Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει τη δική της εφαρμογή μηνυμάτων

Η Γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει τη δική της εφαρμογή μηνυμάτων

απο Kostas Gliatiotis

Η γαλλική κυβέρνηση δηλωσε έτοιμη να πάρει μια ασυνήθιστη αλλά ταυτόχρονα μάλλον λογική πρωτοβουλία, με το να δημιουργήσει την δική της υπηρεσία και εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γαλλικής κυβέρνησης, οι εφαρμογές σαν το WhatsApp και το telegram δεν σχεδιάζονται από γαλλικές εταιρείες και δεν αποθηκεύουν τα δεδομένα τους σε servers εντός της χώρας. Με δεδομένο ότι ότι ο πρόεδρος της χώρας είναι χρήστης του telegram και την κυβέρνηση να μην μπορεί να επιβεβαιώσει την ασφάλεια της υπηρεσίας αυτής και όχι μόνο, η απόφαση φαίνεται να έχει μια…. Λογική βάση.

Η γαλλική εναλλακτική εφαρμογή φαίνεται να έχει ήδη σχεδιαστεί από έναν Γάλλο developer που εργάζεται για την κυβέρνηση, και βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστικό στάδιο, με 20 στελέχη να την χρησιμοποιούν ήδη. Το πλάνο περιλαμβάνει την υποχρεωτική αλλαγή σε αυτή την εφαρμογή για όλα τα μέλη της κυβέρνησης μέχρι το καλοκαίρι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επικοινωνιών με τον τρόπο που θεωρούν καλύτερο οι Γάλλοι.

Επίσημα μέχρι στιγμής ούτε το WhatsApp ούτε ακόμα περισσότερο το telegram δεν έχουν αντιδράσει στις “ανησυχιες” της Γαλλικής κυβέρνησης. Ειδικά το telegram, απαγορεύθηκε εντελώς στηνΡωσσια πριν μερικές ημέρες επειδή ο δημιουργός του (που είναι Ρωσσος στην καταγωγή του) αρνήθηκε να παραδώσει το κλειδί ασφαλείας που θα επέτρεπε στην Ρωσική κυβέρνηση να παρακολουθεί συνομιλίες.

Η Γαλλική κυβέρνηση φαίνεται να ενοχλήθηκε από το πρόσφατο πρόβλημα με την διαρροή δεδομένων από το Facebook και να διαπιστώσει το μάλλον αυτονόητο, ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των επικοινωνιών μέσω εφαρμογών που δεν ελεγχει

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights