Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Google Tensor G3 στο Pixel 8 Pro: Η απόδοση πρέπει να είναι σταθερή.

Google Tensor G3 στο Pixel 8 Pro: Η απόδοση πρέπει να είναι σταθερή.

απο Kostas Gliatiotis

Ο Tensor G3 επεξεργαστής που σχεδιάζει εν μέρη η Google και κατασκευάζει η Samsung LSI στο εσωτερικό του νέο Pixel 8 Pro και του απλού Pixel 8 είναι ένας επεξεργαστής που δεν ανήκει στην κατηγορία αυτή και την εποχή μας. Στο συγκεκριμένο βίντεο, βλέπουμε αρχικά πως οι επιδόσεις του είναι κατώτερες από αυτές ακόμα και του σχεδόν δύο ετών πλέον, Snapdragon 8+ Gen 1 της Qualcomm.

Η σύγκριση με τον Snapdragon 8 Gen 2 δεν έχει καν νόημα και πόσο μάλλον με τον A17 Pro της Apple στο εσωτερικό του iPhone 15 Pro.

Αντίστοιχα και η απόδοση της GPU που είναι προφανώς απαραίτητη για παιχνίδια και όχι μόνο, είναι και πάλι χαμηλότερη από αυτό που θα περίμενε κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής. H Mali G710 (και όχι η νεότερη και ισχυρότερη Mali G715…) δεν πλησιάζει τις επιδόσεις της Adreno 730 και πόσο μάλλον αυτές της Adreno 740 και της GPU της Apple.

Για μια ακόμα φορά, όχι απέναντι στον Snapdragon 8 Gen 2, αλλά τον προκάτοχο του. Αυτό που όμως είναι πραγματικά πιο σημαντικό, είναι ότι ο Tensor G3 δεν μπορεί να διατηρήσει την απόδοση αυτή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως και κάθε άλλο SoC έτσι και αυτός, την μειώνει σημαντικά με την αύξηση της θερμοκρασίας σε συνεχόμενη χρήση. Το Pixel 8 Pro όμως ξεκινά με μειονέκτημα στην απόδοση, ενώ ειδικά ο Snapdragon 8 Gen 2 ακόμα και όταν αυτός τη μειωσει με την σειρά του, παραμένει υψηλότερη από αυτή που έχει ο Tensor g3 υπό ιδανικές συνθήκες.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι χρονολογικά ο Snapdragon 8 Gen 2 θα αντικατασταθεί σύντομα από τον επόμενο και σημαντικά ισχυρότερο κορυφαίο επεξεργαστή της Qualcomm. Ο Tensor G3 στο εσωτερικό του Pixel 8 pro θα βρεθεί “αντιμέτωπος” με ακόμα πιο ισχυρό Hardware στα Smartphones που ανήκουν στην ίδια εποχή με αυτό.

Ακόμα και αν η Google σε επίπεδο λογισμικού μπορεί να κάνει το Stock Android όσο το δυνατόν πιο ¨ελαφρύ” και γρήγορο στο Pixel 8 pro αλλά και γενικότερα, αυτό δεν αλλάζει ότι κάθε άλλη εφαρμογή χρειάζεται την απόδοση κάθε επεξεργαστή ανεξαρτήτως Smartphone για να προσφέρει την καλύτερη απόδοση που μπορεί.

Έχοντας ήδη μειονέκτημα στην απόδοση αυτή, ακόμα και σε σύγκριση με 2 ετών Hardware της Qualcomm, το Pixel 8 Pro με την πάροδο του χρόνου θα πρέπει να διατηρήσει μια απόδοση χαμηλότερη από αυτή κάθε άλλου Smartphone της κατηγορίας του των τελευταίων δύο ετών και πόσο μάλλον των επόμενων μοντέλων κάθε εταιρείας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights