Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ? iPhone 15 Pro Max vs iPhone 15 Plus

ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ? iPhone 15 Pro Max vs iPhone 15 Plus

απο Kostas Gliatiotis

Το iPhone 15 Pro Max είναι θεωρητικά και πρακτικά το καλύτερο αλλά και ακριβότερο νέο μοντέλο της Apple. To iPhone 15 Plus έχει ακριβώς το ίδιο μεγάλη οθόνη, το ίδιο αν όχι καλύτερη μπαταρία, και μια απόλυτα ικανή κάμερα. Η διαφορά στο κόστος μεταξύ τους είναι σημαντική, και στο συγκεκριμένο βίντεο βλέπουμε τις διαφορές μεταξύ τους, και το ποιες από αυτές είναι πραγματικά σημαντικές.

Eπιδόσεις Hardware

Το iPhone 15 Pro Max έχει στο εσωτερικό του τον νεότερο και ισχυρότερο A17 Pro επεξεργαστή της Apple. Αυτό δεν κάνει αυτόματα “αδύναμο” τον μέχρι και σήμερα απόλυτα ικανό αμέσως προηγούμενο A16 Bionic που χρησιμοποιεί το iPhone 15 Plus.

Μάλιστα η διαφορά μεταξύ τους είναι περισσότερο ορατή σε benchmarks και σίγουρα όχι σε καθημερινή χρήση. Η Apple συνεχίζει εδώ για δεύτερη χρονιά παρόλα αυτά την πολιτική του να διαχωρίζει τα μη Pro μοντέλα χρησιμοποιώντας έναν απόλυτα ικανό αλλά χρονολογικά παλαιότερο επεξεργαστή.

Το iPhone 15 Pro max όπως και το iPhone 15 Pro έρχεται πλέον με 8GB RAM, και το iPhone 15 Plus όπως και πάλι το “απλό” iPhone 15 έχουν πλέον και αυτά με τη σειρά τους 6GB RAM. Πλέον και οι δύο συσκευές “τρέχουν” το iOS 17.0.3 που διορθώνει και τα μικρά προβλήματα με τη συμβατότητα εφαρμογών με τον Α17 Pro.

Κάμερες

Η βασική κάμερα στο iPhone 15 Plus έχει και αυτή πλέον ανάλυση 48mp όχι όμως με τον ίδιο τεχνικά αισθητήρα με τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro max, ενώ είναι διαφορετικός και από τα αμέσως προηγούμενα iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro max.

Έχει και εδώ την δυνατότητα να βγάζει φωτογραφίες σε 24mp όπως και στα Pro μοντέλα, όπως και να αναγνωρίζει αυτόματα πότε “πρέπει” να βγάλει μια φωτογραφία πορτραίτου. Παρόλα αυτά, και παρότι η Apple προφανώς δεν το κάνει… ξεκάθαρο, το Night mode όπως και το Portrait mode συνεχίζουν να βγάζουν φωτογραφίες αποκλειστικά στα 12mp.

Οθόνη

Παρόλα αυτά, και παρότι είναι ένα ακριβό smartphone και αυτό, το iPhone 15 Plus συνεχίζει να έχει μια οθόνη στα 60Hz. H Super Retina XDR οθόνη όπως την ονομάζει η Apple, έχει πλέον τα ίδια επίπεδα φωτεινότητας στα 2.000nits όπως και το iPhone 15 Pro Max, η οθόνη του οποίου προφανώς έχει ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz που είναι πλέον και η μοναδική ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους.

USB Type-C

Τέλος, παρότι και τα δύο έχουν μια USB type-C θύρα στο κάτω μέρος τους ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, αυτή δεν είναι ίδια. Στο iphone 15 Plus υποστηρίζει το αρχαίο πλέον πρότυπο του USB 2.0 με ενοχλητικά αργή ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Το iPhone 15 Pro Max έχει μια USB 3.0 θύρα με σημαντικά υψηλότερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων.

Δυστυχώς παρόλα αυτά, και στα δύο μοντέλα η φόρτιση συνεχίζει να είναι ενοχλητικά αργή.

 

iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Plus

iPhone 15

iPhone 15 pro vs iPhone 14 pro

iphone 15 Pro vs iPhone 14 Pro camera test

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights