Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΜΑΧΗ ΚΟΡΥΦΗΣ: Samsung S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max

ΜΑΧΗ ΚΟΡΥΦΗΣ: Samsung S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max

απο Kostas Gliatiotis

To Galaxy S24 Ultra είναι το νεότερο και καλύτερο Smartphone της Samsung, και το iPhone 15 Pro Max προφανώς αυτό της Apple αντίστοιχα. Για ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού, και ειδικά για όσους δεν έχουν συγκεκριμένη προτίμηση σε… λειτουργικό σύστημα αποτελούν τις δύο καλύτερες αλλά και ακριβότερες επιλογές.

Για μια ακόμα φορά, βλέπουμε σε βίντεο τις διαφορές μεταξύ τους, στο τεχνικό κομμάτι, αλλά και στο αν κάποιες από αυτές είναι σημαντικές και σε πραγματική καθημερινή χρήση.

Το Galaxy S24 Ultra έχει τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος του που είναι σημαντικά διαφορετικές από αυτές στο iPhone 15 Pro Max. Η βασική από αυτές, έχει τον αισθητήρα των 200mp του αμέσως προηγούμενου μοντέλου, με διαφορετική και θεωρητικά καλύτερη απόδοση.

Το iPhone 15 Pro max, έχει και αυτο με τη σειρά του την ίδια ακριβώς βασική κάμερα με το iPhone 14 Pro Max, και εδώ με θεωρητικά καλύτερη απόδοση λόγω του επίσης πιο ισχυρού hardware στο εσωτερικό του.

Η δεύτερη κάμερα με τον Ultrawide φακό, είναι αρκετά παρόμοια στις δύο συσκευές. Έχει ανάλυση 12mp και στο Galaxy S24 Ultra αλλά και στο iPhone 15 Pro max, με auto focus και τη δυνατότητα για macro φωτογραφίες από μικρή απόσταση.

Το iPhone 15 Pro Max είναι το πρώτο Smartphone της εταιρείας με κάμερα που έχει περισκοπικό φακό, και 5X οπτικό zoom, με ανάλυση 12mp και εδώ. Το Galaxy S24 Ultra έχει και αυτό με τη σειρά του μια κάμερα με το ίδιο οπτικό zoom στο 5Χ χρησιμοποιεί όμως έναν διαφορετικό αισθητήρα με ανάλυση 50mp που θεωρητικα και πρακτικά βελτιώνει την απόδοση της κάμερας αυτής και σε μεγαλύτερα επίπεδα ψηφιακού zoom.

Το Galaxy S24 ultra έχει και την τέταρτη κάμερα με το 3Χ οπτικό zoom αυτή τη φορά, και ανάλυση στα 10mp που του δίνει ένα επιπλέον επίπεδο μεγένθυσης ανάλογα με τη φωτογραφία που θέλουμε να βγάλουμε.

Η οθόνη των δύο συσκευών, είναι σημαντικά διαφορετική, είναι όμως κορυφαία και στις δύο περιπτώσεις. Στο iPhone 15 Pro Max είναι λίγο μικρότερη στις 6.7 ίντσες, τo SUPER RETINA XDR Panel όμως, συνεχίζει να έχει εντυπωσιακά επίπεδα φωτισμού, αλλά και σωστή υποστήριξη για προβολή HDR βίντεο.

Στο Galaxy S24 Ultra η Samsung έχει βελτιώσει την οθόνη με συγκεκριμένους και ουσιαστικά χρήσιμους τρόπους. Είναι και εδώ πιο φωτεινή από αυτή του προηγούμενου μοντέλου, το σημαντικότερο όμως είναι ότι το Gorilla Glass Armor πάνω από αυτή έχει πολύ μικρότερη αντανάκλαση από τον φωτισμό στο χώρο γύρω μας.

Ο Snapdragon 8 gen 3 επεξεργαστής της Qualcomm στο εσωτερικό του Galaxy S24 Ultra είναι εντυπωσιακά ισχυρός συνολικά, και είναι η πρώτη φορά που στην παραγωγή γραφικών και σε όλες τις περιπτώσεις η απόδοση του είναι εντυπωσιακά υψηλότερη από αυτή του A17 Pro της Apple στο εσωτερικό του iPhone 15 Pro max. ΕΙδικά η διαφορά στo ray Tracing είναι εντυπωσιακά μεγάλη πλέον υπερ του επεξεργαστή στο τηλέφωνο της Samsung.

Τέλος, η μπαταρία στο εσωτερικό τους έχει μια διαφορά στη χωρητικότητα, που πλέον όμως είναι μικρότερη από το συνηθισμένο. Αυτή στο iPhone 15 Pro max έχει χωρητικότητα 4.441mAh και αυτή στο Galaxy S24 Ultra 5.000mAh. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι στην πράξη και τα δύο έχουν εντυπωσιακά καλή απόδοση από την μπαταρία αυτή.

Θεωρητικά, το Galaxy S24 Ultra έχει ένα πλεονέκτημα στο πόσο γρήγορα φορτίζει, με έως και 45W από ένα φορτιστή που πρέπει να αγοράσει κανείς ξεχωριστά. Παρότι χρειάζεται και πάλι λίγο περισσότερο από μια ώρα για να γεμίσει πλήρως την μπαταρία του, ο χρόνος αυτός είναι σημαντικά μικρότερος από το iPhone 15 Pro max.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights