Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Note 8 Review : Επιτέλους στην κορυφή

Samsung Galaxy Note 8 Review : Επιτέλους στην κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη

Το σημαντικότερο «τμήμα» του Galaxy Note 8 είναι φυσικά η οθόνη του, για το μέγεθος της, την απόδοση της αλλά και την επιπλέον λειτουργικότητα που προσφέρει το S-pen με το οποίο συνδυάζεται.

Ξεκινώντας από την απόδοση της, είναι φυσικό για την Samsung να χρησιμοποιήσει για μια ακόμα φορά την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογικά και όχι μόνο οθόνη που μπορεί να κατασκευάσει. Έτσι λοιπόν, η “infinity display” του Note 8 είναι κυρτή, και προφανώς τεχνολογίας AMOLED.

Η ένταση και η ζωντάνια των χρωμάτων που μπορεί να προβάλει, έχουν πλέον και… πιστοποίηση, αφού όπως και στο Galaxy S8, μπορεί να προβάλει HDR περιεχόμενο video και φωτογραφίας.

Οι γωνίες θέασης είναι τόσο ευρείες που σχεδόν δεν έχει νόημα πλέον η αναφορά τους, αφού το Note 8 μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε δυνατή γωνία χωρίς σχεδόν καμία χρωματική αλλοίωση.

Το μεγάλο μέγεθος της, η εντυπωσιακή φωτεινότητα που σχεδόν πάντα προσαρμόζεται σωστά στις συνθήκες αυτόματα, αλλά και η χρωματική της απόδοση, κάνουν την οθόνη του Note 8 ιδανική για σχεδον κάθε είδους χρήση.

Η ανάγνωση κειμένου εκμεταλλεύεται την διαφορετική της αναλογία, με το 18:9 να προσφέρει την δυνατότητα προβολής περισσότερου κειμένου σε κάθετη διάταξη. Η προβολή βίντεο έχει και εδώ το «μειονέκτημα» της προσαρμογής των αρχείων στην διαφορετική αυτή αναλογία.

Για μια ακόμα φορά, στις διαθέσιμες ρυθμίσεις, η Samsung έχει προσθέσει την δυνατότητα αλλαγής της χρωματικής απόδοσης ανάλογα με το περιεχόμενο αλλά και τις προτιμήσεις του χρήστη του Note 8. Σε αυτές πλέον περιλαμβάνεται όμως και η αλλαγή της ανάλυσης προβολής, περισσότερο για λόγους εξοικονόμησης μπαταρίας. Η «φυσιολογική» ανάλυση των 2960 x 1440 pixels, μπορεί να μειωθεί σε 2220 x 1080 pixels (το αντίστοιχο του 1080p σε 18:9 αναλογία), με την μείωση ακόμα χαμηλότερα να είναι σχεδόν άχρηστη αφού αλλάζει σημαντικά προς το χειρότερο την εμπειρία χρήσης του Note 8.

S-Pen

Η οθόνη του Note 8 είναι κατασκευασμένη να «αντιδρά» στην χρήση του S-Pen, της «γραφίδας» που η Samsung έχει σχεδιάσει για αυτή τη χρήση.

 

Από την εποχή του πρώτου Galaxy Note μέχρι και σήμερα, η λειτουργικότητα που προσφέρει το S-pen αυξάνεται συνεχώς.

Η Samsung φαίνεται ότι έχει καταφέρει να βρει και μερικές «διασκεδαστικές» δυνατότητες όπως η δημιουργία κινούμενων σημειώσεων.

Πρακτικά, ακόμα και η πλοήγηση στο μενού του Note 8, η χρήση εφαρμογών αλλά και το Browsing, γίνεται με μια ευκολία και άνεση που δυστυχώς έχει «ξεχαστεί» από την εποχή που τα… πενάκια ήταν σχεδόν αναπόσπαστο μέρος ενός τηλεφώνου με οθόνη αφής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights