Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Τι κερδίζεις και τι χάνεις: Galaxy S23 FE vs Galaxy S23+

Τι κερδίζεις και τι χάνεις: Galaxy S23 FE vs Galaxy S23+

απο Kostas Gliatiotis

Το νέο Galaxy S23 FE της Samsung είναι μια εναλλακτική για αυτούς που δεν θέλουν να διαθέσουν τα χρήματα που κοστίζει κάποιο από τα ακριβότερα μοντέλα της σειράς.

Το ερώτημα είναι λοιπόν τι κερδίζει και τι χάνει κανείς σε σύγκριση με το Galaxy S23+ αλλά και το απλό Galaxy S23 που έχει πρακτικά μικρότερη οθόνη. Στο συγκεκριμένο βίντεο λοιπόν, βλέπουμε τις διαφορές ανάμεσα στο Galaxy S23 FE και το Galaxy S23+ σε τομείς όπως επιδόσεις, κάμερες οθόνη και φυσικά μπαταρία.

Η βασική κάμερα του Galaxy S23 FE έχει ακριβώς τον ίδιο τεχνικά αισθητήρα με το Galaxy S23 και το Galaxy S23+. Ο GN3 που κατασκευάζει η ίδια η Samsung έχει ανάλυση 50mp, φυσικό μέγεθος 1/1.56″ , dual pixel auto focus και OIS στον φακό πάνω από αυτόν.

Η δεύτερη Ultrawide κάμερα είναι επίσης πρακτικά η ίδια με ανάλυση 12mp, ένα σημαντικά μεγαλύτερο οπτικό πεδίο, αλλά χωρίς auto focus και στις δύο συσκευές, ένα χαρακτηριστικό που ενοχλητικά η Samsung διατηρεί ακόμα αποκλειστικό στο Galaxy S23 Ultra.

Η τρίτη και τελευταία κάμερα είναι αυτή που διαφέρει ουσιαστικά, με το 3Χ οπτικό zoom και στα δύο Smartphones. Η ανάλυση της στα 8mp στο Galaxy S23 FE όμως είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα 10mp που δηλώνει η Samsung στο Galaxy S23+ και το απλό Galaxy S23 που αποδεδειγμένα παρόλα αυτά είναι ένας αισθητήρας των 12mp.

Η οθόνη των δύο συσκευών έχει περισσότερες διαφορές στην πράξη από ότι φαίνεται με μια ματιά. Αυτή του Galaxy S23+ είναι ένα LTPO AMOLED Panel με δυνατότητα προσαρμογής του ρυθμού ανανέωσης σε μεγαλύτερο εύρος ανάλογα με τη χρήση και τι ακριβώς προβάλλει.

Είναι και ένα σημαντικά πιο φωτεινό Panel στα 1.750 nits αντί για 1.450nits στο Galaxy S23 FE. Έχει στο εσωτερικό της και έναν Ultrasonic αισθητήρα αποτυπωμάτων, που διαφέρει σημαντικά σε ταχύτητα αναγνώρισης του αποτυπώματος μας αλλά και στο να ξεκλειδώσει τελικά το smartphone.

Οι επιδόσεις προφανώς διαφέρουν σημαντικά ανάμεσα στις δύο συσκευές, και φυσικά υπερ του Galaxy S23+. Το Galaxy S23 FE έχει στο εσωτερικό του τον παλαιότερο πλέον Exynos 2200 επεξεργαστή της Samsung, που παρόλα αυτά συνεχίζει να έχει ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις με κάθε μοντέλο της σειράς Galaxy S22.

Ο Snapdragon 8 gen 2 όμως των τριών ακριβότερων μοντέλων της σειράς, παραμένει εντυπωσιακά πιο ισχυρός και σημαντικά πιο αποδοτικός σε κατανάλωση ενέργειας αλλά και παραγωγή θερμοκρασίας.

Τέλος, η μπαταρία των δύο smartphones έχει μικρή διαφορά σε χωρητικότητα αλλά μεγάλη διαφορά και πάλι σε πραγματική απόδοση. Αυτή του Galaxy S23 FE με χωρητικότητα 4.500mah διαρκεί δυστυχώς σημαντικά λιγότερο από αυτή των 4.600mAh στο εσωτερικό του Galaxy S23+.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights