Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Apple iPhone iOS 17.4 : Tι αλλαγές φέρνει

Apple iPhone iOS 17.4 : Tι αλλαγές φέρνει

απο Kostas Gliatiotis

Η νεότερη έκδοση του iOS 17.4 από την Apple έρχεται με μια ενδιαφέρουσα αλλαγή που έχει γίνει από την εταιρεία υποχρεωτικά λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Apple πρέπει πλέον να επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών σε κάθε iPhone εκτός του δικού της App Store, δυστυχώς όμως και πάλι αυτό δεν είναι όσο απλό θα έπρεπε.

Η εταιρεία έχει επιτρέψει την δημιουργία ξεχωριστών “καταστήμάτων” με εφαρμογές που θα μπορεί κανεις να έχει πρόσβαση σε αυτά από το iPhone του. Όμως η δημιουργία τους μπορεί να γίνει μόνο σε συνεργασία με την Apple, και αφού ακολουθήσει όποιος θέλει να το δημιουργήσει όσες προϋποθέσεις υπάρχουν.

Επίσης, η συγκεκριμένη αλλαγή ισχύει μόνο για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η δυνατότητα αυτή δεν θα είναι διαθέσιμη στον υπόλοιπο κόσμο. Μάλιστα, αν κάποιος φύγει από Ευρωπαϊκή χώρα, μετά από 30 ημέρες θα χάνει την πρόσβαση σε ξεχωριστά καταστήματα εφαρμογών, θα συνεχίζει όμως να χρησιμοποιεί κανονικά αυτές που έχει εγκατεστημένες στο iPhone του.

Το iOS 17.4 όμως φέρνει μερικές ακόμα υποχρεωτικές για την Apple και χρήσιμες για όλους τους υπόλοιπους αλλαγές. Αρχικά μπορεί κανείς πλέον να αλλάξει τον προεπιλεγμένο browser που θα χρησιμοποιεί στο τηλέφωνο του. Μετά την αναβάθμιση μάλιστα, κάθε iPhone υποχρεωτικά πρέπει να… ρωτήσει τον ιδιοκτήτη του ποιον browser θέλει να χρησιμοποιεί και στη συνέχεια όλα τα link από κάθε εφαρμογή θα ανοίγουν μέσα από αυτόν.

Η Apple υποχρεώθηκε επίσης να επιτρέψει την ανάπτυξη των browser αυτών με διαφορετικά developer kit εκτός από το δικό της, κάτι που θα επιτρέψει στην Google για τον Chrome, την Mozila για τον FireFox και όχι μόνο να προσφέρουν θεωρητικά τα χαρακτηριστικά που αυτές θέλουν.

Τέλος, μια ακόμα χρήσιμη αλλαγή είναι ότι υποχρεωτικά το NFC πρέπει να είναι προσβάσιμο και από εφαρμογές τρίτων. Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση του Apple wallet και του Apple Pay για ανέπαφες συναλλαγές και κάθε άλλη εφαρμογή αυτού του είδους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights