερη, με μια ακόμα ενδιαμέση επιλογή για να βρούμε πάντα αυτή που ταιριάζει στις προτιμήσεις μας.

freebuds 5i

Το ξεχωριστό awareness mode, αναγνωρίζει την ανθρώπινη φωνή προκειμένου αν θέλουμε να το ενεργοποίησουμε, να μπορούμε να μιλήσουμε με κάποιον στο χώρο γύρω μας. Ο διαχωρισμός από κάθε άλλο ήχο είναι ιδιαίτερα καλός, προκειμένου να μπορούμε να ακούσουμε μουσική χωρίς όμως να μας ενοχλέι και κάθε άλλος θόρυβος ενώ μιλάμε με κάποιον.

freebuds 5i

Είναι και τα πρώτα ακουστικά της συγκεκριμένης «σειράς» από την εταιρεία, που υποστηρίζουν την σύνδεση σε δύο συσκευές. Με αυτόν τον τρόπο, αν θέλει κανείς να τα χρησιμοποιεί στο κινητό και τον υπολογιστή του, μπορεί να τα έχει «μάθει» και στις δύο συσκευές, και τα ακουστικά θα αναγνωρίσουν αυτόματα κάθε φορά ποια από τις δύο θέλει να τα χρησιμοποιήσει. Με αυτόν τον τρόπο, όταν δεχθούμε μια κλήση και βάλουμε ένα ακουστικό στο αυτί μας θα μπορούμε να μιλήσουμε με αυτό, ενώ αν ακούμε μουσική σε μια άλλη συσκευή και δεχθούμε μια κλήση, τα ακουστικά και πάλι θα μεταφέρουν προσωρινά τη σύνδεση στο τηλέφωνο μας.

Τέλος, έχουν πιστοποίηση ΙΡ54 που τα κάνει ανθεκτικά σε υγρασία και ιδρώτα προκειμένου και να μπορούμε να τα φοράμε κατά την άθληση και ακόμα περισσότερο χρήσιμο είναι ίσως ότι σε εξωτερικό χώρο με βροχή μπορούμε να ολοκληρώσουμε την συνομιλία μας χωρίς να «φοβόμαστε» ότι θα χαλάσουν.

Η ποιότητα του ήχου.

Μια ακόμα νέα δυνατότητα των Freebuds 5i είναι η υποστήριξη του Hires Audio προτύπου για την μεταφορά ήχου σε καλύτερη ποιότητα πρακτικά. Η δυνατότητα αυτή πρέπει να υποστηρίζεται και από τη συσκευή στην οποία τα έχουμε συνδέσει προφανώς, και έχει νόημα όταν και το αρχείο μουσικής είναι αντίστοιχης ποιότητας.

Τα δύο διαθέσιμα codec που υποστηρίζονται για την μεταφορά ήχου είναι το τυπικό SBC που θεωρείται δεδομένο σε όλες τις Bluetooth συσκευές ήχου, αλλά και το AAC που είναι σαφώς καλύτερο σε ποιότητα ήχου, και αυτό που δίνει την υποστήριξη για το Hires audio.

freebuds 5i

Η εταιρεία, έχει βελτιώσει σημαντικά την συνολική ένταση των Freebuds 5iμ, αλλά και την συμπεριφορά τους  όταν κανείς τα χρησιμοποιεί στο μέγιστο αυτής. Τα ακουστικά αναπαράγουν σωστά κάθε συχνότητα χωρίς ενοχλητικές αλλοιώσεις, κάτι που δεν θεωρείται δεδομένο στην κατηγορία τιμής τους. Έχει αποφύγει μάλιστα και την «εύκολη» λύση του να αναπαράγου χαμηλότερες συχνότητες με έμφαση προκειμένου απλά να ακούγονται εντυπωσιακά.

Μπαταρία.

Ίσως η πιο πρακτικά χρήσιμη βελτιώση που έχει κάνει στα Freebuds 5i η εταιρεία, είναι η απόδοση της μπαταρίας τους. Μπορούν θεωρητικά να διαρκέσουν έως και 28 ώρες με την μπαταρία που έχει η θήκη τους, ένας χρόνος που όπως πάντα έρχεται με συγκεκριμένους περιορισμούς. Αφορά την χρήση τους χωρίς την ενεργή ακύρωση θορύβου, η οποία διατηρεί ενεργά και τα μικρόφωνα τους, και με την ένταση κοντά στο μισό της μέγιστης.

freebuds 5i

Η πραγματική τους όμως απόδοση είναι ίσως πιο εντυπωσιακή από την «θεωρητική». Τα ακουστικά μπορούν με την ενεργή ακύρωση θορύβου και την ένταση λίγο υψηλότερα από το μισό, να αναπαράγουν μουσική για λίγο περισσότερο από 6 ώρες αυτόνομα μέχρι να χρειαστεί να τα επιστρέψουμε στη θήκη τους. Με περίπου 10 λεπτά φόρτισης από αυτή, μπορούν να λειτουργήσουν και πάλι για περισσότερο από δύο ώρες στις ίδιες συνθήκες.

Η πλήρης φόρτιση των ακουστικών από την θήκη χρειάζεται περίπου 25 λεπτά, αν και ρεαλιστικά σχεδόν ποτέ κανένας δεν θα τα αφήσει από μπαταρία, αφού κάθε φορά που επιστρέφουν σε αυτή φορτίζουν μέχρι να γεμίσει η μπαταρία τους. Η θήκη τώρα θέλει και αυτή περίπου μισή ώρα για να γεμίσει πλήρως τη δική της μπαταρία όταν τα ακουστικά δεν είναι μέσα σε αυτή.

Αν έχουμε τα ακουστικά μέσα στη θήκη, και ξεκινήσουμε την φόρτιση, προτεραιότητα έχει να γεμίσει η μπαταρία των ακουστικών προκειμένου να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και στην συνέχεια ξεκινά η φόρτιση και της θήκης. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία χρειάζεται συνολικά περίπου 50 λεπτά που είναι και πάλι άκρως ικανοποιητικός χρόνος για συνολικά περισσότερες από 20 ώρες λειτουργίας αθροιστικά σε όλες τις συνθήκες.

Συμπέρασμα.

Είναι δεδομένο πλέον για την HUAWEI ότι μπορεί να κατασκευάσει ακουστικά που όχι μόνο «φτάνουν» τις δυνατότητες αυτών άλλων εταιρειών, αλλά τις ξεπερνούν με χαρακτηριστική άνεση σε πολλές περιπτώσεις για τα χρήματα που κοστίζουν. Τα Freebuds 5i είναι η καλύτερη απόδειξη για αυτό, αφού με λογικό κόστος προσφέρουν ένα σύνολο από χαρακτηριστικά που για άλλες εταιρίες θεωρούνται «δεδομένα» σε ακουστικά με σημαντικά μεγαλύτερο κόστος.

freebuds 5i

Η ιδιαίτερα αποδοτική ακύρωση θορύβου, η μπαταρία τους αλλά και μικρές λεπτομέρειες όπως η αυξομείωση της έντασης από τα ίδια τα ακουστικά, είναι ένα σύνολο που δεν υπάρχει σε αυτά τα χρήματα. Αν τα συνδυάσει κανείς όλα αυτά με την σίγουρα πολυτελή όσο μπορεί να είναι σε ένα σετ ακουστικών εμφάνιση, τότε τα Freebuds 5i απλά δεν έχουν ανταγωνισμό στην κατηγορία τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights