Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Note 8 Review : Επιτέλους στην κορυφή

Samsung Galaxy Note 8 Review : Επιτέλους στην κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Για μια ακόμα φορά, η Samsung έχει σχεδιάσει δύο διαφορετικές εκδόσεις του Galaxy Note 8, ανάλογα με την αγορά που θα πωλείται η συσκευή. Στην Ευρώπη και τη χώρα μας θα δούμε την έκδοση με τον κατασκευασμένο από την ίδια, Exynos 8895 όπως και στο εσωτερικό των 2 Galaxy S8. Για την αγορά της Αμερικής και την Κίνα, υπάρχει η έκδοση με τον Snapdragon 835, με επίσημη εξήγηση την υποστήριξη CDMA δικτύων.

Αυτή τη φορά, ο Exynos 8895 συνδυάζεται με 6 GB μνήμης RAM σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις του Note 8. Οι συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας, χωρίζονται σε δύο λογικές «ομάδες». Η μια από αυτές είναι οι 4 σχεδιασμένοι από την ίδια τη Samsung πυρήνες Μ2 (mongoose v2 ?) με μέγιστο χρονισμό περίπου τα 2.36 Ghz. Θεωρητικά αποτελούν μια βελτιωμένη έκδοση των Α-73 της ARM για αυξημένη απόδοση και βελτιωμένη κατανάλωση ενέργειας. Στην πράξη η απόδοση τους είναι μάλλον ίδια με αυτή των Α-73 στις περισσότερες περιπτώσεις, με την κατανάλωση να επιρρεάζεται έτσι και αλλιώς από εξωτερικούς παράγοντες.

Οι υπόλοιποι 4 είναι οι πιο… φυσιολογικοί Α-53 της ARM, στο 1.7 GHz, σχεδιασμενοι να αναλαμβάνουν τις λιγότερο απαιτητικές απλές εργασίες που εκτελεί το Note 8.

Η θεωρία μπορεί να απέχει από την πράξη, στην περίπτωση όμως του Note 8, η πραξη είναι μάλλον άριστη. Η ταχύτητα με την οποία η συσκευή εκτελεί κάθε είδους εργασία και εφαρμογή είναι εντυπωσιακή και αντάξια της High End κατηγορίας που ανήκει. Τα 6 GB RAM επιτρέπουν την ταυτόχρονη εκτέλεση εφαρμογών, αλλά και την διατήρηση μονίμως ενεργών αυτών που ο ιδιοκτήτης του Note 8 χρησιμοποιεί συνέχεια.

Στον τομέα των γραφικών, ο Exynos 8895 έρχεται με την σχεδόν νεότερη διαθέσιμη Mali G71 κάρτα γραφικών της ARM. Προκειμένου να ξεπεράσει την απόδοση του ανταγωνισμού και πιο συγκεκριμένα των Adreno καρτών γραφικών της Qualcomm, η Samsung χρησιμοποιεί μια έκδοση της Mali G71 με … 20 πυρήνες παραγωγής γραφικών. Ακόμα και στην WQHD οθόνη του Note 8, η απόδοση της είναι εντυπωσιακή, σε κάθε είδους χρήση. Το γραφικό περιβάλλον της Samsung προφανώς και δεν είναι αρκετό να την «ζορίσει», το ίδιο όμως ισχύει και για όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια που μπορεί να βρει κανείς στο Play Store της Google.

Για τον αποθηκευτικό χώρο, η Samsung προτίμησε να μην… ξεχωρίσει, και η βασική και μοναδική προς το παρόν διαθέσιμη στην Ευρώπη, έκδοση του Note 8 έχει 64 GB χώρου. Στην πράξη ο χώρος είναι περίπου 57 GB, που μπορούν να επεκταθούν ακόμα περισσότερο με την χρήση καρτών μνήμης MicroSD.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights