Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi 5 Review : Το πιο ενδιαφέρον στην κατηγορία του

Xiaomi Redmi 5 Review : Το πιο ενδιαφέρον στην κατηγορία του

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα

Η βασική κάμερα του Redmi 5 έχει αισθητήρα 12 Mpixels πάνω από τον οποίο υπάρχει ένας λιγότερο φωτεινός από ότι θα θέλαμε φακός, με διάφραγμα f/2.2. Όπως και στο μεγαλύτερο Redmi 5 Plus, έτσι και εδώ, ο αισθητήρας της κάμερας έχει μεγαλύτερο φυσικό μέγεθος, που υπόσχεται καλύτερη συνολική απόδοση, και ιδιαίτερα σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Redmi 5 κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι υπό συνθήκες ακόμα και «εντυπωσιακές» για τα δεδομένα της κατηγορίας του αλλά και σε άμεση σύγκριση με τις προηγούμενες συσκευές της Xiaomi σε αυτά τα χρήματα.

Η λεπτομέρεια που περιέχουν είναι κοντά στο ιδανικό για το Hardware της συσκευής, το χρωματικό τους εύρος είναι αρκετά «σωστό», με τη χρήση του HDR να είναι πρακτικά απαραίτητη μόνο όταν υπάρχουν έντονες χρωματικές αντιθέσεις ή φωτισμός στο πίσω μέρος της φωτογραφίας.

Μοναδική «παραφωνία» αποτελεί το σχετικά μεγάλο διάστημα που απαιτείται μέχρι να εστιάσει η κάμερα του Redmi 5, με αποτέλεσμα κάποιες φορές οι φωτογραφίες να είναι «θολές» και χωρίς σωστή εστίαση.

Σε χαμηλό φωτισμό τώρα, ακόμα και με το σκοτεινό f/2.2 διάφραγμα, η κάμερα του Redmi 5 έχει ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Μπορεί η λεπτομέρεια να μειώνεται αισθητά όπως είναι λογικό, οι φωτογραφίες όμως έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου, πολύ καλύτερα από ότι μπορεί να βρει κανείς σε συσκευές του ανταγωνισμού σε αυτά τα χρήματα.

Για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχει η δυνατότητα για λήψη πανοραμικών φωτογραφιών οι οποία ανάλογα με τις συνθήκες και το θέμα, μπορεί να οδηγήσει σε αρκετά εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τέλος, η εφαρμογή της κάμερας κρίνεται ως αρκετά απλή και εύχρηστη προσφέροντας όμως και κάποιες επιλογές για όσους θέλουν να «παίξουν» με τις ρυθμίσεις, ενώ η δυνατότητα καταγραφής video ανέρχεται στα 1080p με 30 fps.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

antonis 29/03/2018 - 14:16

Καλησπέρα,

Ξέρετε εάν αυτό όσο και το Redmi 5 Plus υποστηρίζουν την Β20 (800) συχνότητα? Μιλάω για αυτά που κυκλοφορούν επίσημα στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ

Reply
Kostas Gliatiotis 29/03/2018 - 22:50

Καλησπέρα !

Θα ρωτήσουμε την infoquest για να μας απαντήσει επίσημα και θα επανέλθουμε το συντομότερο δυνατόν με την απάντηση ! 🙂

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights