Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi 5 Review : Το πιο ενδιαφέρον στην κατηγορία του

Xiaomi Redmi 5 Review : Το πιο ενδιαφέρον στην κατηγορία του

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη

Το Redmi 5 χρησιμοποιεί έναν από τους νεότερους επεξεργαστές της Qualcomm για την κατηγορία του, και πιο συγκεκριμένα τον Snapdragon 450.

Οι 8 συνολικά πυρήνες επεξεργασίας, είναι αρχιτεκτονικής Α-53 και η μέγιστη συχνότητα φτάνει το 1.8 GHz, συχνότητα στην οποία μπορούν να λειτουργήσουν και όλοι ταυτόχρονα αν χρειαστεί. Ο αυξημένος χρονισμός τους συνδυάζεται με κατασκευή στα 14nm που για την κατηγορία αυτή είναι ακόμα κάτι το ασυνήθιστο, αλλά προσφέρει αισθητά μειωμένη κατανάλωση ενέργειας αλλά και μικρότερη αύξηση της θερμοκρασίας σε έντονη χρήση.

Η έκδοση του Redmi 5 που έρχεται τουλάχιστον αρχικά στη χώρα μας επίσημα, έχει 2 GB μνήμης RAM που παρότι λίγα πλέον, δεν περιορίζουν σημαντικά την απόδοση του σε απλή καθημερινή χρήση. Το MIUI λειτουργεί σχεδόν απροβλημάτιστα ακόμα και με αυτά τα 2 GB, και μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις. Πιο συγκεκριμένα, με μερικές εφαρμογές ανοιχτές, κάποιες φορές υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην εναλλαγή μεταξύ τους, αφού το Redmi 5 τερματίζει αυτόματα τις παλαιότερες από αυτές για να ελευθερώσει μέρος της RAM του.

Με δεδομένη την πολύ καλή απόδοση του Snapdragon 450 πάντως, ακόμα και αυτές οι καθυστερήσεις είναι μικρές, και μικρότερες από ότι έχει συνηθίσει κανείς σε ένα Smartphone των 170 ευρώ.

Η κάρτα γραφικών αποτελεί ίσως την σημαντικότερη βελτίωση, αφού είναι η Adreno 506 που συναντάμε και στον αρκετά πιο ισχυρό (και ακριβότερο) Snapdragon 625 της Qualcomm. Ακόμα και με μια μικρή μείωση στην ταχύτητα λειτουργίας της, η χαμηλής ανάλυσης οθόνη του Redmi 5 κάνει ιδιαίτερα εύκολη τη δουλειά της.

Τα περισσότερα παιχνίδια που μπορεί να βρει κανείς στο Playstore της Google αλλά και σχεδόν όλες οι εφαρμογές και το ίδιο το γραφικό περιβάλλον παράγονται με χαρακτηριστική άνεση στην οθόνη του Redmi 5.

Ο ονομαστικά διαθέσιμος χώρος των 16 GB είναι στην πράξη μικρότερος όπως συνηθίζεται, όμως δυστυχώς εδώ η διαφορά είναι μεγαλύτερη από το συνηθισμένο. Με περίπου 10 GB πραγματικά διαθέσιμα, είναι πιθανό σε κάποιες περιπτώσεις και ανάλογα με το πόσο χρησιμοποιεί την κάμερα ο χρήστης του Redmi 5 να πρέπει να τοποθετήσει σε αυτό μια κάρτα μνήμης microSD.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

antonis 29/03/2018 - 14:16

Καλησπέρα,

Ξέρετε εάν αυτό όσο και το Redmi 5 Plus υποστηρίζουν την Β20 (800) συχνότητα? Μιλάω για αυτά που κυκλοφορούν επίσημα στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ

Reply
Kostas Gliatiotis 29/03/2018 - 22:50

Καλησπέρα !

Θα ρωτήσουμε την infoquest για να μας απαντήσει επίσημα και θα επανέλθουμε το συντομότερο δυνατόν με την απάντηση ! 🙂

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights