Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Galaxy S23 FE vs Galaxy A55: ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ SAMSUNG

Galaxy S23 FE vs Galaxy A55: ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ SAMSUNG

απο Kostas Gliatiotis

To Galaxy S23 fe και το Galaxy A55 είναι δύο αρκετά όμοια Smartphones από τη Samsung. Έχουν όμως συγκεκριμένες διαφορές μεταξύ τους, τις οποίες προφανώς αναλύουμε ενοχλητικά αναλυτικά όπως πάντα στο συγκεκριμένο βίντεο.

Το Galaxy S23 fe έχει έναν θεωρητικά και πρακτικά πιο ισχυρό επεξεργαστή στο εσωτερικό του, και συγκεκριμένα τον έστω πλέον και παλαιότερο Exynos 2200 της Samsung. Ο Exynos 1480 στο εσωτερικό του Galaxy A55 είναι αισθητά καλύτερος από τον Exynos 1380 του προηγούμενου Galaxy A54, και παρότι δεν έχει τις επιδόσεις του Galaxy S23 fe φαίνεται ότι έχει σημαντικά βελτιωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Η βασική έκδοση και στα δύο Smartphones έχει δυστυχώς μόνο 128GB διαθέσιμου χώρου, που είναι αρκετά περιορισμένος, ενώ έρχεται με 8GB RAM που τουλάχιστον δεν είναι μικρότερη από ότι θα έπρεπε. Το Galaxy S23 FE έχει αναβαθμιστεί σε OneUI 6.1 Και πλέον έχει και τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης του Galaxy AI, κάτι που απουσιάζει πλήρως από το Galaxy A55 που παρόλα αυτά έρχεται με την ίδια έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος της Samsung.

Οι κάμερες των δύο Smartphones είναι θεωρητικά όμοιες, με συγκεκριμένες τεχνικές διαφορές και πάλι, για την μια τουλάχιστον από αυτές. Έχει ανάλυση 50mp και στο Galaxy S23 fe όπως και στο Galaxy A55, με OIS αλλά και Dual Pixel auto focus και με ένα αποδεκτά “μεγάλο” φυσικό μέγεθος στον αισθητήρα τους στο 1/1.53″.

Η βασική κάμερα του Galaxy S23 fe χρησιμοποιεί τον Samsung GN3 αισθητήρα, που παραδόξως είναι ακριβώς ο ίδιος με τα σημαντικά ακριβότερα Galaxy S24, Galaxy S24+ αλλά και τα αμέσως προηγούμενα Galaxy S23, Galaxy S23+. Το Galaxy A55 έχει έναν νέο αισθητήρα της Sony, και συγκεκριμένα τον ΙΜΧ906, ενώ η δεύτερη κάμερα με τον Ultrawide φακό έχει ανάλυση 12mp και στα δύο Smartphones και είναι αν μη τι άλλο καλύτερη από το συνηθισμένο, ειδικά στην κατηγορία τιμής του Galaxy A55.

Για την τρίτη κάμερα, το Galaxy S23 fe προσφέρει 3Χ οπτικό zoom έστω και με ανάλυση 8mp, με το Galaxy A55 να περιορίζεται σε μια Macro κάμερα για φωτογραφίες από μικρή απόσταση έστω και με έναν αισθητήρα των 5mp. Η ουσιαστική διαφορά στην οθόνη των δύο Smartphones είναι το μέγεθος.

Αυτή του Galaxy S23 fe είναι στις 6.4 ίντσες και αυτή του Galaxy A55 είναι σημαντικά μεγαλύτερη στις 6.6 ίντσες. Δυστυχώς και στα δύο έχει γύρω της ένα ενοχλητικά μεγάλό πλαίσιο για τα δεδομένα και πάλί του 2024. Η ανάλυση είναι και πάλι ακριβώς η ίδια στα 2340×1080 Pixels ενώ και τα δύο έχουν περιορισμένη δυνατότητα προσαρμογής του ρυθμού ανανέωσης ανάμεσα σε 60 και 120Hz.

Η οθόνη του Galaxy S23 FE είναι παρόλα αυτά σημαντικά πιο φωτεινή, έως και 1.400 nits σε ολόκληρη την επιφάνεια της, με αυτή του Galaxy A55 να μην ξεφεύγει από το συνηθισμένο των 1.000nits για την κατηγορία του.

Τέλος, η μπαταρία είναι μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο συσκευών, και σε χωρητικότητα και σε απόδοση. Αυτή του Galaxy A55 με χωρητικότητα 5.000mAh έχει και στην πράξη σημαντικά καλύτερη διάρκεια από αυτή του Galaxy S23 fe με χωρητικότητα 4.500mAh. Παρόλα αυτά, και τα δύο φορτίζουν ενοχλητικά αργά με μόλις 25W από έναν φορτιστή που ακόμα πιο ενχολητικά δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία τους και πρέπει να αγοράσει κανείς ξεχωριστά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights