Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Redmi Note 13 Pro 5G Review: To ιδανικό σύνολο

Redmi Note 13 Pro 5G Review: To ιδανικό σύνολο

απο Kostas Gliatiotis

Η Xiaomi έχει αποδείξει εδώ και χρόνια, ότι γνωρίζει πολύ καλά πως να καλύπτει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού με διαφορετικές προτάσεις, ανάλογα πάντα με τα χρήματα που θέλει να διαθέσει ο καθένας.

Η σειρά των Redmi Note 13 έχει αρκετά διαφορετικά μοντέλα λοιπόν, προκειμένου ο καθένας να μπορεί να κάνει την επιλογή που του … ταιριάζει. Το κορυφαίο Note 13 Pro+ έχει για μια ακόμα φορά σαν εναλλακτική όμως το Note 13 Pro 5G για όσους και πάλι θέλουν ότι καλύτερο σε αυτή την κατηγορία τιμής, αλλά προφανώς με λιγότερα χρήματα.

Το καλύτερο σε αυτή την κατηγορία όμως είναι το ζητούμενο, και τουλάχιστον την εποχή της κυκλοφορίας του στην αγορά, το Note 13 Pro 5G δεν έχει… αντίπαλο στο σύνολο όσων προσφέρει.

Σχεδιασμός.

Το Note 13 Pro 5G διατηρεί τον ίδιο βασικό σχεδιασμό με το προηγούμενο μοντέλο της σειράς, χωρίς όμως αυτό με κάποιο τρόπο να αποτελεί μειονέκτημα. Η «τετράγωνη» εμφάνιση του, με το πλαίσιο με τις έντονες γωνίες, το  κάνουν να δείχνει ταυτόχρονα και πιο … σοβαρό αλλά και όσο πολυτελές μπορεί να είναι σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Οι ουσιαστικές βελτιώσεις που έχει σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, αφορούν περισσότερο το τεχνικό και πρακτικό κομμάτι, όμως και εδώ η κατασκευή από γυαλί στο πίσω μέρος του, και το μικρότερο πλαίσιο γύρω από την οθόνη του, δίνουν στο Note 13 Pro 5G μια σαφώς ανώτερη συνολικά εικόνα σε σύγκριση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

Οθόνη.

Η μια από τις δύο πιο σημαντικές αλλαγές που έχει κάνει η εταιρεία στο Note 13 Pro 5G είναι χωρίς αμφιβολία η οθόνη του και μάλιστα με περισσότερους από έναν τρόπους.

Αρχικά μπορεί να διατηρεί την διαγώνιο στις 6.67 ίντσες που είναι πλέον το δεδομένο για την εταιρεία σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες τιμής, είναι όμως πλέον ένα AMOLED Panel με υψηλότερη ονομαστική ανάλυση στα 2712×1220 Pixels.

H σημαντικά καλύτερη λεπτομέρεια απεικόνισης είναι άμεσα ορατή, ακόμα και στα… εικονίδια του γραφικού περιβάλλοντος και πόσο μάλλον στην προβολή φωτογραφιών και κειμένου.

Είναι όμως και σημαντικά πιο φωτεινή πλέον, αφού μπορεί τοπικά στην προβολή HDR video να φτάσει έως τα 1.800 nits, αλλά και τα 1.200nits σε ολόκληρη την επιφάνεια της.

Η διαφορά είναι σημαντική και εδώ, και πολύ εύκολο να την διαπιστώσει κανείς σε καθημερινή χρήση ειδικά σε εξωτερικό χώρο.

Μάλιστα, το  συγκεκριμένο Panel, Μπορεί πλεόν να αλλάζει τον ρυθμό ανανέωσης ανάμεσα σε 30,60,90 και 120Hz ανάλογα με το τι προβάλλει. Η διαφορά σε κατανάλωση ενέργειας υπάρχει αν και είναι πιθανόν μικρότερη, είναι όμως καλοδεχούμενο που ένα ακόμα χαρακτηριστικό ακριβότερων συσκευών κάνει την εμφάνιση του σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Το Note 13 Pro 5G ακολουθεί επίσης την πολύ καλή παράδοση της εταιρείας στην σωστή υποστήριξη προβολής HDR video. Το Dolby Vision HDR πρότυπο συνεχίζει να χρησιμοποιείται στο Netflix, το Disney+ και όχι μόνο, πολύ περισσότερο από το HDR10+ που παρόλα αυτά υποστηρίζει κανονικά.

Τέλος, παρότι δεν αφορά την ίδια την οθόνη, ο αισθητήρας αποτυπωμάτων είναι πλέον ενσωματωμένος σε αυτή. Είναι οπτικής τεχνολογίας, είναι όμως σημαντικά πιο αξιόπιστός και γρήγορος από αυτό που μια άλλη συγκεκριμένη εταιρεία προσφέρει σε αυτή την κατηγορία τιμής ειδικά.

Κάμερες

Το Note 13 Pro 5G έχει πλέον τον αισθητήρα των 200mp στην βασική του κάμερα, όπως και το κορυφαίο Note 13 Pro+. Η διαφορά στην απόδοση υπάρχει λόγω του διαφορετικού hardware στο εσωτερικό τους, όμως εκτός του ότι δεν είναι εύκολα ορατή, δεν αλλάζει σαν γεγονός το ότι το  Note 13 Pro 5G μπορεί να βγάλει πραγματικά καλές φωτογραφίες.

Η κάμερα αυτή εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την τεχνική του Pixel Binning και οι φωτογραφίες που αποθηκεύονται τελικά στα 12mp έχουν λεπτομέρεια που δεν συνηθίζεται σε αυτή την κατηγορία τιμής, δυναμικό εύρος που επίσης είναι καλύτερο από το προηγούμενο μοντέλο της σειράς και χρωματικά μια πολύ σωστή ισορροπία ανάμεσα σε ρεαλισμό και οπτικά ευχάριστο τελικό αποτέλεσμα.

Η βασική αυτή κάμερα έχει και OIS στον φακό της, που της επιτρέπει να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση και σε χαμηλότερο φωτισμό. Το Note 13 Pro 5G έχει και Night mode που ενεργοποιείται αυτόματα όταν κρίνει ότι αυτό είναι απαραίτητο, και είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό που δεν συναντά κανείς δυστυχώς εύκολα σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Παρόλα αυτά, δυστυχώς το Note 13 Pro 5G ακολουθεί μαι τακτική σε αυτή την κατηγορία, με τις άλλες δύο κάμερες του να μην ξεχωρίζουν με την απόδοση τους.

Αυτή με τον Ultrawide φακό μπορεί να «χωρέσει» περισσότερα στο πλάνο της φωτογραφίας, είναι όμως μια κάμερα με αισθητήρα των 8mp. Αυτό περιορίζει σημαντικά την λεπτομέρεια που έχει η κάθε φωτογραφία, ενώ και χρωματικά και σε συνολική ποιότητα, το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό από αυτό της βασικής κάμερας του Note 13 Pro 5G.

Τέλος, τυπικά υπάρχει και μια Τρίτη macro κάμερα των 2mp που σε περιορισμένες συνθήκες μπορεί να βγάλει μια φωτογραφία από μικρή απόσταση.

Hardware Επιδόσεις

Το Note 13 Pro 5G έχει στο εσωτερικό του τον Snapdragon  7s Gen 2 επεξεργαστή της Qualcomm. H Ονομασία του μπορεί να δηλώνει ότι ανήκει σε μια νεότερη γενιά, όμως τα τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν διαφέρουν από αυτά του προηγούμενου Snapdragon 778G.

Αυτό που έχει όμως πάντα σημασία είναι η απόδοση του στην πράξη, και το Note 13 Pro 5G είναι αν μη τι άλλο  αισθητά πιο αποδοτικό και γρήγορο από τον προκάτοχο του.

Οι επιδόσεις του είναι στο άνω άκρο του τι μπορεί να περιμένει κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής, και αυτό που έχει σημασία είναι ότι … εκτελεί κάθε εφαρμογή και ότι θέλουμε να κάνουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Snapdragon 7s Gen 2 έχει μια Adreno 710 κάρτα γραφικών στο εσωτερικό του, που έχει με την σειρά της απόδοση που είναι μάλλον καλύτερη από το συνηθισμένο σε αυτή την κατηγορία.

Η διαφορά είναι μικρή μεν, επιτρέπει όμως στο Note 13 Pro 5G να παίζει καλύτερα και πιο… άνετα ακόμα και πιο απαιτητικά παιχνίδια. Έχει όμως και πολύ καλή κατανάλωση ενέργειας, που το κάνει ιδανικό για συνεχόμενη Gaming χρήση, πάντα με την απόδοση που μπορεί να προσφέρει αλλά και να διατηρήσει.

Μπαταρία.

Το Note 13 Pro 5G έχει στο εσωτερικό του μια μπαταρία με ελάχιστα μεγαλύτερη χωρητικότητα από το συνηθισμένο και συγκεκριμένα 5.100mAh.

Η διαφορά δεν είναι κάτι που μπορεί να… αποτυπωθεί στην πράξη, η απόδοση της μπαταρίας όμως είναι άκρως ικανοποιητική.

Το Note 13 Pro 5G είναι ένα Smartphone που εύκολα θα φτάσει τις δύο ημέρες χρήσης, ακόμα και σε πιο απαιτητικές συνθήκες, ενώ αυτό που όπως πάντα έχει περισσότερο σημασία, είναι ότι ποτέ δεν θα μείνει από μπαταρία μέσα σε μια ημέρα.

Εννοείται τέλος ότι φορτίζει όσο γρήγορα «πρέπει» με 67W και στην πράξη χρειάζεται λίγο περισσότερο από 40 λεπτά για να γεμίσει πλήρως μια άδεια μπαταρία.

Ακόμα περισσότερο εννοείται ότι αποτελεί κάτι καλοδεχούμενο το ότι ο φορτιστής αυτός περιλαμβάνεται κανονικά στη συσκευασία του Note 13 Pro 5G.

Συμπέρασμα.

Για κάθε εταιρεία, το ζητούμενο σε κάθε νέα συσκευή είναι αυτή να είναι συνολικά βελτιωμένη σε σύγκριση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

Το Note 13 Pro 5G το πετυχαίνει αυτό με άνεση μάλιστα σε όλους τους τομείς. Έχει μια σημαντικά καλύτερη στην πράξη οθόνη, μια επίσης καλύτερη έστω βασική κάμερα, είναι πιο γρήγορο και πλέον κατασκευασμένο από γυαλί για την διαφορά που έχει το υλίκό αυτό στην ποιότητα που προσφέρει.

‘Έρχεται στη χώρα μας σε λογική τιμή πώλησης για αυτά που έχει να … δώσει και αυτή τη στιγμή αποτελεί με χαρακτηριστική άνεση την καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος σε αυτή την κατηγορία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights