Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S10 Review : Το καλύτερο Galaxy μέχρι σήμερα
galaxy s10

Samsung Galaxy S10 Review : Το καλύτερο Galaxy μέχρι σήμερα

απο Kostas Gliatiotis

Κάθε νέα χρονιά, έρχεται με κάθε νέο μέλος της σειράς Galaxy S της Samsung. Θα μπορούσε να πει κανείς όμως ότι το 2019 είναι μια «διαφορετική» χρονιά για την εταιρεία, αφού παρότι διατηρεί την πρώτη θέση σε πωλήσεις, υπάρχει πλέον έντονος και δύσκολος ανταγωνισμός που της μειώνει σταθερά το συνολικό ποσοστό της.

Για αυτό τον λόγο και όχι μόνο, το νεότερο Galaxy S10 έχει ένα δύσκολο έργο μπροστά του, αφού εκτός του προφανούς, το να είναι δηλαδή καλύτερο από τον προκάτοχο του, πρέπει να είναι και ιδιαίτερα εντυπωσιακό ώστε να αποδείξει ότι η εταιρεία συνεχίζει να διατηρεί και την τεχνολογική της υπεροχή. Μάλιστα αντί των συνηθισμένων δύο εκδόσεων, η Samsung παρουσίασε φέτος τρία διαφορετικά Galaxy S10.

Το «μεσαίο» από αυτά, που αποτελεί και το αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης μας, είναι ίσως και η πιο ισορροπημένη συνολικά από τις τρεις εκδόσεις. Το Galaxy S10 δεν έρχεται με τις παραχωρήσεις του S10e, αλλά ούτε και με την μεγαλύτερη οθόνη και μπαταρία του S10+, το οποίο κοστίζει και περισσότερα χρήματα. Με δεδομένο το ότι δεν είναι και οικονομικό σε κόστος, το Galaxy S10 καλείται να πείσει το αγοραστικό κοινό ότι αξίζει να του δώσει σημασία, αλλά και ότι έχει κάτι πραγματικά νέο να προσφέρει.

Η Cosmote μας παραχώρησε το Galaxy S10 για τις ανάγκες του Review μας, όμως ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι μας έδωσε και εδώ την δυνατότητα να το δοκιμάσουμε στο πάντα καταπληκτικό 4G+ δίκτυο της. Η έννοια του Mobile internet συνδυάζεται ιδανικά χάρη στις δυνατότητες του Smartphone, αλλά και χάρη στην απίστευτη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων που προσφέρει το δίκτυο της Cosmote.

Σχεδιασμός

Το Galaxy S10 είναι με διαφορά το πιο όμορφο τηλέφωνο που έχει σχεδιάσει η εταιρεία, για την εποχή του αλλά και γενικότερα. Πάντα μέχρι σήμερα, ειδικά από την εποχή του Galaxy S6 και μετά, κάθε νεότερη συσκευή είναι μια βελτιωμένη έκδοση της προηγούμενης. Το Galaxy S10 ανήκει και αυτό στην ίδια λογική, αλλά οι αλλαγές δεν αποτελούν το επόμενο βήμα, αλλά ένα πραγματικό άλμα. Όσο και αν αντιπαθεί κάποιος την τρύπα στην αριστερή δεξιά πάνω γωνία της οθόνης που φιλοξενεί την μπροστινη κάμερα, είναι η λύση που επέλεξε η Samsung για να σχεδιάσει το μικρότερο με διαφορά Smartphone με οθόνη 6.1 ιντσών που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά.

Το πλαίσιο γύρω από την οθόνη του Galaxy S10 είναι τόσο μικρό, που πρέπει να πεις σε κάποιον πόσο μεγάλη είναι η διαγώνιος της οθόνης του, και πάλι θα δυσκολευτεί αρχικά να το πιστέψει. Οι συνολικές διαστάσεις είναι κοντά σε αυτές ενός Galaxy A8 2018, με μια εντυπωσιακά μεγαλύτερη όμως οθόνη.

Επιστρέφοντας στην … τρύπα για την μπροστινή κάμερα, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτή είναι λίγο μεγαλύτερη από το ιδανικό, και σε σύγκριση με αντίστοιχες λύσεις του ανταγωνισμού δείχνει λίγο υπερβολική. Η τοποθέτηση της είναι θέμα… γούστου, αφού είτε στην αριστερή είτε στη δεξία γωνία, παραμένει μια τρύπα που βρίσκεται μέσα στην οθόνη.

Το γραφικό περιβάλλον της Samsung την αντιμετωπίζει αρκετά «έξυπνα» αφου αγννοεί πλήρως τον λίγο χώρο ανάμεσα σε αυτή και την άκρη της οθόνης, και απλά παρουσιάζει τα πάντα από τα αριστερά της. Ουσιαστικά το λειτουργικό αντιμετωπίζει αυτό το κομμάτι της οθόνης απλά σαν να είναι λίγο μικρότερο σε μέγεθος. Τεχνικά, παράγεται περιεχόμενο και για τα Pixels που λείπουν από την οθόνη στο σημείο που είναι η τρύπα, και απλά αυτά πάντα είναι κενά.

Για κάποιο λόγο που μόνο η Samsung ξέρει, αφού προς το παρόν αποφεύγει να αναφερθεί σε αυτό πλήρως, αφαίρεσε το LED ειδοποιήσεων από το πάνω μέρος του Galaxy S10. Προφανώς και το εντυπωσιακά μικρό πλαίσιο πάνω από την οθόνη θα μπορούσε να φιλοξενήσει μόνο ένα μικρό και πιθανότατα όχι εύκολα ορατό LED, παραμένει όμως μια ασυνήθιστη αλλαγή για την εταιρεία.

Επιστρέφοντας στα θετικά πρέπει να αναγνωρίσουμε στην Samsung ότι το Galaxy S10 είναι το πρώτο Smartphone που έστω και μετά από περισσότερο από ένα χρόνο, καταφέρνει να έχει σε όλες τις πλευρές του, μικρότερο πλαίσιο γύρω από την οθόνη σε σύγκριση με το iPhone X, XS και XS Max της Apple. Με δεδομένο το ότι δεν υπάρχει και το υπερβολικά μεγάλο Notch στο πάνω μέρος της οθόνης, ο χρήστης του Galaxy S10 πραγματικά έχει την αίσθηση ότι χρησιμοποιεί ένα Smartphone που είναι σχεδόν ολόκληρο μια οθόνη. (Έστω και με μια μικρή… τρύπα)

Παρά την εντυπωσιακή προσπάθεια στο μπροστινό μέρος του Galaxy S10, δεν μπορεί να πει κανείς ότι η εταιρεία αφιέρωσε τον ίδιο χρόνο και ενδιαφέρον και για την πίσω όψη του. Σε αυτό το πίσω μέρος είναι χαρακτηριστικά εύκολο να το αναγνωρίσει κανείς σαν Smartphone της εταιρείας, κάτι που δεν είναι απαραίτητα θετικό. Οι τρεις κάμερες του Galaxy S10 είναι τοποθετημένες σε μια διάταξη που μοιάζει να είναι ίδια με αυτή του Galaxy Note 9, και απλά προστέθηκε μια επιπλέον κάμερα. Σε προσωπικό επίπεδο, αν και καταλαβαίνουμε την τεχνική δυσκολία σε κάτι τέτοιο, θα προτιμούσαμε μια κάθετη διάταξη σαν και αυτή του Galaxy S9+ με μια επιπλέον κάμερα.

Σε κάθε περίπτωση είναι τουλάχιστον θετικό το ότι δεν είναι τοποθετημένες στην αριστερή πάνω γωνία, όπως στα Galaxy A7 και A9 του 2018. Με την απουσία του αισθητήρα αποτυπωμάτων από το πίσω αυτό μέρος, μόνο οι τρεις κάμερες με το LED Flash και τους αισθητήρες δίπλα από αυτό ξεχωρίζουν από την κατά τα άλλα επίπεδη επιφάνεια.

Αντίστοιχα, και το πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος του Galaxy S10 θα μπορούσε να ανήκει και σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή της εταιρείας, αφού έχει πρακτικά τον ίδιο σχεδιασμό και την ίδια λογική με τις προηγούμενες συσκευές της σειράς Galaxy S και όχι μόνο. Η κυρτή οθόνη και το αντίστοιχα κυρτό πίσω τζάμι, ενώνονται με αυτό το μικρό πλαίσιο, που στο πλαϊνό του μέρος είναι εντυπωσιακά λεπτό, χωρίς όμως να ενοχλεί στο χέρι. Θα μπορούσε να πει κανείς μάλιστα ότι σε άμεση σύγκριση με το Galaxy S9, η καμπύλη της οθόνης και του πίσω μέρους είναι λίγο μικρότερη, ώστε το αλουμινένιο πλαίσιο να είναι λίγο πιο «χοντρο» και πιο ευχάριστο στην αφή του.

Εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε στην Samsung την «επιμονή» της στη χρήση της 3.5mm υποδοχής για ακουστικά στο κάτω μέρος του Galaxy S10. Σε σύγκριση με τις περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού του, δίνει την ελευθερία επιλογής ανάμεσα σε περισσότερα είδη ακουστικών. Μάλιστα η εταιρεία διατήρησε και την πιστοποίηση ΙΡ68 για την αντοχή σε νερό και σκόνη, μια προστασία που φαίνεται να αφαιρεί τον τελευταίο καιρό, τουλάχιστον απο συσκευές της μεσαίας κατηγορίας.

Το Galaxy S10 είναι ίσως η καλύτερη απάντηση που θα μπορούσε να δώσει η Samsung στους επικριτές της, που δικαίως την κατηγορούν ότι επαναπαύθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην πρώτη θέση της αγοράς. Παρά τις ελάχιστες ελλείψεις του, και τα λίγα μειονεκτήματα του, το σχέδιο και η κατασκευή του είναι πιο κοντά σε αυτό που περιμένει η αγορά πλεόν σε αυτή την κατηγορία χρημάτων από ότι ήταν όλες οι προηγούμενες συσκευές της σειράς. Σε άμεση σύγκριση μάλιστα με το Galaxy S9 που είχε επιλέξει την εύκολη οδό της μικρής βελτίωσης του σχεδίου του Galaxy S8, φέτος η Samsung αφιέρωσε τον χρόνο και την προσπάθεια που απαιτείται σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights