Η Xiaomi είναι παράδειγμα κατασκευαστή ο οποίος έχει αποδείξει ότι με σωστές κινήσεις μπορεί να εξελιχθεί με γοργούς ρυθμούς, να καθιερωθεί στην αγορά και να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο σε αυτήν. Ιδιαίτερα στην χώρα μας, τα τελευταία χρόνια κατά τα οποία έχει επίσημη παρουσία, έχει κατορθώσει να πείσει αρκετούς καταναλωτές ότι είναι σε θέση να προσφέρει συσκευές που όχι μόνο είναι αξιόλογες, αλλά έχουν υψηλότατο «value for money», κάτι σημαντικό για όποιον θέλει με τα χρήματά του να κάνει μία, όσο το δυνατό, καλή επιλογή.
Σε αυτό το μοτίβο λοιπόν, στην σημερινή παρουσίασή μας, θα γνωρίσουμε από κοντά μία νέα πρόταση της εταιρείας στην μεσαία κατηγορία, η οποία «ακούει» στο όνομα Redmi Note 6 Pro. Ουσιαστικά, πρόκειται για τον «απόγονο» του Redmi Note 5, μία συσκευή που μας είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, οπότε φανταζόμαστε ότι έχει ενδιαφέρον, μέσα σ’όλα, να διαπιστώσουμε κατά πόσο το Note 6 Pro είναι σε θέση να ακολουθήσει την ίδια πετυχημένη συνταγή.
Πριν, λοιπόν, περάσουμε στο κυρίως κείμενό μας, θα αναφέρουμε περιληπτικά ότι το νέο mid-range μοντέλο της Xiaomi διαθέτει οθόνη 6,26 ιντσών, διπλή βασική κάμερα με αισθητήρες 12 και 5 MP, διπλή μπροστινή κάμερα (20 και 2 MP, αντίστοιχα), 3 GB RAM / 32 GB ROM (με δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών microSD), ενώ σε ότι αφορά την CPU, έχουμε να κάνουμε με τον Snapdragon 636 της Qualcomm. Επίσης, αναφορικά με την επίσημη τιμή πώλησής του, αυτή αρχικά κυμαίνεται στα 260€, οπότε όπως είναι ήδη εύκολα αντιληπτό, πρόκειται για ένα «πακέτο» ιδιαίτερα ελκυστικό.
Κλείνοντας την εισαγωγή μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την InfoQuest η οποία ως επίσημος αντιπρόσωπος της Xiaomi στην Ελλάδα, μας παραχώρησε την συσκευή για τις ανάγκες της παρουσίασής μας.
Σχεδιασμός
Ένα από τα πρώτα πράγματα (και μια από τις μεγαλύτερες διαφορές σε σχέση με το Note 5) που τραβάνε την προσοχή αντικρίζοντας το Redmi Note 6 Pro για πρώτη φορά, είναι το… notch που βρίσκεται στην κορυφή της οθόνης του. Πράγματι, η Xiaomi φρόντισε να ακολουθήσει την συγκεκριμένη σχεδιαστική τάση της εποχής και μέσα στο Notch θα βρούμε – προφανώς – το ακουστικό, την διπλή μπροστινή κάμερα, αισθητήρα φωτισμού και, επίσης, LED ειδοποιήσεων, την ύπαρξη του οποίου πάντοτε επικροτούμε.
Όπως είναι επόμενο, η ουσιαστική χρησιμότητα του Notch, είναι ο επακόλουθος περιορισμός των bezels αριστερά και δεξιά του, καθώς διάφορες ενδείξεις όπως η ώρα, η κατάσταση της μπαταρίας, η ταχύτητα του δικτύου κτλ εμφανίζονται σε αυτές τις περιοχές, με αποτέλεσμα κάτω από αυτό η οθόνη να είναι εξολοκλήρου διαθέσιμη για προβολή περιεχομένου.
Συνεχίζοντας την περιγραφή της εμπρόσθιας όψης του Redmi Note 6 Pro, όπως είναι επόμενο αυτή καταλαμβάνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την οθόνη του (ποσοστό περίπου 81%), καθώς τα bezels είναι αρκετά… περιορισμένα, ένα αποτέλεσμα στο οποίο συνεπικουρεί η ανυπαρξία μηχανικών πλήκτρων πλοήγησης. Έτσι, εν τέλει, η Xiaomi σε σχέση με το Note 5 κατάφερε να δημιουργήσει μια συσκευή που είναι λίγο μικρότερη σε ό,τι αφορά το ύψος, έχει σχεδόν το ίδιο βάρος (182 γρ) και έχει μεγαλύτερη οθόνη κατά περίπου 0,25 ίντσες.
Κάτι που αξίζει να αναφέρουμε, είναι ότι το Redmi Note 6 Pro είναι κατασκευασμένο σχεδόν εξολοκλήρου από αλουμίνιο και λέμε «σχεδόν» καθώς μοναδική εξαίρεση αποτελούν τα πλαστικά μέρη πάνω-κάτω στην οπίσθια όψη του, τα οποία περικλείουν τις κεραίες.
Και μιας και έχουμε ήδη περάσει σε αυτήν, θα σημειώσουμε την ύπαρξη της βασικής «Dual AI» κάμερας της συσκευής και, φυσικά, την τοποθέτηση του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων σε μία αρκετά βολική – κατά τη γνώμη μας – θέση. Επίσης, θα επισημάνουμε ότι παρόλο που το Note 6 Pro δεν είναι το πιο… ολισθηρό smartphone που έχουμε δει (λόγω της μεταλλικής κατασκευής), θα σας συστήσουμε να χρησιμοποιήσετε την θήκη που υπάρχει στην συσκευασία για… ευνόητους λόγους.
Παρόλο που σε όλο και περισσότερες συσκευές βλέπουμε να ενσωματώνεται το USB Type C, στην περίπτωση του Redmi Note 6 Pro η Xiaomi επέλεξε να κινηθεί… παραδοσιακά, τοποθετώντας την «πατροπαράδοτη» microUSB θύρα στην βάση του, δεξιά από την οποία θα βρούμε και το (μοναδικό) ηχείο. Παράλληλα, θα αναφέρουμε και την ύπαρξη της κλασσικής 3.5mm υποδοχής για τα ακουστικά μας, στην κορυφή.
Γενικά μιλώντας, είναι δεδομένο ότι για την κατηγορία τιμής του το νέο smartphone της Xiaomi κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις τόσο με την ποιότητα κατασκευής του, όσο και με την σχεδίαση και τον γενικότερο «χαρακτήρα» που αποπνέει. Είναι μια συσκευή που μπορεί να προτιμηθεί από τον καθένα και παρόλο που η οθόνη του ανήκει στην κατηγορία των «6+» ιντσών, είναι αρκετά compact, καθώς η χρήση με το ένα χέρι είναι εφικτή. Σε κάθε περίπτωση, το πρόσημο είναι εμφανέστατα θετικό και απόλυτα ικανοποιητικό για μια συσκευή που κοστίζει 260€.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας