Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 5 Review : Ποιότητα και απλότητα σε λογικό κόστος

Nokia 5 Review : Ποιότητα και απλότητα σε λογικό κόστος

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Το Nokia 5 κυκλοφορεί στην αγορά με την έκδοση 7.1.1 (Nougat) του Android, ενώ εκτός απροόπτου στο μέλλον θα αναβαθμιστεί στην Oreo.

Το ότι η φινλανδική εταιρεία κάνει τα πρώτα της βήματα στον χώρο του Android, έχει ως αποτέλεσμα το Περιβάλλον Χρήστη να είναι ουσιαστικά η stock έκδοση του λειτουργικού της Google. Εξαίρεση σε αυτό αποτελούν τα εικονίδια συστήματος, τα οποία έχουν ανασχεδιαστεί με προτίμηση στο μπλε χρώμα, μια προφανής παραπομπή στο brandname του κατασκευαστή.

Η διαχείριση των ταπετσαριών και των widgets μας γίνεται με τον κλασσικό τρόπο του Android, ενώ η δημιουργία Οθονών γίνεται αυτόματα από το λειτουργικό.

Το App Drawer εμφανίζεται με σύρσιμο του δαχτύλου μας από την βάση της οθόνης προς τα πάνω. Μέσα σε αυτό θα βρούμε απλά τις εφαρμογές της Google, ενώ με παρατεταμένη πίεση σε κάποιο εικονίδιο και ανάλογα την εφαρμογή, εμφανίζονται επιπρόσθετες επιλογές, κάτι που ισχύει ακόμα και εάν έχουμε δημιουργήσει συντόμευση σε κάποια από τις Οθόνες μας.

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων είναι ο… γνώριμος του Android, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αναδιάταξης των συντομεύσεών μας.

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και με τις Ρυθμίσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από απλότητα και δεν θα… πονοκεφαλιάσουν τον μέσο χρήστη.

Όπως είναι ευνόητο, την πραγματοποίηση κλήσεων, την αποστολή και λήψη SMS και την διαχείριση των επαφών μας αναλαμβάνουν οι σχετικές εφαρμογές της Google.

Κάτι στο οποίο θέλουμε να σταθούμε, είναι ότι δεν υπάρχουν ξεχωριστές εφαρμογές για την διαχείριση των φωτογραφιών, των βίντεο ή της μουσικής μας, οπότε ο χρήστης, εάν δεν εγκαταστήσει ανάλογες από το Play Store, θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει εκείνες της Google οι οποίες έχουν την… επιμονή να τον προτρέπουν να χρησιμοποιεί και τις υπηρεσίες της.

Κλείνοντας, θετική είναι η ύπαρξη Ραδιοφώνου FM, κάτι που αρκετοί χρήστες εκτιμούν… δεόντως.

Κάνοντας έναν απολογισμό, η ύπαρξη της stock έκδοσης του Android θα εκτιμηθεί από όσους επιθυμούν πάνω απ’όλα απλότητα και, κατά το ίδιο σκεπτικό, θα… ξενίσει όσους έχουν στο μυαλό τους υλοποιήσεις άλλων κατασκευαστών με περισσότερες προσθήκες και παραμετροποίηση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο μέσος χρήστης ουσιαστικά δεν θα συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες κατά την χρήση της συσκευής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights