Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Galaxy S23 Ultra vs iPhone 15 Pro

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Galaxy S23 Ultra vs iPhone 15 Pro

απο Kostas Gliatiotis

Το Galaxy S23 Ultra όπως και τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, έχουν εντυπωσιακά ικανές κάμερες για σχεδόν κάθε είδους φωτογραφία. Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά μεταξύ τους. Το Galaxy S23 Ultra όπως και όλα τα Smartphones της Samsung τα τελευταία χρόνια, έχει εντυπωσιακά περισσότερες επιλογές και διαφορετικά modes για να βγάλουμε ακριβώς τη φωτογραφία που θέλουμε.

Από το ξεχωριστό Pro Mode που μας επιτρέπει να ρυθμίσουμε χειροκίνητα όλες τις επιλογές για την λήψη μιας φωτογραφίας ακριβώς όπως την θέλουμε, και την χειροκίνητη επιλογή πάντα της κάμερας που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Το Expert Raw μας δίνει την δυνατότητα να βγάλουμε φωτογραφίες σε RAW αρχεία, μια δυνατότητα που παρόλα αυτά υπάρχει πλέον κανονικά και στις συσκευές της Apple, τουλάχιστον στα Pro μοντέλα.

Το Expert Raw όμως περιλαμβάνει πλέον και το Astrophotography Mode που βγάζει φωτογραφίες με μακρά έκθεση από 4 έως 9 λεπτά προκειμένου να μπορούμε να αποτυπώσουμε τον ουρανό με τον καλύτερο τρόπο αλλά σε RAW αρχείο το οποίο μπορούμε προφανώς στη συνέχεια να επεξεργαστούμε όπως εμείς το θέλουμε και πάλι.

Μάλιστα, εδώ και δύο χρόνια, τα Smartphones της Samsung έχουν ξεχωριστο Pro Mode και για την εγγραφή βίντεο. Αυτό εκτός από τις ίδιες επιλογές για την ρύθμιση του ISO, White Balance κλπ μας δίνει τη δυνατότητα να διαλέξουμε ξεχωριστό… μικρόφωνο αν έχουμε συνδέσει κάποιο στο τηλέφωνο μας.

Το iPhone 15 Pro όπως ακριβώς και το iPhone 15 Pro Max χωρίς καμία διαφορά, συνεχίζει να μην έχει ξεχωριστό Pro mode στην κάμερα με χειροκίνητες ρυθμίσες για επιλογές όπως το ISO, το Shutter Speed κλπ. Συνεχίζει επίσης, πολλές από τος ρυθμίσεις και επιλογές που έχει, να τις έχει κρυμμένες στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου και τις επιλογές για την κάμερα.

Ακόμα και οι διαθέσιμες επιλογές για την εγγραφή βίντεο σε ProRes αρχεία, είναι και πάλι στις ρυθμίσεις του Smartphone, όπως και η δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε HDR ή όχι.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights