Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Ποιες φωτογραφίες ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ part 2: iPhone 14 pro vs Mate 50 Pro

Ποιες φωτογραφίες ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ part 2: iPhone 14 pro vs Mate 50 Pro

απο Kostas Gliatiotis

To iPhone 14 Pro, και το Iphone 14 Pro Max είναι τα δύο συνολικά καλύτερα smartphones της apple, και οι μέχρι σήμερα καλύτερες συσκευές της εταιρίας στον τομέα της φωτογραφίας. Το mate 50 Pro με τη σειρά του, είναι αντίστοιχα το καλύτερο φωτογραφικά και όχι μόνο Smartphone της HUAWEI. Για μια ακόμα φορά, μετά από συνεχόμενες “ψηφοφορίες” μέσα από τη σελίδα μας στο instagram, βλέπουμε 16 διαφορετικά σετ από φωτογραφίες και το ποιες πήραν τις περισσότερες… ψήφους.

Το iPhone 14 Pro έχει ακριβώς τις ίδιες σε τεχνικά χαρακτηριστικά και απόδοση κάμερες με το iPhone 14 Pro, και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του “μικρότερου” και έστω και ελάχιστα οικονομικότερου μοντέλου της Apple. To Mate 50 Pro είναι το κορυφαίο τεχνικά φωτογραφικά τηλέφωνο της HUAWEI, και το πρώτο Smartphone στην αγορά με μεταβαλλόμενο διάφραγμα στον φακό της βασικής του κάμερας που μπορεί να πάρει έως και 10 διαφορετικές τιμές ανάμεσα σε f/1.4 και f/4.0

Σε κάθε ένα από τα “σετ” φωτογραφιών, το iPhone 14 Pro είναι στην πάνω φωτογραφία και το mate 50 pro στην κάτω, και ανάλογα με την περίπτωση και το αντικείμενο ή/και το φόντο της φωτογραφίας οι προτιμήσεις διαφέρουν από λίγο έως και αρκετά σε συγκεκριμένες φωτογραφίες. Υπάρχουν φωτογραφίες σε καλές συνθήκες φωτισμού, που ο τρόπος που το IPhone 14 Pro όπως και όλες οι συσκευές της Apple, επιλέγει μια πιο “περιορισμένη” χρήση του HDR είναι προτιμότερος, ενώ σε κάποιες άλλες το αποτέλεσμα είναι λιγότερο ιδανικό και η προτίμηση είναι υπερ των φωτογραφιών του Mate 50 Pro.

Αντίστοιχα και σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακόμα και αν το IPhone 14 Pro σε κάποιες περιπτώσεις αποτυπώνει πιο “ψυχρά” τον φωτισμό με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να είναι προτιμότερες οπτικά χωρίς απαραίτητα να είναι και ρεαλιστικές, το Mate 50 pro σε περισσότερες από μια περιπτώσεις καταφέρνει να αποτυπώσει σημαντικά υψηλότερα επίπεδα λεπτομέρειας σε κάθε φωτογραφία.

Το ενδιαφέρον είναι ότι τεχνικά οι κάμερες μεταξύ των δύο συσκευών έχουν συγκεκριμένες διαφορές αλλά και ομοιότητες, παρά την αισθητά διαφορετική απόδοση τους στην πράξη. Το mate 50 pro χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα των 50mp με φυσικό μέγεθος στο 1/1.56″ ενώ αναμενόμενα έχει OIS στον φακό της κάμερας αυτής, όπως και το δεδομένο πλέον Dual Pixel auto focus αλλά και την παραδοσιακά διαφορετική RYYB διάταξη σε κάθε φωτοευαίσθητο στοιχείο του αισθητήρα αυτού. Το iPhone 14 Pro χρησιμοποιεί έναν νέο για τα δεδομένα της apple αισθητήρα στα 48ΜΡ με μεγάλο επίσης φυσικό μέγεθος, θεωρητικά και σημαντικά μεγαλύτερο από αυτόν του mate 50 pro, στο 1/1.28″. Έχει και αυτός σταθεροποίηση στον φακό του, αλλά σταθεροποιείται μηχανικά και ξεχωριστά και ο ίδιος ο αισθητήρας. Έχει και εδώ dual pixel auto focus, και αποτελεί τεχνικά την καλύτερη κάμερα που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα η Apple σε οποιοδήποτε Smartphone της.

Παρόλα αυτά, είναι εμφανές ότι ειδικά σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού, η Apple δεν έχει καταφέρει ακόμα να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες της συγκεκριμένης κάμερας, και αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στην σημαντική όπως είπαμε διαφορά στην λεπτομέρεια που αποτυπώνεται σε κάθε φωτογραφία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights