Εισαγωγή
Στην σημερινή αγορά των Smartphones, είναι λίγες εκείνες οι συσκευές, πόσο μάλλον οι «οικογένειες» συσκευών που είναι γνωστές σχεδόν στο σύνολο του αγοραστικού κοινού. Η Samsung μπορεί να θεωρεί τον εαυτό της «τυχερό», αφού η σειρά Galaxy Note, ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
Ξεκινώντας από την παρουσίαση του πρώτου Note πριν από περίπου 6 χρόνια πλέον, με το ασυνήθιστο για την εποχή μέγεθος αλλά και την λειτουργικότητα του, μέχρι την ατυχή κατάληξη του Note 7 πριν ένα χρόνο, η σειρά Galaxy Note έχει σίγουρα μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Ένα χρόνο μετά, η Samsung επανέρχεται με την νεότερη και από κάθε άποψη καλύτερη συσκευή της σειράς, της εταιρείας γενικότερα και ίσως προς το παρόν τουλάχιστον, της αγοράς γενικότερα.
Το Galaxy Note 8 λοιπόν έχει να καλύψει πολλές και διαφορετικές απαιτήσεις, από το ίδιο το αγοραστικό κοινό, την εταιρεία που το κατασκευάζει, αλλά και τον κόσμο των Smartphones γενικότερα. Νωρίτερα από ότι συνήθως, και σε μια σχεδόν πλήρως λειτουργική έκδοση του, είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε το νέο Galaxy Note 8 για χρονικό διάστημα αρκετά μεγάλο ώστε να είναι δυνατόν αυτό εδώ το review.
Σχεδιασμός.
Στο παρελθόν, η σειρά Note ξεχώριζε σημαντικά από τις υπόλοιπες συσκευές της εταιρείας, ακόμα και από αυτές της πιο «πετυχημένης» σειράς Galaxy S. Δυστυχώς όμως στην περίπτωση του Note 8 αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό.
Ο σχεδιασμός του Galaxy S8 (και στις δύο εκδόσεις του) με όσο το δυνατόν μικρότερο πλαίσιο γυρω από την κυρτή οθόνη, αφήνει πολύ μικρά περιθώρια διαχωρισμού του Note 8. Οι λεπτομέρειες που το κάνουν διαφορετικό περιορίζονται στο ελάχιστο, και αφορούν τις πιο «έντονες» γωνίες στις 4 άκρες του σε σύγκριση με το σχεδόν … στρογγυλό Galaxy S8, και μια λιγότερο έντονη καμπύλη και στο πλαϊνό του μέρος, εκεί που το πιάνει ο χρήστης στο χέρι του.
Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το Note 8 δεν είναι εντυπωσιακό, και σε αυτό βοηθάει φυσικά η μοναδική σε εμφάνιση και απόδοση 6.3 ιντσών οθόνη στην μπροστινή του όψη.
Ακριβώς λόγω του πολύ μικρού πλαισίου γύρω από αυτή, οι συνολικές διαστάσεις είναι σημαντικά περιορισμένες για μια συσκευή με τόσο μεγάλη οθόνη, ενώ ταυτόχρονα ο χρήστης έχει την εντύπωση ότι το τηλέφωνο «τελειώνει» στην άκρη της οθόνης του, ειδικά στο μαύρο χρώμα.
Η πίσω όψη τώρα, είναι απλά «σοβαρή» σε σχεδιασμό και εμφάνιση, αφού σχεδόν στο σύνολο της είναι απλά το Gorilla Glass 5 «γυαλί» από το οποίο είναι κατασκευασμένη. Στο πάνω μέρος αυτής βρίσκεται ο εντελώς λάθος τοποθετημένος αισθητήρας αποτυπωμάτων του Note 8. Δίπλα όμως σε αυτόν βρίσκεται και ένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά επιτεύγματα του Note 8 και της Samsung, η διπλή κάμερα του.
Το S-Pen, που αποτελεί σε μεγάλο βαθμό και τον λόγο ύπαρξης του Note 8, αλλά και αυτό που δημιούργησε την σειρά συσκευών στην οποία ανήκει, βρίσκεται καλά «κρυμμένο» στο κάτω μέρος της συσκευής. Όπως και στα αμέσως προηγούμενα Galaxy note 7 και Note 5, το «πενάκι» αυτό κουμπώνει με ένα απλό… κλικ, ενώ για όσους απορούν, δεν είναι δυνατόν να μπει ανάποδα στην υποδοχή του.
Είναι αλήθεια ότι εξωτερικά το Note 8 ξεχωρίζει ελάχιστα, ειδικά σε σύγκριση με το μεγαλύτερο από τα δύο, Galaxy S8+ της εταιρείας. Ουσιαστικά θα πρέπει κάποιος να έχει τις δύο συσκευές τη μια δίπλα στην άλλη για να μπορεί να ξεχωρίσει τις ελάχιστες διαφορές που έχουν στον σχεδιασμό τους.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας