Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi 14 vs iPhone 15: Γιατί να μην πάρεις iphone

Xiaomi 14 vs iPhone 15: Γιατί να μην πάρεις iphone

απο Kostas Gliatiotis

To xiaomi 14 είναι το νεότερο και καλύτερο smartphone της εταιρείας που έρχεται επίσημα στη χώρα μας. Για όσους αναζητούν ένα μικρό σε μέγεθος τηλέφωνο που να μην κάνει όμως παραχωρήσεις σε όλα όσα χρειάζονται στην καθημερινότητα τους, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα “εναλλακτική” σε σύγκριση με το απλό iPhone 15 της Apple.

Μάλιστα, στα χρήματα που κοστίζει το Xiaomi 14 μπορεί θεωρητικά να είναι ακριβότερο από την βασική έκδοση του iPhone 15, είναι όμως σημαντικά πιο “οικονομικό” από την δική του αντίστοιχη έκδοση με 512GB διαθέσιμου χώρου. Η οθόνη του Xiaomi 14 είναι ένας τομέας όπου κερδίζει χωρίς να… προσπαθήσει, αφού η Apple κακώς μέχρι και σήμερα επιμένει στα “απλά” μοντέλα της να χρησιμοποιεί οθόνες με ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz.

H διαφορά μεταξύ τους σε ονομαστική ανάλυση και επίπεδα φωτισμού, είναι θεωρητική, μικρή και όχι κάτι που μπορεί κανείς να αντιληφθεί σε καθημερινή χρήση. Οι κάμερες του Xiaomi 14 είναι επίσης ένας τομέας που προσφέρει αν μη τι άλλο περισσότερα από το iPhone 15.

Εκτός του ότι έχει μια κάμερα με 3.2Χ οπτικό zoom, που δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στη συσκευή της Apple, έχει και σημαντικά περισσότερες επιλογές για να βγάλει κανείς ακριβώς τη φωτογραφία αλλά και το βίντεο που θέλει.

Αντίστοιχα, παρότι για χρόνια τα iPhone ήταν ισχυρότερα από τον ανταγωνισμό τους, ο Snapdragon 8 Gen 3 στο εσωτερικό του Xiaomi 14 έχει αποδείξει ότι όχι μόνο πλέον έχει το ίδιο “καλή” απόδοση σε ότι αφορά την επεξεργαστική ισχύ του, είναι και σημαντικά ισχυρότερος σε ότι αφορά την Gaming χρήση.

Αν προσθέσει εδώ κάποιος και την καλύτερη θερμική συμπεριφορά αλλά και την χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, το πλεονέκτημα των iphone τα προηγούμενα χρόνια, απλά δεν υπάρχει πλέον.

Τέλος, η μπαταρία είναι ένας ακόμα τομέας όπου η Apple δεν έχει το πλεονέκτημα που είχε. Από την πραγματική απόδοση σε κατάσταση αναμονής αλλά και πιο απαιτητική χρήση, και πόσο μάλλον πλέον στο πόσο ενοχλητικά αργά φορτίζουν όλες οι συσκευές της Apple.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights