Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A5 2017 Review: Ακόμα καλύτερο

Samsung Galaxy A5 2017 Review: Ακόμα καλύτερο

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η ευκολότερη λύση για κάθε κατασκευαστή που παίρνει στα σοβαρά την μεσαία κατηγορία τιμής, είναι να μεταφέρει σε αυτή όσο περισσότερα από τα χαρακτηριστικά των ακριβότερων συσκευών του μπορεί, χωρίς να αυξήσει σημαντικά το κόστος για κάθε νέα πρόταση στην κατηγορία αυτή.

Το «δύσκολο» είναι να πετύχεις μια σωστή ισορροπία ανάμεσα στα χαρακτηριστικά των High End συσκευών που μεταφέρεις σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής, και αυτά που δεν… μεταφέρεις, ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι μια συσκευή που δείχνει ότι είναι στην ουσία ένας συμβιβασμός.

Στην περίπτωση της Samsung, η σειρά Galaxy A ξεκίνησε πριν από περισσότερο από 2 χρόνια πλέον με το αρκετά μοναδικό για την εποχή του Galaxy Alpha, και την πρώτη «γενιά» των Galaxy A3, Α5 και Α7. Στην συνέχεια, η δεύτερη γενιά συσκευών εμφανώς βασιζόταν στην αναθεωρημένη σχεδιαστική γραμμή που η Samsung ιυοθέτησε με το Galaxy S6 (και τις Edge εκδόσεις του), και σε μεγάλο βαθμό αποτελούσε μια ανταγωνιστική πρόταση στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας τιμής.

Από όλες τις συσκευές κάθε σειράς Galaxy A, το Galaxy A5 είναι αυτό που αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει την «οικογένεια» στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγοραστικού κοινού. Έχει το μέγεθος οθόνης (αλλά και συνολικά) που ταιριάζει στους περισσότερους χρήστες, αφήνοντας το Galaxy A3 για όσους θέλουν μια μικρότερη συσκευή, και τα αμέσως μεγαλύτερα Galaxy A7 και Galaxy A8 για όσους αναζητούν συσκευές με μεγαλύτερη οθόνη και μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά.

Στην παρουσίαση που ακολουθεί θα γνωρίσουμε μαζί το νεότερο Galaxy A5 με την μάλλον τυπική ονομασία… Galaxy A5 2017 και θα «ανακαλύψουμε» μαζί όλες τις αλλαγές που αυτό έχει σε σύγκριση με τον προκάτοχο του.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

Είναι προφανές ότι η Samsung «δανείστηκε» την σχεδιαστική φιλοσοφία του Galaxy S7 (στην επίπεδη έκδοση του προφανώς…) για την δημιουργία του Galaxy A5 2017.

Εξωτερικά η νέα συσκευή είναι πρακτικά ίδια σε εμφάνιση, με τις μικρές λεπτομέρειες να κάνουν την διαφορά σε συγκεκριμένους τομείς. Για τον χρήστη που δίνει σημασία στην λεπτομέρεια, η κάμερα του Galaxy A5 2017 έχει διαφορετικό μέγεθος, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει και το ότι δεν προεξέχει καθόλου στο πίσω μέρος του.

Η μπροστινή όψη του Galaxy A5 2017 μάλλον αδικείται στο μαύρο χρώμα, αφού οι έτσι και αλλιώς λίγες λεπτομέρειες του σχεδίου του ουσιαστικά «εξαφανίζονται».

Αυτό που μένει είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που δηλώνουν ότι πρόκειται για συσκευή της Samsung, όπως το μηχανικό Home key κάτω από την οθόνη του Galaxy A5 2017.

Όπως και στο αμέσως προηγούμενο Galaxy A5 2016, το πλήκτρο αυτό φιλοξενεί και τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων της συσκευής, χαρακτηριστικό που πλέον έχει μεταφερθεί και στο αμέσως μικρότερο Galaxy A3 2017.

Τα δύο πλήκτρα χειρισμού αριστερά και δεξιά από το μηχανικό Home Key συνεχίζουν να είναι ευαίσθητα στην αφή, ενώ ευτυχώς διαθέτουν και φωτισμό.

Στο πάνω μέρος τώρα, δίπλα ακριβώς στο ακουστικό του Galaxy A5 2017 βρίσκεται η μπροστινή του κάμερα, που παρά το μικρό φυσικό μέγεθος της έχει σχετικά υψηλή ανάλυση 16 Mpixels. Σε αντίθεση με τις συσκευές της σειράς Galaxy J πάντως, το Galaxy A5 2017 δεν διαθέτει LED φλας για την μπροστινή αυτή κάμερα.

Η μάλλον περίεργη τοποθέτηση του ηχείου στο δεξί πλαϊνό μέρος του Galaxy A5 2017 έχει το πλεονέκτημα ότι δεν το «κλείνει» ο χρήστης με το χέρι του, όπως και αν το κρατάει.

Το πλαϊνό αυτό μέρος είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, και είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του Galaxy A5 2017 που το κάνουν πολυτελές και άριστο ποιοτικά, για την κατηγορία τιμής του και όχι μόνο.

Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το ότι το αλουμινένιο αυτό πλαίσιο είναι πλέον βαμμένο στο χρώμα της συσκευής, μια αλλαγή ακόμα και σε σύγκριση με το Galaxy S7, αλλαγή που κατά τη γνώμη μας είναι σίγουρα καλοδεχούμενη.

Το πίσω μέρος τέλος του Galaxy A5 2017 είναι προφανώς κατασκευασμένο από γυαλί, αφού μέχρι σήμερα η Samsung δεν έχει διαθέσει ευρέως (εκτός Ασίας δηλαδή…) συσκευές με πλήρως μεταλλικό πίσω μέρος. Το γυάλινο αυτό καπάκι δεν είναι αφαιρούμενο, και ο χρήστης του Galaxy A5 2017 δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στην μπαταρία του.

Το γνωστό από  προηγούμενες συσκευές της εταιρείας «συρταράκι» για την τοποθέτηση της κάρτας SIM, βρίσκεται στο επάνω μέρος του Galaxy A5 2017, ενώ στο αριστερό πλαϊνό του μέρος υπάρχει πλέον και ένα… δεύτερο. Σε αυτό γίνεται η τοποθέτηση της κάρτας μνήμης microSD, ενώ έχει και ξεχωριστή υποδοχή για δεύτερη κάρτα SIM στις εκδόσεις που υποστηρίζουν την δυνατότητα αυτή.

Μια από τις πιο σημαντικές προσθήκες όχι μόνο στο Galaxy A5 2017 αλλά σε ολόκληρη την νέα «γενιά» των Galaxy A είναι η προστασία από το νερό και την σκόνη που αυτά διαθέτουν.

Είναι προφανές ότι η Samsung αναγνωρίζει την χρησιμότητα της επιπλέον αυτής προστασίας, αφού ο χρήστης δεν ανησυχεί πλέον αν το Galaxy A5 2017 έρθει κατά λάθος σε επαφή με νερό. Η πιστοποίηση IP68 είναι ίδια με αυτή του μέχρι σήμερα κορυφαίου Galaxy S7 της εταιρείας.

Ακόμα και αν θεωρήσει κάποιος ότι το Galaxy A5 2017 μοιάζει στο κορυφαίο Galaxy S7 περισσότερο από ότι θα έπρεπε, η δική μας γνώμη είναι ότι αυτό μόνο σαν θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Η Samsung κατάφερε ακόμα ίσως και να βελτιώσει στα σημεία το ήδη εντυπωσιακό σχέδιο της κορυφαίας της συσκευής, και στην περίπτωση του Galaxy A5 2017 λεπτομέρειες όπως το βαμμένο πλέον αλουμινένιο πλαίσιο, το κάνουν να δειχνει και να είναι μια πραγματικά κορυφαία σε σχεδιασμό συσκευή.

Οθόνη.

Με δεδομένη την χρήση SUPER AMOLED οθονών σε πολύ πιο οικονομικές συσκευές από το Galaxy A5 2017, δεν θα περίμενε κανείς από τη Samsung να χρησιμοποιήσει κάτι λιγότερο από μια πολύ καλή σε συνολική απόδοση οθόνη στην νέα της συσκευή.

Η οθόνη λοιπόν του νέου Galaxy A5 διατηρεί την ανάλυση σε 1920 x 1080 pixels ή αλλιώς 1080p, ανάλυση που θεωρείται πλέον δεδομένη στην κατηγορία του (και χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα ακόμα και σε αρκετά ακριβότερες από αυτό συσκευές).

Εκεί που κάθε νέα συσκευή της εταιρείας με SUPER AMOLED οθόνη σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν μπορεί να γίνει καλύτερη μια οθόνη αυτού του είδους, έρχεται η αμέσως επόμενη πρόταση της για να σε κάνει να καταλάβεις πόσο λάθος έκανες. Η οθόνη του Galaxy A5 2017 είναι απλά εκπληκτική σε συνολική απόδοση, για την κατηγορία του και όχι μόνο. Από το Galaxy S7 και μετά, η Samsung έχει καταφέρει να προσθέσει στις SUPER AMOLED οθόνες της, εκτός από άριστη χρωματική απόδοση, και μια μοναδική σε ένταση και ζωντάνια φωτεινότητα.

Έτσι η οθόνη του Galaxy A5 2017 είναι περισσότερο φωτεινή από ότι χρειάζεται ο χρήστης του στην καθημερινότητα του, καταφέρνοντας να εντυπωσιάζει συνεχώς με την απόδοση της.

Ακόμα και μια εικόνα στο background μπορεί να είναι αρκετά ζωντανή και όμορφη ώστε να κάνει την χρήση του Galaxy A5 2017 απολαυστική. Μάλιστα η Samsung φαίνεται να γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι αυτό, και πλεον εκτός από την δυνατότητα εναλλαγής του «θέματος» εμφάνισης του μενού, στην αντίστοιχη εφαρμογή υπάρχει ξεχωριστή ενότητα για την λήψη και τον ορισμό της εικόνας φόντου που θέλει ο χρήστης, ανάμεσα από μια ποικιλία εντυπωσιακών εικόνων.

Στα «τυπικά» τώρα, οι γωνίες θέασης είναι οι μέγιστες που μπορεί να περιμένει κανείς από μια οθόνη, και ξεπερνούν αυτές από τις οποίες είναι έτσι και αλλιώς δυνατή η χρήση του Galaxy A5 2017.

Αναγνωρίζοντας ότι για κάποιο λόγο (που δεν μπορούμε να καταλάβουμε…) υπάρχουν χρήστες που δεν ενθουσιάζονται από την χρωματική απόδοση της οθόνης του Galaxy A5 2017, η Samsung συνεχίζει να προσφέρει την δυνατότητα ρύθμισης της χρωματικής της απόδοσης.  Μάλιστα, εκτός της τυπικής ρύθμισης που προβάλει όσο το δυνατόν πιο ακριβή χρώματα, πλέον είναι δυνατή και η χειροκίνητη ρύθμιση της απόχρωσης του μπλέ, του πράσινου και του κόκκινου χρώματος.

Προφανώς και η Samsung γνωρίζει πολύ καλά ότι οι SUPER AMOLED οθόνες της παραμένουν ένα ανταγωνιστικό πλέονέκτημα των συσκευών της. Με την εταιρεία να τις προσφέρει πλέον και σε εταιρείες του ανταγωνισμού σε High End συσκευές, αυτό που καμία άλλη εταιρεία δεν μπορεί (προς το παρόν) να προσφέρει, είναι οθόνη με την συνολική απόδοση αυτής του Galaxy A5 2017 σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Κάμερα.

Το αν η κάμερα του Galaxy A5 2017 αποτελεί βελτίωση σε σύγκριση με αυτή του προκατόχου του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την οπτική γωνία του χρήστη / υποψήφιου αγοραστή.

Η ονομαστική ανάλυση του αισθητήρα της πίσω κάμερας αυξήθηκε σε 16 από 13 Mpixels, ενώ αντίστοιχα και η κάμερα στο μπροστινό μέρος του Galaxy A5 2017 έχει πλέον την ίδια ανάλυση των 16 Mpixels.

Αυτό που όμως η κάμερα… έχασε είναι το Optical Image Stabilization, ένα χαρακτηριστικό που στο αμέσως προηγούμενο Galaxy A5 2016 ξεχώριζε και με την απόδοση του, αλλά και με το ότι απουσίαζε από τις περισσότερες προτάσεις του ανταγωνισμού του.

Επιστρέφοντας στην απόδοση της κάμερας του Galaxy A5 2017, αυτή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, μεγαλύτερο ίσως από ότι θα έπρεπε, από τις συνθήκες φωτογράφισης.

Σε κανονικό φωτισμό, και σχετικά φυσιολογικό θέμα φωτογραφίας, η κάμερα του Galaxy A5 2017 μπορεί να βγάλει ικανοποιητικές φωτογραφίες με αποδεκτό επίπεδο λεπτομέρειας και σωστή χρωματική απεικόνιση.

Το «πρόβλημα» είναι ότι η κάμερα είναι λιγότερο ευαίσθητη από ότι ίσως θα έπρεπε στις έντονες χρωματικές διαφορές, και δεν είναι λιγες οι περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η χρήση του HDR για την λήψη φωτογραφιών, όταν το «θέμα» της φωτογραφίας έχει αρκετές αντιθέσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η ενεργοποίηση του γίνεται από το μενού με τα διαθέσιμα Modes, αφού η αυτοματη λειτουργία του και η ταυτόχρονη προβολή του αποτελέσματος σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη, είναι κάτι που η Samsung συνεχίζει να προσφέρει μόνο στις High End συσκευές της.

Εκεί που η απόδοση της κάμερας του Galaxy A5 2017 φτάνει στο όριο του να χαρακτηριστεί απογοητευτική είναι όταν οι συνθήκες φωτισμού δεν είναι ιδανικές, και ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ακόμα και σε χώρους με έντονο φως από λάμπες, η κάμερα του Galaxy A5 2017 δυσκολεύει τον χρήστη του στην λήψη μιας φωτογραφίας. Προφανώς και η έλλειψη του Optical Image Stabilization απαιτεί από τον χρήστη αρκετά σταθερό χέρι για την λήψη μιας φωτογραφίας, στην περίπτωση του Galaxy A5 2017 όμως πρέπει να είναι πραγματικά… ακίνητος. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι φωτογραφίες βγαίνουν περισσότερο κουνημένες από ότι θα έπρεπε, ειδικά για μια συσκευή που ανήκει στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας τιμής.

Η ενεργοποίηση της «Νυχτερινής λήψης» μπορεί και πάλι να γίνει μόνο χειροκίνητα από τις ρυθμίσεις, και βελτιώνει ουσιαστικά μόνο τα επίπεδα φωτισμού της φωτογραφίας. Όλες οι φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό έχουν μια «καρτουνίστικη» εμφάνιση όταν ο χρήστης … ζουμάρει σε συγκεκριμένα σημεία τους, φαινόμενο που δείχνει ότι έχει γίνει αρκετή ψηφιακή επεξεργασία για την μείωση του θορύβου και της ενοχλητικής «μπλε» απόχρωσης στο σκοτάδι.

Παρότι στα 450 περίπου ευρώ που κοστίζει το Galaxy A5 2017 μπορεί κανείς να βρει εύκολα πλέον Smartphones με δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε 4k, αυτό περιορίζεται στην λήψη αρχείων 1080p. Ο περιορισμός αυτός τίθεται περισσότερο από το Hardware στο εσωτερικό του Galaxy A5 2017 και λιγότερο από το εμπορικό τμήμα της Samsung…

Τα ίδια τα αρχεία βίντεο τώρα, ακολουθούν (δυστυχώς) το παράδειγμα της κάμερας στην λήψη φωτογραφιών. Η λεπτομέρεια των αρχείων είναι σχεδόν άριστη για μια συσκευή με το hardware αυτό, όμως ο φωτισμός και το χρωματικό τους εύρος υπολείπεται αρκετά.

Το Galaxy Note 7 ήταν η πρώτη συσκευή της εταιρείας που θα έφερνε αρκετές αλλαγές στην εμφάνιση και την λειτουργικότητα της εφαρμογής της κάμερας. Οι αλλαγές αυτές έχουν μεταφερθεί στο Galaxy A5 2017 και στην Android 7.0 Nougat αναβάθμιση για τα Galaxy S7 και S7 Edge.

Στην περίπτωση του Galaxy A5 2017 οι αλλαγές στην εμφάνιση έχουν μεταφερθεί αυτούσιες, ενώ στον τομέα της λειτουργικότητας υπάρχουν ελλείψεις, σε τομείς που δεν υποστηρίζονται από την κάμερα του. Το «Manual Mode» για παράδειγμα προσφέρει πολύ περιορισμένες δυνατότητες στον χρήστη.

Παρόλα αυτά, για πρώτη φορά σε συσκευή της σειράς Galaxy A, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από διαθέσιμα Modes φωτογράφισης, αλλά και η δυνατότητα λήψης επιπλέον από το κατάστημα εφαρμογών της Samsung.

Είναι αρκετά σπάνιο να βλέπει κανείς μια συσκευή να αποδίδει πρακτικά λιγότερο καλά από αυτή που αντικαθιστά σε κάποιον τομέα, πόσο μάλλον σε έναν τόσο σημαντικό στην εποχή μας όσο αυτός της κάμερας. Το Galaxy A5 2017 «μπερδεύει» τον χρήστη του, αφού είναι δύσκολο να καταλάβει πως μια συσκευή σαν και αυτό μπορεί να υπολείπεται στον συγκεκριμένο τομέα.

Λειτουργικό σύστημα

Το Galaxy A5 2017 είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας που «βγαίνει» στην αγορά μετά την μάλλον δυσάρεστη ιστορία του Galaxy Note 7. Όλες οι συσκευές της νέας σειράς Galaxy A έρχονται με την σημαντικά αναβαθμισμένη σε εμφάνιση και λειτουργικότητα έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος της Samsung, την ίδια που είχε και το Galaxy Note 7. Μαζί με τις αλλαγές αυτές, το νέο γραφικό περιβάλλον έρχεται και με νέα ονομασία, το Grace UΧ. Σαν λεπτομέρεια, εδώ θα αναφέρουμε ότι Grace ήταν η ονομασία του Galaxy Note 7 στο στάδιο της εξέλιξης του, και η ονομασία του νέου γραφικού περιβάλλοντος μοιάζει σαν φόρος τιμής στην καταπληκτική αυτή συσκευή.

Κάτω από το Grace UX τώρα, βρίσκεται η 6.0.1 Marshmallow έκδοση του Android της Google. Το νέο γραφικό περιβάλλον γίνεται σταδιακά διαθέσιμο και στα δύο Galaxy S7 με την αναβάθμιση τους σε Android 7.0 Nougat, με μερικές ακόμα μικρές προσθήκες.

Η οθόνη αναμονής και γενικότερα το βασικό «μενού» του Galaxy A5 2017 δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις του (τότε) TouchWiz.

Υπάρχουν όμως μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τον χρήστη του ακόμα και… υποσυνείδητα να αντιλαμβάνεται το νέο γραφικό περιβάλλον. Τα εικονίδια των εφαρμογών έχουν πλέον μια «κυκλική» εμφάνιση, χωρίς περίγραμμά γύρω από το κάθε εικονίδιο, μια αλλαγή που είχε προστεθεί με αναβάθμιση στις τελευταίες εκδόσεις του Touchwiz, όμως εδώ είναι πιο… τονισμένη.

Η οθόνη ειδοποιήσεων εκτός από διαφορετικό … χρώμα, περιλαμβάνει επιπλέον δυνατότητες, αλλά και την άμεση πρόσβαση σε κάποιες από τις λειτουργίες χωρίς την μετάβαση στις ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα για την προβολή των διαθέσιμων ασύρματων δικτύων. Εννοείται ότι όπως και στο παρελθόν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της διάταξης αλλά και του αριθμού των συντομεύσεων.

Το μενού των ρυθμίσεων έχει αλλάξει σημαντικά, με την Samsung να έχει πλέον ταξινομήσει τις διαθέσιμες ρυθμίσεις με βάση την … λειτουργικότητα τους και όχι το αν είναι ρυθμίσεις οθόνης, συστήματος κλπ. Η νέα διάταξη είναι σίγουρο ότι απαιτεί εξοικείωση, ειδικά τις πρώτες ημέρες χρήσης του Galaxy A5 2017 αφού πολλές από τις επιλογές που εδώ και χρόνια βρίσκονταν σε συγκεκριμένα σημεία, πλέον χρειάζονται… αναζήτηση για να βρεθούν. Η Samsung φαίνεται να το γνωρίζει αυτό και στο τέλος κάθε κατηγορίας ρυθμίσεων έχει προσθέσει μια ενότητα όπου η συσκευή προτείνει κάποιες άλλες «παρόμοιες» ρυθμίσεις που πιθανόν αναζητά ο χρήστης και καλώς ή κακώς βρίσκονται πλέον σε άλλη κατηγορία.

Aντιγράφοντας περισσότερο από ότι θα έπρεπε αντίστοιχες εφαρμογές συσκευών του ανταγωνισμού, το Galaxy A5 2017 έχει την δική του εφαρμογή «συνολικής διαχείρισης», που για κάποιο λόγο είναι κρυμμένη στις ρυθμίσεις και δεν διαθέτει εικονίδιο στο μενού.

Η εφαρμογή αναλαμβάνει να ενημερώνει τον χρήστη για τις εφαρμογές που τρέχουν στο background και καταναλώνουν ενέργεια, να ελέγχει τον αποθηκευτικό χώρο για «περιττά» αρχεία αλλά και να προστατεύει θεωρητικά από εφαρμογές που πιθανόν να βλάπτουν το Galaxy A5 2017.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε την λειτουργία με την μάλλον.. τυπική ονομασία «Φίλτρο Μπλε φωτός» (?!?!) που αναλαμβάνει να αλλάξει σημαντικά την χρωματική απόχρωση της οθόνης του Galaxy A5 2017. Το σκεπτικό είναι πολύ συγκεκριμένο και βασίζεται στο ότι το μπλε χρώμα είναι αυτό που κουράζει περισσότερο τα μάτια του χρήστη. Η συγκεκριμένη λειτουργία μειώνει το μπλέ χρώμα στην οθόνη του Galaxy A5 2017, προκείμενου η οθόνη του να είναι λιγότερο «κουραστική» κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος που διαθέτει το Galaxy A5 2017 συνδυάζεται πλέον με την εφαρμογή «Ασφαλής Φάκελος», η λειτουργικότητα του οποίου είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή που αναφέρει η ονομασία του (που είναι ίδια και στα Αγγλικά σαν Secure Folder).

Μέσα σε αυτόν τον ασφαλή φάκελο ο χρήστης μπορεί να μεταφέρει αρχεία όπως εικόνες και βίντεο, έχει όμως και πολλές νέες και ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Μια από αυτές είναι η δυνατότητα μετακίνησης εφαρμογών, που δεν αφαιρούνται από το «μη ασφαλές» μενού αλλά λειτουργούν σαν νέες εφαρμογές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να έχει κάποιος για παράδειγμα δύο διαφορετικές εφαρμογές του Facebook με δύο διαφορετικούς λογαριασμούς. Ενδιαφέρον έχει επίσης ο ξεχωριστός τηλεφωνικός κατάλογος  στον ασφαλή αυτό χώρο. Τέλος, οι ειδοποιήσεις που σχετίζονται με τις εφαρμογές που βρίσκονται στον ασφαλή φάκελο μπορούν να εμφανίζονται ή όχι όταν ο χρήστης έχει βγει από αυτόν, ανάλογα με το τι θα επιλέξει.

Υπάρχουν και αρκετές εφαρμογές όπως αυτή της συλλογής φωτογραφιών που περιορίζονται σε διαφορετικό εικονίδιο αλλά και μερικές προσθήκες στις δυνατότητες τους.

Το Galaxy A5 2017 διαθέτει και ραδιόφωνο, κάτι που απουσιάζει από τις ακριβότερες συσκευές της εταιρείας, υπάρχει όμως σε σχεδόν όλες τις συσκευές της σειράς Galaxy A.

To Grace UX αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη Samsung στον σχεδιασμό και την λογική του γραφικού περιβάλλοντος που χρησιμοποιεί στις συσκευές της. Από τις τελευταίες εκδόσεις του TouchWiz στα δύο Galaxy S7 η εταιρεία είχε κάνει πλέον ξεκάθαρο ότι θέλεινα αφήσει πίσω της την εποχή που οι αμέτρητες δυνατότητες αμφίβολης χρησιμότητας δημιουργούσαν ένα δύσκολο στην χρήση UI.

Το Grace UX δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η εταιρεία προσπαθεί να κάνει όσο πιο απλή και εύκολη την χρήση των συσκευών της. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε σαν θετικό ότι παρά την ανάκληση του Galaxy Note 7, η Samsung δεν περίμενε την παρουσίαση μιας νέας High End συσκευής και αποφάσισε να κάνει διαθέσιμο το νεότερο γραφικό της περιβάλλον στην σειρά Galaxy A.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Η Samsung φημίζεται δυστυχώς για την πεισματική της άρνηση να παρέχει λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά πολλών από τους επεξεργαστές που η ίδια κατασκευάζει. Στην μεσαία κατηγορία τιμής μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που η εταιρεία δεν έχει κάνει καν επίσημα γνωστή την ύπαρξη και την εμπορική ονομασία επεξεργαστών που ήδη χρησιμοποιούνται σε συσκευές της.

Στην περίπτωση του Galaxy A5 2017 ευτυχώς αυτό δεν ισχύει ή τουλάχιστον όχι εξ ολοκλήρου. Ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του έχει όνομα, και ονομάζεται Exynos 7880. Όπως δηλώνει η ονομασία του, πρόκειται για μια μικρής έκτασης αναβάθμιση του Exynos 7870 της εταιρείας, που ζει στο εσωτερικό αρκετών συσκευών όπως το Galaxy J7 2016.

Η βασικότερη από αυτές τις αλλαγές είναι η αύξηση του χρονισμού λειτουργίας των 8 συνολικά πυρήνων Α-53 από το 1.6 GHz στο… 1.9 GHz. Προφανώς και η αύξηση είναι μικρή από μόνη της , όμως με δεδομένη την κατασκευή του Exynos 7880 στα 14nm, συνδυάζεται και με πολύ καλή ενεργειακή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Τα πλεονεκτήματα από  όλα αυτά είναι προφανή, αφού το Galaxy A5 2017 λειτουργεί χωρίς σχεδόν πότε η θερμοκρασία του να αυξάνεται τόσο ώστε να γίνεται αντιληπτή στο εξωτερικό μέρος της συσκευής και το χέρι του χρήστη του.

Ο «αναβαθμισμένος» Exynos 7880 συνδυάζεται με 3 GB μνήμης RAM, μια ακόμα βελτίωση σε σύγκριση με τον προκάτοχο του Galaxy A5 2017. Η απόδοση τώρα στο σύνολο της είναι απλά πολύ καλή για την μεσαία κατηγορία που ανήκει η συσκευή. Όλες οι εφαρμογές εκκινούν και στην συνεχεια «τρέχουν» χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις και κανενός είδους κόλλημα. Το Galaxy A5 2017 είναι ίσως η πρώτη μη-High End συσκευή της εταιρείας που επιτρέπει στον χρήστη του να εγκαταστήσει σχεδόν τα πάντα χωρίς να φοβάται ότι η απόδοση δεν θα καλύψει τις απαιτήσεις του.

Η κάρτα γραφικών τώρα, είναι και πάλι η Mali T830 της ARM, για μια ακόμα φορά σε «υλοποίηση» με μόλις 2 πυρήνες επεξεργασίας. Φαίνεται πως είναι χαρακτηριστικό της μεσαίας κατηγορίας η απλά ικανοποιητική απόδοση γραφικών από τις συσκευές που ανήκουν σε αυτή, και το Galaxy A5 2017 δυστυχώς δεν ξεφεύγει από αυτόν τον «κανόνα».

Στην 1080p οθόνη της συσκευής, το ανανεωμένο σε εμφάνιση γραφικό περιβάλλον της Samsung παράγεται χωρίς κανένα πρόβλημα και καμία πρακτική καθυστέρηση. Για τα περισσότερα συνηθισμένα και σχετικά απλά παιχνίδια, η Mali T830 είναι αρκετή, όμως για τα πιο απαιτητικά από αυτά, η ποιότητα των γραφικών μειώνεται σημαντικά προκειμένου να μην εμφανίζονται κολλήματα.

Ο αποθηκευτικός χώρος του Galaxy A5 2017 έχει αυξηθεί ευχάριστα, και στην βασική και ουσιαστικά μοναδική έκδοση του είναι πλέον 32 GB. Η χωρητικότητα αυτή είναι ως συνήθως ονομαστική και στην πραγματικότητα ο χρήστης  έχει λίγο περισσότερα από 25 GB στην διάθεση του. Ο χώρος αυτός μπορεί να αυξηθεί με την χρήση μιας κάρτας μνήμης microSD που θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στην έκδοση με δύο κάρτες SIM δεν καταλαμβάνει τον χώρο για την δεύτερη κάρτα.

Μπαταρία.

Η Samsung επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια αρκετά μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία των 3.000 mAh στο Galaxy A5 2017. H χωρητικότητα αυτή σε συνδυασμό με τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας του λειτουργικού, χαρίζουν πολύ καλούς χρόνους λειτουργίας στην συσκευή.

Σε σχετικά έντονη καθημερινή χρήση, πρακτικά αυτή για την οποία έχει σχεδιαστεί το Galaxy A5 2017, η μπαταρία του μπορεί να το διατηρήσει ενεργό χωρίς προβλήματα για μια ολόκληρη ημέρα.

Ο χρόνος αυτός αυξάνεται σε λίγο περισσότερο από δύο ημέρες όταν ο χρήστης του είναι λιγότερο «απαιτητικός» από αυτό και μπορεί θεωρητικά να φτάσει μέχρι και τις 3 ημέρες λειτουργίας σε οσους χρήστες περιορίζονται σε σχετικά απλή χρήση.

Η νεότερη έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος της Samsung, περιλαμβάνει ένα ακόμα μεγαλύτερο σύνολο επιλογών και ρυθμίσεων για τον έλεγχο και την κατανάλωση ενέργειας.

Το Galaxy A5 2017 μπορεί να τοποθετεί σε μια «λίστα» τις εφαρμογές που ο χρήστης του δεν θέλει να είναι μονίμως ενεργές ακόμα και όταν βρίσκεται σε αναμονή, προκειμένου να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.  Το λειτουργικό σύστημα «παρακολουθεί» τις συνήθειες χρήσης του ιδιοκτήτη και προσθέτει αυτόματα σε αυτή τη λίστα τις εφαρμογές που αυτός δεν χρησιμοποιεί συχνά.

Ενδιαφέρον έχει και η νέα δυνατότητα ενημέρωσης όταν κάποια εφαρμογή έχει ασυνήθιστα μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και έχει παραμείνει ανοιχτή ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείται.

USB Type C

Τα Galaxy A 2017 είναι οι πρώτες συσκευές της εταιρείας που έρχονται στην αγορά με το νέο USB Type C πρότυπο επικοινωνίας αντί του «απαρχαιωμένου» πλέον microUSB.

Το νέο πρότυπο έχει αρκετές νέες δυνατότητες η βασικότερη από αυτές όμως είναι το διαφορετικό «Σχέδιο» του … βύσματος που συνδέεται στο Galaxy A5 2017. Η διαφορετικότητα του αυτή έχει το σημαντικό πλεονέκτημα του ότι μπορεί να τοποθετηθεί και από τις δύο όψεις στην συσκευή, όμως ταυτόχρονα κάνει το Galaxy A5 2017 μη συμβατό με όλα τα Micro USΒ Καλώδια αλλά και τους φορτιστές.

Στα θετικά τώρα, το Galaxy A5 2017 υποστηρίζει ταχεία φόρτιση (όπως και ο προκάτοχος του )

Συμπέρασμα.

Κάθε χρόνο, οι νεότερες συσκευές της σειράς Galaxy A έρχονται ουσιαστικά να προσφέρουν στην μεσαία κατηγορία τιμής όσο το δυνατον περισσότερα από τα χαρακτηριστικά των κορυφαίων Galaxy S ( και Galaxy Note…) της Samsung.

Τα χαρακτηριστικά αυτά, μαζί με μια πάντα πολυτελή κατασκευή και εμφάνιση, που βελτιώνεται σημαντικά κάθε χρόνο, κάνουν τα Galaxy A και στην συγκεκριμένη περίπτωση το Galaxy A5 2017 λίγο ακριβότερα από άλλες συσκευές με ανάλογα χαρακτηριστικά.

Σίγουρα μπορεί να βρει κανείς εναλλακτικές προτάσεις με αντίστοιχα χαρακτηριστικά σε χαμηλότερη τιμή πώλησης, όχι όμως με την ποιότητα και τα υλικά κατασκευής του Galaxy A5 2017. Η αντοχή στο νερό είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που επίσης απουσιάζει από τις συσκευές της μεσαίας κατηγορίας.

Για όσους λοιπόν η εξωτερική εμφάνιση μετράει, και θέλουν η συσκευή τους να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες αλλά και τις απαιτήσεις τους, το Galaxy A5 2017 είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην αγορά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

63 σχολια

Giorgos 13/02/2017 - 20:20

Συνολικα θεωρείτε οτι αξίζει κάποιος να δώσει τα 100 ευρώ παραπάνω για να παρει το 17 αντί για το 16?

Reply
Kostas Gliatiotis 14/02/2017 - 20:04

Καλησπέρα !

Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση σε αυτό
Σε προσωπικό επίπεδο μου αρέσει ο σχεδιασμός του περισσότερο από αυτόν του Α5 2016, όμως αυτό είναι υποκειμενικό.
Η διαφορά στην ταχύτητα είναι υπαρκτή, αλλά πολύ μικρή και δεν είναι από μόνη της κριτήριο επιλογής.
Τα 3 GB μνήμης RAM αντί για 2 GB του Α5 2016 επίσης είναι χρήσιμα ανάλογα με το τι κάνεις με την συσκευή σου.
Η αντοχή στο νερό και την σκόνη πιστεύω ότι είναι και η μοναδική διαφορά που είναι πρακτικά εκμεταλλεύσιμη σε καθημερινή χρήση, όχι για υποβρύχιες φωτογραφίες, αλλά και προστασία από ατυχήματα με νερό.

Για όλα αυτά τα παραπάνω μαζί, αν περισσότερα από ένα τα θεωρεί κάποιος σημαντικά, πιθανότατα ναι αξίζει η διαφορά στην τιμή 🙂

Reply
Giorgos 14/02/2017 - 20:55

Στην ουσία από ότι κατάλαβα έγιναν κάποιες βελτιώσεις sto hardware. Απλώς από την παρουσίαση μου φαίνεται οτι η αλλαγή επι της ουσίας είναι για να παρουσιάσει η εταιρία ένα “καινούριο” μοντέλο και όχι για να κάνει κάποιες ουσιαστικές αλλαγές όπως για παράδειγμα από το Α5 2015 στο Α5 2016. Επίσης νόμιζα οτι θα έρθει κατευθείαν με το Nougat ούτως ώστε να παραταθεί η διάρκεια ζωής της συσκευής υπό την έννοια οτι θα έπαιρνε και περισσότερες αναβαθμίσεις. Όμως ούτε αυτό δείχνει να συμβαίνει. Τέλος θέλω να ρωτήσω σχετικά με την αδιαβροχοποίηση. Δεν μπορεί κανείς να βγάλει φωτογραφίες σε χαμηλό βάθος?

Reply
Kostas Gliatiotis 15/02/2017 - 20:17

Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε. Όπως αναφέρω και στο Review, είναι περισσότερο μια μεταφορά προς τα κάτω των χαρακτηριστικών κάθε νέου Galaxy S (στην συγκεκριμένη περίπτωση του S7) και λιγότερο κάτι πραγματικά νέο.
Όμως αυτό είναι και μάλλον το λογικό, αφού αντίστοιχα το αμέσως προηγούμενο Α5 2016 ήταν η εναλλακτική έκδοση του S6 λίγο πριν την παρουσίαση του επόμενου τότε S7 όπως και φέτος το A5 2017 έρχεται λίγο πριν την παρουσίαση του S8.
Κάθε χρόνο η Samsung, όταν η παραγωγη τους είναι οικονομικά συμφέρουσα, μεταφέρει προς τα κάτω ότι μπορεί από το εκείνη την στιγμή καλύτερο διαθέσιμο στην αγορά Galaxy S.

Το πόσες αναβαθμίσεις θα πάρει δεν εξαρτάται τόσο από το με ποια έκδοση θα έρθει στην αγορά κάθε συσκευή, αλλά από το σε ποια κατηγορία ανήκει αλλά και το πόσο σύντομα γίνονται διαθέσιμες και από την ίδια τη Google αρχικά. Στην περίπτωση του A5 2015 π.χ. από την 4.4.2 Kitkat στην παρουσίαση του βρέθηκε πλέον στην 6.0.1 marshmallow έχοντας περάσει και από την Lollipop. Πρακτικά δύο Major αναβαθμίσεις είναι και το καλύτερο που μπορεί να περιμένει ένας χρήστης από συσκευές αυτής της κατηγορίας.

Σε ότι έχει να κάνει με την αντοχή στο νερό, δεν περιλαμβάνει σε καμία περίπτωση την θάλασσα. Το ίδιο το πρώτυπο του IP68 αναφέρεται σε γλυκό νερό, στατικό πάντα, και όχι με πίεση και μέχρι συγκεκριμένο βάθος. Σχεδόν όλες οι συσκευές με ανάλογη αντοχη και πιστοποίηση, έχουν ζωτικά για την προστασία τους σημεία, που δεν αντέχουν στην επαφή με το θαλασσίνο νερό και κυρίως το αλάτι.

Reply
Giwrgoc Maragoudakis 14/02/2017 - 15:59

galaxy a5 2017 ή Honor 8?

Reply
Kostas Gliatiotis 14/02/2017 - 20:32

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση, αλλά δεν έχω εύκολη απάντηση.

Το Α5 2017 έχει σημαντικά καλύτερη οθόνη, είναι το ίδιο όμορφο και πολυτελές με το Honor 8, έχει όμως αρκετά κατώτερη κάμερα και είναι και αισθητά πιο αργό σε συνολική απόδοση.

Το Honor 8 είναι συσκευή της αμέσως ανώτερης κατηγορίας πρακτικά, που όπως και όλες οι συσκευές της σειράς Honor προσφέρονται σε ανταγωνιστική τιμή από τη Huawei.

Το Α5 2017 είναι ταυτόχρονα ανθεκτικό σε νερό και σκόνη, και οι δύο συσκευές έχουν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ το Honor 8 έχει ήδη αναβαθμιστεί σε Android 7 Nougat.

Reply
ANTONIS 15/02/2017 - 14:30

Καλησπέρα!

Θέλω το κινητό να είναι έχει καλή κάμερα και καλές επιδόσεις στο gaming και να κρατάει αρκετά η μπαταρία του

Έχω καταλήξει ανάμεσα στο Α5 2017 και Huawei P9.Ποιο θα μου προτείνατε σύμφωνα με τη δική σας γνώμη (επειδή τα έχετε δοκιμάσει και τα δύο)

Reply
Kostas Gliatiotis 15/02/2017 - 20:19

Καλησπέρα !

Σε γενικές γραμμές, και οι δύο συσκευές έχουν απλά αποδεκτή απόδοση για παιχνίδια. Το μεν Α5 2017 γιατί ανήκει ουσιαστικά στην μεσαία κατηγορία και το P9 απλά γιατί η Huawei επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια “αδύναμη” έκδοση της Mali T880. Ακόμα και έτσι όμως, πάντα στον τομέα των γραφικών, το Ρ9 είναι αρκετά ισχυρότερο.
Σε ότι αφορά την μπαταρία τώρα, τα πάντα είναι θέμα χρήσης. Καμία από τις δύο συσκευές δεν μπορεί να διατηρηθεί ενεργή για πολλές ώρες έντονου παιχνίδιου. 🙂

Reply
Giorgos 14/03/2017 - 22:40

ΠΟιά άλλη συσκευή υπάρχει αυτή τη στιγμή στα ίδια ή λιγότερα χρήματα με αυτό με αντίστοιχα χαρακτηριστικά?

Reply
Kostas Gliatiotis 15/03/2017 - 23:42

Καλησπέρα !

Συσκευές με αντίστοιχα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορείς να βρεις αρκετές , που σχεδόν στο σύνολο τους είναι το ίδιο καλές ή και λίγο καλύτερες.

Τα Honor 7 Lite και P9 Lite της Huawei έχουν παραπλήσιες επιδόσεις, το ίδιο καλή κάμερα, και κοστίζουν σημαντικά λιγότερα χρήματα. Δεν έχουν όμως την ίδια εντυπωσιακή SUPER AMOLED οθόνη και την αντοχή στο νερό και την σκόνη, σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει σαν χαρακτηριστικό.
Η γενικότερη λογική είναι ότι η Samsung καλώς ή κακώς ζητάει περισσότερα χρήματα από τον ανταγωνισμό επειδή ακριβώς προσφέρει κάτι περισσότερο σε οθόνη, μεταλλική κατασκευή με γυαλί και την αντοχή στο νερό.

Μπορείς να δεις τα review που έχουμε κάνει για τα Honor 7 Lite και P9 Lite εδώ, όπως και για το αντιστοιχα ανταγωνιστικό Note 3 της Xiaomi

https://in2mobile.gr/2016/09/24/huawei-honor-7-lite-review/

https://in2mobile.gr/2016/05/22/huawei-p9-lite-review/

https://in2mobile.gr/2016/12/31/xiaomi-redmi-note-3-review/

Reply
Giorgos 16/03/2017 - 16:54

Eυχαριστώ για την απάντηση. Απλώς θεωρούσα οτι αφού το α5 2016 θεωρούνταν αμεσα ανταγωνιστικό ως προς το P9 lite οτι το φετινό θα ήταν αρκετά καλύτερο. Και επειδή είδα πιο πάνω την απάντηση σας σχετικα΄μετη σύγκριση Α5 2017 με το Ηονορ 8 οτι δεν θα έμπαινε στη σύγκριση με το Ηonor 7 lite.

Reply
Kostas Gliatiotis 16/03/2017 - 20:29

To honor 8 προσφέρει την ίδια πολυτέλεια με το Α5 2017 και σχεδόν την ίδια εξωτερική εμφάνιση. Πρακτικά όμως, στα ίδια χρήματα, έχει καλύτερη καμερα και είναι αρκετά πιο γρήγορο χωρίς όμως την οθόνη του Α5 2017.

Από την άλλη, η ερώτηση σου ήταν το χαμηλότερο κόστος, για αυτό απάντησα με συσκευές που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά και κοστίζουν λιγότερα χρήματα 🙂

Reply
Sofia 21/03/2017 - 23:35

Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας.
Μετά από προηγούμενη πολύτιμη βοήθειά σας προχώρησα στην αγορά του Α5 2016 και έμεινα πολύ ευχαριστημένη.δυστυχως όμως το κινητό μου εκλάπη και τώρα ζητώ ξανά τη γνώμη σας.Δεδομένου ότι για μένα το κινητό είναι κυρίως μέσον επικοινωνίας και φωτογραφική μηχανή με συμβουλευετε να αγοράσω ξανά το μοντέλο του 2016 ή το νέο 2017?Η ίσως το Α3 2017?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reply
Kostas Gliatiotis 22/03/2017 - 21:32

Καλησπέρα !

Καταρχήν είναι κρίμα να χάνεις έτσι μια συσκευή, και πολύ κρίμα που κανείς δεν σέβεται πλέον την περιουσία του άλλου….

Τώρα στην επιλογή συσκευής, όλα εξαρτώνται από τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις. Αν θες να δώσεις αυτά που κοστίζει το νέο Α5 2017, τότε ναι, σαν συσκευή πιστεύω ότι την αξίζει την διαφορά της. Το Α3 2017 είναι το ίδιο καλό με το Α5 2016 και ώς ένα σημείο αρκετά καλό όσο και το Α5 2017 με εξαίρεση την οθόνη και το μέγεθος, είναι όμως μκικρότερο από τα άλλα δύο. Αν σε ενδιαφέρει να έχει μεγάλη οθόνη η συσκευή σου, πιστεύω ότι δεν θα σε βολέψει 🙂

Reply
Toni 24/03/2017 - 14:51

Καλησπέρα,
Έχω εντυπωσιαστεί με την συσκευή απλά θέλω να έχει καλή φωτογραφική κάμερα, το Α5 2017 θα μου προσφέρει σε αυτόν τον τομέα?Αν όχι ποιες άλλες επιλογές έχω γύρω στα 400-500 ευρω?

Reply
Kostas Gliatiotis 25/03/2017 - 15:34

Καλησπέρα !

Συνολικά σαν συσκευή το Α5 2017 είναι εντυπωσιακό, θα συμφωνήσουμε !
Όμως στον τομέα της κάμερας μπορείς να βρεις αρκετές ακόμα συσκευές σε αυτά τα χρήματα με καλύτερη απόδοση.

Το S7 της Samsung στην “επίπεδη” όχι Edge έκδοση του έχει σίγουρα καλύτερη κάμερα, κοντά στα 500 ευρώ, ενώ και το P9 της huawei είναι αίσθητά καλύτερο.

Reply
Ismini Kapa 27/03/2017 - 15:35

Καλησπερα σας και κατ’αρχην συγχαρητηρια για την υπεροχη δουλεια που κανετε και μας ανοιγετε τα ματια 😉 Θα ηθελα να ρωτησω κατι μιας και ψαχνω για καινουργιο κινητο! Ενδιαφερομαι για μια συσκευη που να βγαζει πολυ καλες φωτογραφιες και να ειναι σχετικα γρηγορο στην πλοηγηση! Δεν με συγκινουν τα παιχνιδια μιας και εχω το tablet για αυτην την δουλεια! Ειμαι μεταξυ του Α5 2017 και του S6 ! Απλα εχω ενδοιασμους για το S6, μηπως με την αφιξη του S8 θεωρηθει πλεον αρκετα παλιο, δεν υπαρχουν ενημερωσεις, δεν ειναι ενα flagship κινητο κτλ κτλ ! Και αυτο γιατι κινητο αγοραζω καθε 3 χρονια! Οποτε θα ηθελα κατι καλο για να μεινει! Σε περιπτωση που προτεινετε το S7, φοβαμαι μηπως τα 12 ΜΡ ειναι αρκετα λιγα! Θα με ενδιεφερε να διαβασω την αποψη σας! Ευχαριστω για τον χρονο σας!

Reply
Kostas Gliatiotis 27/03/2017 - 21:10

Καλησπέρα !

Σε ευχαριστούμε καταρχήν για τα καλά σου λόγια 🙂

Η εύκολη απάντηση στην ερώτηση σου είναι χωρίς δευτερη σκέψη, το Galaxy S7 σε όποια από τις δύο εκδόσεις του προτιμάς (κανονική και Edge). Προφανώς και πρόκειται να βγεί σύντομα το S8 όμως ακόμα και έτσι, για τα χρήματα του, το S7 έχει την καλύτερη κάμερα που μπορείς να βρεις σε κινητό τηλέφωνο τουλάχιστον με βάση την ποιότητα των φωτογραφιών του (υπάρχουν συσκευές που μπορούν να βγάλουν πιο όμορφες φωτογραφίες).
Η ανάλυση των 12 Mpixels είναι ένας μόνο παράγοντας, και όχι καθοριστικός. Η λεπτομέρεια που έχει κάθε φωτογραφία είναι ίση ή και περισσότερη από αυτή των φωτογραφιών που μπορεί να βγάλει ένα Galaxy S6 με θεωρητικά μεγαλύτερη ανάλυση. Η επεξεργασία που γίνεται στα δεδομένα που έρχονται από την κάμερα είναι πάντα το ίδιο σημαντική στην ψηφιακή φωτογραφία, και εκεί το Galaxy S7 κάνει καταπληκτική δουλειά.

Από εκεί και πέρα, το S6 έχει επίσης σημαντικά καλύτερη κάμερα από το Α5 2017 με μεγάλη διαφορά. Η κάμερα του Α5 2017 έχει σχεδιαστεί να καλύπτει τις απαιτήσεις της μεσαίας κατηγορίας, ενώ αυτή του S6 παραμένει μέχρι και σήμερα μια πολύ καλή κάμερα. Σε ότι αφορά τις αναβαθμίσεις, δεν μπορώ να διαφωνίσω μαζί σου. Από το Lollipop της έκδοσης 5.x.x με την οποία κυκλοφόρησε το S6 έχει ήδη αναβαθμιστεί σε Android 6 Marshmallow και έχει ξεκινήσει και η αναβάθμιση του σε Android 7 Nougat. Εϊναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δει τουλάχιστον μια αναβάθμιση ακόμα, αφού είναι από τις πιο γνωστές συσκευές που έχει κατασκευάσει η εταιρεία, όμως από εκεί και πέρα οι πιθανότητες μειώνονται.

Reply
Mia 08/04/2017 - 00:38

Συγχαρητήρια για την δουλειά σας πραγματικά μας βοηθάτε, έχω το α3 του 2016 κ σκεφτόμουν να πάρω το α3 του 2017 διαβάζοντας όμως τις παρουσιάσεις σας μπερδεύτηκα λιγάκι, μεταξύ α5 2016, α3 2017 κ α5 2017 καταλαβαίνω οτι το α5 του 2016 άξιζε περισσότερο τα χρήματα του, όμως αξίζει να πάρω το α5 του 2016 όταν ήδη έχει βγει το καινούριο? θα υπάρξουν αναβαθμίσεις? ποια αγορά να κάνω??

Reply
Kostas Gliatiotis 08/04/2017 - 15:25

Καλησπέρα !

Ευχαριστούμε καταρχήν για τα καλά σου λόγια 🙂

To A5 2016 αξίζει περισσότερο τα χρήματα που ζητάνε για αυτό από ότι η αντίστοιχη έκδοση του 2017 απλά επειδή το δεύτερο είναι ακόμα αρκετά ακριβό. Σαν συσκευή, το νέο Α3 2017 έχει πολλές και σημαντικές βελτιώσεις. Είναι αδιάβροχο, έχει πιο όμροφο σχεδιασμό (υποκειμενικά τουλάχιστον) ενώ είναι και σημαντικά πιο γρήγορο.
Οι μελλοντικές αναβαθμίσεις είναι προφανώς ένα θέμα. Λογικό είναι ότι σαν παλαιότερη συσκευή, το Α3 2016 θα σταματήσει να αναβαθμίζεται νωρίτερα από την νέα έκδοση. Θα πάρει την αναβάθμιση σε Android 7 Nougat σε λίγο καιρό, όμως πιθανότατα θα είναι και η τελευταία .

Reply
Mia 08/04/2017 - 22:26

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας, ακόμα μια ερώτηση αυτό για τις αναβαθμίσεις ισχύει κ για το α5 του 2016, ή μόνο για το α3 του 2016? τι άλλο θα μπορούσατε να μου προτείνετε?

Reply
Kostas Gliatiotis 09/04/2017 - 14:39

Καλησπέρα και πάλι 🙂

Αντίστοιχα και το Α5 2016 θα έχει περιορισμένες μελλοντικές αναβαθμίσεις αφού κυκλοφόρησε μαζί με το Α3 2016.

Για να σου προτείνω αν θες κάποια άλλη συσκευή, θα ήταν ευκολότερο να το κάνω αν μου πεις τι είναι πιο σημαντικό για εσένα να έχει !

Reply
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΔΗΛΙΩΡΙΔΗΣ 14/04/2017 - 20:56

Καλησπέρα. Συνολικά Α5 του 2017 ή S6;

Reply
Kostas Gliatiotis 15/04/2017 - 16:25

Εξαρτάται τι ακριβώς θέλεις να έχει !

Το A5 2017 είναι κατά την άποψη μου πιο όμορφο και πολυτελές με σημαντική διαφορά από το S6, ειδικά με το βαμμένο στο χρώμα της συσκευής αλουμινένιο πλαίσιο που έχει. Είναι επίσης και αδιάβροχο, ενώ και για “ψυχολογικούς” λόγους χρησιμοποιεί το νεότερο και καλύτερο σε όλα USB Type-C.

Το S6 είναι προφανώς σημαντικά πιο γρήγορο όμως, έχει οθόνη με υψηλότερη ανάλυση και το ίδιο καλή απόδοση, ενώ η κάμερα του είναι πολύ καλύτερη.

Αν η εμφάνιση είναι πιο σημαντική και δεν έχεις σημαντικές απαιτήσεις, επιλέγεις το Α5 2017 αλλιώς το S6 είναι συνολικά ακόμα μια καλύτερη συσκευή 🙂

Reply
mixtots 24/04/2017 - 20:03

ΕΧΩ ΤΟ Α5 2017 ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 2 ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΕΒΗΣΕ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΒΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΝ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ

Reply
Kostas Gliatiotis 24/04/2017 - 21:21

Καλησπέρα !

Αν η συσκευή δεν είναι σπασμένη, και αν δεν έχει κάποιο χτύπημα που να την κάνει να μην είναι πλέον αδιάβροχη, το Service της Samsung είναι σχεδον σίγουρο ότι θα το καλύψει με εγγύηση 🙂

Reply
Odysseas 03/05/2017 - 20:31

Αν σπασει το πισω γυαλινο καπακι τι γινεται αλλαζει ολο το πλαισιο η εχει ανταλλακτικο καπακι;

Reply
Kostas Gliatiotis 03/05/2017 - 21:02

Καλησπέρα !

Αν σπάσει μόνο το πίσω καπάκι, αλλάζεται μόνο του κανονικά, και τουλάχιστον σε Service της Samsung από όσο γνωρίζω το κόστος δεν είναι μεγάλο 🙂

Reply
KOSTAS XLEROS 05/05/2017 - 23:48

Καλησπερα….ποια η γνωμη σου για το Α7 σε σχεση με το XIAOMI MI NOTE 2 και ποιο θα μου προτεινες?Ευχαριστω.

Reply
Kostas Gliatiotis 06/05/2017 - 15:45

Καλησπέρα !

Το Α7 δεν εισάγεται επίσημα από τη Samsung στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι σαν συσκευή δεν έχει κανενός είδους υποστήριξη και εγγύηση από την εταιρεία σε περίπτωση που πάθει κάτι. Αυτό από μόνο του είναι λόγος να το αποφύγεις.
Από όσο ξέρω, πιθανότατα θα έρθει στην Ελλάδα επίσημα το Note 2 κάποια στιγμή οπότε και αυτό είναι καλύτερα να περιμένεις λίγο πριν το πάρεις.
Παρόλα αυτά, παρότι συμπαθώ τις συσκευές της Samsung, στην συγκεκριμένη περίπτωση, το Note 2 είναι η καλύτερη συσκευή συνολικά 🙂

Reply
Petros 24/05/2017 - 21:08

Καλησπέρα είμαι ανάμεσα στο Α5 και στο s6 edge.. δεν ξέρω αν αυτά τα δυο,κινητά διαφορετικής κατηγορίας μπορούν να συγκριθούν βέβαια αλλα τα βριςκω με μικρή διαφορα και προβληματίζομαι στο ποιο να πάρω..

Reply
Kostas Gliatiotis 24/05/2017 - 22:27

Καλησπέρα !

Αν μπορείς να βρεις σε παραπλήσια τιμη το S6 Edge, είναι σίγουρα η καλύτερη συσκευή από τα δύο. ΜΕ εξαίρεση την αντοχή στο νερό και την σκόνη που έχει το Α5 2017, σε όλους τους άλλους τομείς, το S6 Edge είναι σημαντικά καλύτερο. Έχει καλύτερη οθόνη, καλύτερη κάμερα και είναι και αισθητά πιο γρήγορο. Σε εξωτερική εμφάνιση, εξαρτάται από το αν σου αρέσει ή όχι η κυρτή οθόνη το ποια από τις δύο συσκευές θεωρείς καλύτερη 🙂

Reply
Evi 11/06/2017 - 23:02

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το άρθρο σας. Αντιμετωπίζω ένα θέμα με το Α5 2017. Στις ομαδικές φωτογραφίες με τη μπροστινή κάμερα τα πίσω άτομα βγαίνουν θολά! Το αντιμετωπίζουν και άλλα άτομα; γνωρίζετε τί πρέπει να κάνω; όσο και αν έψαξα στις ρυθμίσεις δεν βρήκα τίποτα και έκανα και επαναφορά ρυθμίσεων της κάμερας.

Reply
Kostas Gliatiotis 12/06/2017 - 22:08

Καλησπέρα !

Το Α5 2017 όπως και όλες πρακτικά οι συσκευές, μπορούν να εστιάζουν σε μια συγκεκριμένη απόσταση και όχι σε περισσότερες από μια. Αν η απόσταση ανάμεσα στο πρώτο πρόσωπο και τα υπόλοιπα από πίσω είναι μεγάλη, η εστίαση που κάνει δεν μπορεί να καλύψει ολόκληρο το “βάθος” που θα έχει η φωτογραφία 🙂

Reply
Μανος λοοθετης 24/06/2017 - 14:27

Να ρωτησω κατι γινεται το τηλεφωνο να βγαλει φωτο μεσα στην θαλασσα?

Reply
Kostas Gliatiotis 25/06/2017 - 00:55

Καλησπέρα !

Επίσημα η Samsung τονίζει (δικαίως) ότι η προστασία από το νερό περιλαμβάνει μόνο γλυκό καθαρό νερό και όχι θάλλασα.
Θεωρητικά μπορεί να αντέξει να βγάλει την φωτογραφία. Το πρόβλημα είναι ότι το αλάτι που μένει όταν στεγνώσει η συσκευή από το θαλασσινό νερό, καταστρέφει το λάστιχο στις ανοιχτές θύρες που διατηρούν τη συσκευή στεγανή.
Μετά από μερικές φορές που θα βραχεί και θα στεγνώσει θαλασσινό νερό πάνω στη συσκευή, υπάρχει καλή πιθανότα να πάψει να είναι αδιάβροχο

Reply
Μανος λοοθετης 04/07/2017 - 15:24

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση

Reply
tony 23/07/2017 - 12:32

Gia Sas
Thelo na Sas rotiso kati, sto skroutz.gr olla ta smartphone one €100 pio ftino, afta einai gnisia???? Giati lene oti exi iggisi apo antiprosopia Samsung, otan rotao Gia Samsung smartphone????? Esy ti les, einai gnisia????? Na to agoraso to Samsung galaxy A5 2017??? Please

Reply
Kostas Gliatiotis 24/07/2017 - 11:25

Καλημέρα !

Κανονικά αυθεντικές συσκευές είναι, που απλά προορίζονται για κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα και όχι την Έλλαδα. Έρχονται στην χώρα μας μέσω παράλληλης εισαγωγής, και πωλούνται κανονικά και νόμιμα. Αρκεί να είναι Ευρωπαϊκές και όχι για κάποια άλλη χώρα, και έχουν κανονικά εγγύηση από τη Samsung Hellas.

Η διαφορά στην τιμή είναι κάτι που δεν μπορώ να συζητήσω.

Reply
Μιχάλης Σκαλιωτης 30/07/2017 - 12:25

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΩΣΤΑ! ΣΕ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ Κ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ Α5 17 Κ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΞΑΝΑ).ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ…ΕΙΔΑ ΤΟ ΝΕΟ J7 2017 ΠΟΥ ΜΩΛΙΣ ΗΡΘΕ. ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΒΛΕΠΩ NOUGAT ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 1.7 Κ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΘΟΝΗ 5.5. ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ Κ ΕΣΥ ΕΙΧΕΣ ΕΝΑ S4 ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ Κ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ.. ΠΙΟ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΣ ΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟ Α5 17 Η ΤΟ J7 17 ???? Υ.Γ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ Α5 ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΩ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ. ..ΜΙΧΑΛΗΣ !

Reply
Kostas Gliatiotis 31/07/2017 - 10:45

Καλημέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

Η αλήθεια είναι ότι μεταξύ των δύο συσκευών η επιλογή είναι πραγματικά δύσκολη. Το Α5 2017 έχει λίγα στοιχεία που είναι καλύτερα, και πιο συγκεκριμένα έχει λίγο πιο γρήγορο επεξεργαστή και 32 GB αποθηκευτικού χώρου αντί για 16 του J7 2017.
Η κάμερα είναι και στα δυο το ίδιο καλή πρακτικά, αυτή του J7 2017 είναι όντως λίγο πιο καλή το βράδυ σε χαμηλό φωτισμό.
Το Α5 2017 θα αναβαθμιστεί σε Nougat, δεν ξέρω όμως δυστυχώς αν η αναβάθμιση θα το φέρει στο ίδιο επίπεδο με το J7 ή αν θα είναι ένα “βήμα” πιο πίσω σε εμφάνιση και μικρές διαφορές σε δυνατότητες, και θα είναι όπως το S7 μετά τη δική του αναβάθμιση.

Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο το J7 2017 και μέχρι πριν 3 ημέρες το είχα για βασική μου συσκευή. 🙂

Reply
MARIA 31/07/2017 - 15:18

Καλησπέρα! θα ήθελα τη γνώμη σας καθώς είμαι στην αναζήτηση νέας συσκευής. Έχω το galaxy A7 2015, και ψάχνω μια καλύτερη συσκευή. Κυρίως χρειάζομαι καλύτερη κάμερα κύρια και μπροστινή (με flash), καλύτερο επεξεργαστή και μεγαλύτερη μνήμη από 16GB. Αυτές τις μέρες κοιτάζω το Α5(2017) το j7(2017) και το j5(2017). Υπάρχει κάποιο αντίστοιχο smartphone και από άλλο κατασκευαστή;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reply
Kostas Gliatiotis 31/07/2017 - 19:47

Καλησπέρα !

Σε Samsung πάντα, οι 3 αυτές συσκευές είναι οι καλύτερες επιλογές με δεδομένη και την τιμή πώλησης τους.
Το J5 2017 και το J7 2017 έχουν όμως και τα δύο 16 GB χώρου. Το Α5 2017 έχει 32 GB στην βασική του έκδοση.
Σε κάθε περίπτωση, τα δύο J έχουν και flash στην μπροστινή κάμερα κάτι που δεν υπάρχει στο Α5 2017.

Μπορείς να δεις και τα review που έχουμε κάνει για τα j5 και J7 εδώ 🙂

https://in2mobile.gr/2017/07/16/samsung-galaxy-j7-2017-review-sm-j730f/

https://in2mobile.gr/2017/07/15/galaxy-j5-2017-review-sm-j530f/

Reply
Μιχάλης Σκαλιωτης 01/08/2017 - 22:03

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ! ΕΚΕΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑ Κ ΕΓΩ ΣΤΟ J7. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ…!!! Κ ΑΝ ΕΙΧΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ 32 GB ΝΟΜΙΖΩ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ! ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.ΕΧΩ ΣΠΑΣΕΙ ΟΘΟΝΗ ΜΕΝ ΚΙΝΗΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΠΟΤΕ !!!! ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΤΕΛΙΚΑ (ΛΟΓΙΚΑ Κ ΣΚΟΠΙΜΑ) ….ΤΟ ΜARKETING ΜΟΥ ΜΕΣΑ !!! XA XA…

Reply
Kostas Gliatiotis 02/08/2017 - 11:17

Εϊναι ένα θέμα ο αποθηκευτικός χώρος, και σίγουρα θα μπορούσε να έιναι μεγαλύτερος, όμως είναι από τα λίγα που έστω και τεχνητα κάνουν το J7 κατ΄ψτερη συσκευή, και φαίνεται ότι “έπρεπε” να γίνει έτσι για να μην γίνει το ίδιο ανταγωνιστικό με το Α5 2017. 🙂

Reply
Efthymios Rallis 25/08/2017 - 01:02

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το άρθρο σας αν και μερικούς μήνες μετά! Στην αναζήτηση νέας συσκευής είμαι ανάμεσα στο A5 2017 (295 ευρώ) και του s8 (530 ευρώ). Θα ήθελα μια αξιοπρεπή κάμερα αλλά κυρίως σταθερες επιδόσεις σε βάθος χρόνου χωρις υπερθερμανσεις και προβληματα στη μπαταρια όπως μου έβγαλες το παλιό lg g3 στο 1ο χρόνο. Επίσης να μην κολλάει και τα σχετικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reply
Kostas Gliatiotis 25/08/2017 - 15:13

Καλησπέρα ! Ευχαριστούμε καταρχήν για τα καλά σου λόγια 🙂

Οι δύο συσκευές είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους, κάτι μάλλον λογικό με δεδομένη και την σημαντική διαφορά στην τιμή πώλησης. Το S8 έχει καλύτερη κάμερα, καλύτερη οθόνη είναι σημαντικά πιο γρήγορο αλλά και πιο όμορφο κατά την γνώμη μου.
Από εκεί και πέρα η επιλογή έχει να κάνει και με τα χρήματα που θες να διαθέσεις. Αν το S8 είναι μέσα στο χρηματικό “εύρος” που σκέφτεσαι, τότε δεν υπάρχει θέμα επιλογής, είναι απλά η καλύτερη συσκευή. Μπορείς να δεις και το review που έχουμε κάνει εδώ και για το S8 !

https://in2mobile.gr/2017/06/04/galaxy-s8-review/

Aπό εκεί και πέρα τώρα, σε ότι έχει να κάνει κυρίως με την αύξηση της θερμοκρασίας, όλες οι συσκευές πλέον ζεσταίνονται σε επίπεδο που να είναι αισθητό στο χέρι του χρήστη. Ανάλογα με τις συνθήκες και την περίπτωση, η θερμοκρασία μπορεί να αυξηθεί και πολύ, όπως για παράδειγμα τώρα, ένα μεσημέρι στην Αθήνα σε περιοχή με ήλιο ή/και ζέστη. Δεν θεωρείται πρόβλημα από την στιγμή που σε επεξεργαστική ισχύ είναι τόσο δυνατά πλέον που παράγουν αναποφευκτα και θερμότητα. 🙂

Reply
Γιάννης Τσιριμώκος 20/09/2017 - 15:37

Καλησπέρα σας!Συνγχαρητήρια για την δουλειά σας!Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα κινητό και έχω καταλήξει ανάμεσα στο samsung a5 2017 και στο iphone se εσείς πιό από τα δύο θα μου προτείνατε? Με ενδιαφέρει αρκετά και η κάμερα στην επιλογή του κινητού μ…

Reply
Kostas Gliatiotis 20/09/2017 - 22:07

Καλησπέρα !

Στον τομέα της κάμερας, όσο και αν και σε εμένα φαίνεται “περίεργο”, το iPhone SE έχει σημαντικά καλύτερη κάμερα από αυτή του Α5 2017. Το μοναδικό ουσιαστικό του μειονέκτημα είναι ότι έχει μικρό μέγεθος και μαζί με αυτό πολύ μικρή για τα σημερινά δεδομένα οθόνη. Αν αυτό δεν σε ενοχλεί, είναι συνολικά μια καλύτερη συσκευή από το Α5 2017 τουλάχιστον σε επιδόσεις, κάμερα και ίσως και σε ευκολία χρήσης.
Το Α5 2017 από την πλευρά του, έχει σημαντικά καλύτερη οθόνη, και αρκετά καλύτερη μπαταρία. 🙂

Μπορείς να δεις το Review που έχουμε κάνει και για το iPhone SE εδώ

https://in2mobile.gr/2016/04/30/iphone-se-review/

Reply
Nat 29/10/2017 - 15:48

Καλησπέρα σας,

Διάβασα τις συζητήσεις που είχατε και θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου, έχω το Samsung Grand Neo Dual sim από τον Γενάρη του 2015. Θα ήθελα να πάρω ένα άλλο κινητό ίσως κατά προτίμηση samsung να είναι καλό, να έχει αποθηκευτικό χώρο, να μην σβήνει γιατί αυτό μου έχει σβήσει αρκετές φορές, γρήγορο γενικά και σαν internet και καλή κάμερα.
Ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θα πάρω με μία κάρτα ή με δύο κάρτες.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reply
Kostas Gliatiotis 30/10/2017 - 11:02

Καλημέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

Το ζητούμενο είναι πάντα τι θες εσύ να έχει ένα κινητό τηλέφωνο, και φυσικά το πόσα χρήματα θες να διαθέσεις για να το αγοράσεις. 🙂
Για το ότι σβήνει το Grand neo, πιθανότατα φταίει απλά η μπαταρία του, αλλά είναι κάτι που θα πρέπει να το δει ένα Service της εταιρείας. Από εκεί και πέρα, το αν θα έχει δύο κάρτες δεν είναι σε γενικές γραμμές πρόβλημα, η μοναδική ουσιαστική διαφορά είναι ότι με δύο κάρτες μέσα, έχει λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας σε αναμονή.

Reply
ΑΚΗΣ ΚΟΚΚΙΔΗΣ 05/11/2017 - 23:19

Γειά σας,
Οπως και άλλες φορές , έτσι και τώρα απευθύνομαι σε εσας για την πολύτιμη βοήθειά σας.Εχω το Α5 2016 το οποίο θέλω να το αλλάξω ,χωρις να έχω κάποιο ιδιέταιρο πρόβλημα.Επειδή καλώς ή κακώς παραμένω πιστός στα SAMSUNG ,εχω μάλλον καταλήξει στο Α5 2017.Η ερώτησή μου είναι στο αν θα πρέπει να περιμένω (για πόσο όμως ) το Α5 2018.
Σας ευχαριστώ πολύ
Ακης

Reply
Kostas Gliatiotis 06/11/2017 - 11:03

Καλημέρα !

Η έκδοση του 2018 συνήθως φτάνει στα καταστήματα κοντά στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Έχουμε ακόμα περίπου μέχρι να γίνει αυτό λοιπόν, ενώ σίγουρα θα είναι και αισθητά ακριβότερο από ότι είναι αυτή τη στιγμή, και πόσο μάλλον τότε το Α5 2017.
Οι διαφορές φαίνεται ότι θα είναι αρκετές, στον σχεδιασμό και την αναλογία της οθόνης, όμως σε πραγματική απόδοση πιθανότατα η διαφορά θα είναι μικρή. 🙂

Reply
ΑΚΗΣ ΚΟΚΚΙΔΗΣ 06/11/2017 - 18:42

Σας ευχαριστώ πολύ για την αμμεση απάντηση σας.

Reply
Kostas Gliatiotis 06/11/2017 - 21:49

Παρακαλούμε ! 🙂

Reply
ΕΛΕΝΗ 16/03/2018 - 12:34

Καλησπέρα.. χτες παρηγγειλα το Α5 2017 και τρομάζω τώρα που διαβάζω ότι για να βγάλεις καλή φωτό θέλει πολύ σταθερό χέρι το οποίο δε διαθέτω….. επίσης χαλάστηκα που διάβασα ότι έχει κατώτερη κάμερα από αυτό του 2016, γιατί είχα δοκιμάσει το 2016 και ο λόγος που αγόρασα το 2017 ήταν οι φωτογραφίες του 2016 που ηταν απλά εκπληκτικές

Reply
Kostas Gliatiotis 17/03/2018 - 00:13

Καλησπέρα !

Η κάμερα στο Α5 2017 δεν έχει τον οπτικο σταθεροποιητή που την βοηθάει να βγάζει φωτογραφίες το βράδυ με περισσότερο φως και λίγο καλύτερη λεπτομέρεια. Συνολικά η κάμερα είναι το ίδιο καλή ή και λίγο καλύτερη αφού η μεγαλύτερη ανάλυση βοηθάει τις φωτογραφίες την ημέρα να έχουν περισσότερη λεπτομέρεια και λίγο καλύτερα χρώματα σε σύγκριση με την έκδοση του 2016. Μόνο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού υπάρχει μια μικρή διαφορά, που και πάλι όμως δεν είναι από μόνη της τόσο σημαντική για να πει κανείς ότι η κάμερα είναι “άσχημη”.

Σίγουρα η Samsung δεν έπρεπε να έχει αφαιρέσει το OIS από την κάμερα του Α5 2017 όμως ακόμα και έτσι η συσκευή συνολικά είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη έκδοση της.

Reply
Κυριακή 30/03/2018 - 11:08

Γεια σας,
Είμαι ανάμεσα στην αγορά του J5 και του Α5 2017. Ποιο είναι καλύτερο σε σχέση με τη φωτογραφική μηχανή τους σε όλες τις συνθήκες φωτισμού και την ανάλυση χρωμάτων?

Reply
Kostas Gliatiotis 01/04/2018 - 00:12

Καλησπέρα !

Σε όλες τις πιθανές συνθήκες φωτογράφισης, το Α5 2017 είναι με διαφορά συνολικά καλύτερη συσκευή 🙂
Μόνο το J7 2017 πλησιάζει κοντά και αυτό όχι όμως σε όλες τις συνθήκες αλλά περισσότερο την ημέρα. Συνολικά το Α5 2017 παραμένει η καλύτερη επιλογή ανάμεσα σε αυτές τις συσκευές !

Reply
Panos Markonis 26/07/2018 - 09:32

NFC διαθέτει η συσκευή αυτή; το Ρωτάω επειδή δεν είδα να αναφέρεται πουθενά στα χαρακτηριστικά

Reply
Kostas Gliatiotis 26/07/2018 - 11:34

Καλησπέρα !

Το A5 2017 έχει κανονικά NFC σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις του στην Ευρώπη 🙂

Reply
LOUKIA 03/08/2018 - 19:28

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες που δίνετε. Έχω ένα Samsung galaxy s4 mini και σκέφτομαι να πάρω το Α5 2017. Το μόνο που με προβληματίζει είναι τα αρνητικά που διάβασα για την κάμερα… Με το S4 mini έβγαζα ωραίες φωτογραφίες, θα βγάζει το ίδιο καλές αν όχι καλύτερες το Α5 2017? Ευχαριστώ.

Reply
Kostas Gliatiotis 04/08/2018 - 16:00

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !
Η κάμερα του Α5 2017 σίγουρα δεν είναι όσο καλή θα μπορούσε να είναι, όμως σε σύγκριση με το S4 Mini και όλες τις συσκευές αυτής της κατηγορίας πριν μερικά χρόνια, είναι αισθητά καλύτερη.
Οι φωτογραφίες που βγάζει είναι πολύ πιο φωτεινές, ζωντανές και με περισσότερη λεπτομέρεια, αφού είναι και σχεδόν 4 χρόνια νεότερη συσκευή. 🙂
Εϊναι σίγουρα βελτιωμένη και μάλιστα αισθητά σε σύγκριση με το S4 mini, απλά ίσως θα μπορούσε να έιναι και περισσότερο. Στα χρήματα πάντως που έχει ένα Α5 2017 είναι δύσκολο να βρεις πολλές συσκευές που να είναι συνολικά καλύτερες.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights