Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 5 Review : Ποιότητα και απλότητα σε λογικό κόστος

Nokia 5 Review : Ποιότητα και απλότητα σε λογικό κόστος

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα

Επαναλαμβάνοντας όσα αναφέραμε στην αρχή του κειμένου μας, η βασική κάμερα με την οποία το Nokia 5 είναι εξοπλισμένο, διαθέτει φακό με ανάλυση 13 MP και διάφραγμα f/2.0. Η εμπρόσθια κινείται στα 8 MP και η ύπαρξη auto focus είναι κάτι που απουσιάζει από αρκετές συσκευές του ανταγωνισμού.

Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στην βασική κάμερα του Nokia 5, η απόδοσή της κρίνεται ικανοποιητική για τα δεδομένα τιμής στην οποία ανήκει καθώς οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει κατά την διάρκεια της μέρας έχουν αρκετά φυσικά χρώματα και αποδεκτό επίπεδο λεπτομέρειας.

Σε συνθήκες κατά τις οποίες το φως δεν είναι αρκετό ή κατά την διάρκεια της νύχτας, και πάλι το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό με σχετικά μειωμένα επίπεδα «θορύβου» και αρκετά καλή εστίαση. Η ύπαρξη HDR συμβάλλει θετικά στα παραπάνω ενώ η απουσία Optical Image Stabilization (μια προσθήκη παραδοσιακή στις συσκευές της Nokia) αν και θα βελτίωνε κατά πολύ τις επιδόσεις, εν τούτοις είναι συνηθισμένη για smartphone της μεσαίας κατηγορίας. Παρόλαυτά, θα θυμίσουμε την ύπαρξη dual-LED flash το οποίο διευκολύνει αρκετά την φωτογράφιση κοντινών αντικειμένων.

Τέλος, η εφαρμογή της κάμερας έχει δημιουργηθεί από την ίδια την Nokia και, προς το παρόν τουλάχιστον, χαρακτηρίζεται από απλότητα, ενώ η δυνατότητα καταγραφής βίντεο φτάνει τα 1080p.

Επεξεργαστής – Μνήμη

Το Nokia 5 κρύβει στο εσωτερικό του τον Snapdragon 430 της Qualcomm. Με δεδομένη την κατηγορία τιμής του, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θεωρείται μια λογική επιλογή με βάση την απόδοση και το κόστος του.

Οι συνολικά 8 πυρήνες Α-53 είναι χωρισμένοι σε δύο «ομάδες» με απλά διαφορετική συχνότητα λειτουργίας. Οι 4… γρηγορότεροι έχουν το 1.4 GHz σαν μέγιστη συχνότητα τους, ενώ οι άλλοι 4 περιορίζονται στο 1.0 GHz. Σε συνδυασμό με τα 2 GB μνήμης RAM, και το Stock Android, το Nokia 5 διατηρεί μια αρκετά καλή συνολική απόδοση.

Η εκκίνηση εφαρμογών απαιτεί ένα ελάχιστα μικρό χρονικό διάστημα που δεν ενοχλεί, και η εκτέλεση τους στην συνέχεια γίνεται χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις. Η εναλλαγή μεταξύ τους επίσης παρουσιάζει μια μικρή καθυστέρηση, προκειμένου η συσκευή να «φορτώσει» από τη RAM την κάθε μια από αυτές.

Με δεδομένο το ότι πλέον 2 GB RAM είναι απλά αποδεκτά, οι χρήστες Social Media εφαρμογών και Instant Messaging όπως το Viber και ο Facebook Messenger, θα πρέπει να περιμένουν μια μικρή μείωση των επιδόσεων.

Η Adreno 505 κάρτα γραφικών δεν προσφέρεται για την υψηλή της απόδοση, είναι όμως συμβατή με το OpenGL ES 3.2 και το Vulkan API, που υποστηρίζονται πλήρως από το Android 7.1.1 που τρέχει το Nokia 5. Για τα πιο φυσιολογικά παιχνίδια που έτσι και αλλιώς πρέπει να περιμένει κανείς ότι μπορεί να τρέξει ένα Smartphone στην κατηγορία αυτή, η απόδοση της είναι απόλυτα ικανοποιητική.

Το Stock Android δεν προσφέρει ιδιαίτερες επιλογές για την αναπαραγωγή αρχείων video με διάφορες μορφές, και εκεί ο χρήστης του Nokia 5 θα πρέπει να περιοριστεί σε εφαρμογές τρίτων με διαφορετικά επίπεδα υποστήριξης.

Από τα 16 GB ονομαστικού χώρου, το Nokia 5 έρχεται με μόλις 9 από αυτά πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του. Ακόμα και έτσι, η υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD τουλάχιστον επιτρέπει την αύξηση του διαθέσιμου χώρου για όσους θέλουν να βγάζουν φωτογραφίες και φυσικά να ακούν μουσική με το Smartphone τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights