Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S9 Plus Review : Περιορισμένες αλλά σημαντικές αλλαγές

Samsung Galaxy S9 Plus Review : Περιορισμένες αλλά σημαντικές αλλαγές

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής μνήμη

Το Galaxy S9 Plus (αλλά και το απλό S9) «συστήνουν» στην αγορά τον νεότερο επεξεργαστή της σειράς Exynos της Samsung, όπως γίνεται κάθε χρόνο από την εποχή των Galaxy S6 και παλαιότερα των πρώτων Galaxy S συσκευών.

Ο Exynos 9810 έρχεται με εντυπωσιακές βελτιώσεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, που όμως η Samsung φαίνεται ότι έχει τους δικούς της λόγους να… περιορίζει στην πραγματική απόδοση. Από τους συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας, οι 4 από αυτούς είναι οι νεότεροι Μ3 σχεδιασμένοι από την ίδια τη Samsung. Με τον Exynos 8890 η Samsung έκανε και αυτή τη μετάβαση σε δικό της σχεδιασμό, που βασίζεται στην εκάστοτε νεότερη έκδοση των A-XX επεξεργαστών της ARM,και εδώ πλέον οι Μ3 βασίζονται στους A-75. Η εταιρεία ισχυρίζεται πάντως ότι έχει πρακτικά διπλασιάσει την απόδοση κάθε ενός από τους Μ3 πυρήνες, σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο Μ2 στο εσωτερικό του Exynos 8895.

Η μεγιστη συχνότητα λειτουργίας φτάνει ούτε λίγο ούτε πολύ τα 2.7 GHz μόνο όμως όταν είναι ενεργός ένας από τους τέσσερις Μ3 πυρήνες. Η συχνότητα αυτή μειώνεται στα 2.3 GHz για δύο ενεργούς πυρήνες και ακόμα χαμηλότερα περίπου στο 1.8 GHz όταν είναι και οι 4 ταυτόχρονα ενεργοί. Πιθανόν αυτός είναι και ο λόγος που ενώ η απόδοση του κάθε ενός ξεχωριστά αγγίζει όντως το διπλάσιο σε σύγκριση με πριν ένα χρόνο, και «πέφτει» στο 40% για ταυτόχρονη λειτουργία και των τεσσάρων.

Οι υπόλοιποι τέσσερις πυρήνες επεξεργασίας του Exynos 9810 είναι οι πιο συνηθισμένοι Α-55 της ARM και φτάνουν περίπου το 1.9 GHz σαν συχνότητα λειτουργίας. Οι βελτιώσεις σε σύγκριση με τους προηγούμενους Α-53 είναι μικρές, και συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται για τις λιγότερο απαιτητικές εργασίες.

Η Samsung φαίνεται να ακολουθεί την «λογική» της Apple και να θεωρεί ότι η Single Core απόδοση είναι πιο σημαντική σε καθημερινή χρήση, αφού κάθε ένας από τους M3 πυρήνες μπορεί πρακτικά να κάνει σχεδόν τα πάντα χωρίς… βοήθεια. Το Galaxy S9 Plus όντως είναι εντυπωσιακά γρήγορο σε κάθε είδους χρήση, ακόμα και με υπερβολικά πολλές εφαρμογές να τρέχουν ταυτόχρονα.

Τα 6 GB της μνήμης RAM δεν είναι απαραίτητα στις περισσότερες περιπτώσεις, αφού πάντα υπάρχουν τουλάχιστον 2 GB ελέυθερα ότι και αν προσπαθήσει να κάνει ο χρήστης για να τα «γεμίσει» με εφαρμογές. Το λειτουργικό αναγνωρίζει πολύ σωστά πότε πρέπει να τερματίσει κάποια εφαρμογή ακόμα και αν υπάρχει διαθέσιμη μνήμη, προκειμένου να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.

Στον τομέα των γραφικών, και πάλι ο Exynos 9810 χρησιμοποιεί την νεότερη διαθέσιμη Mali G72 κάρτα γραφικών της ARM σε διάταξη με 18 πυρήνες επεξεργασίας. Παρότι πρακτικά είναι δύο λιγότεροι από αυτούς της Mali G71 στο εσωτερικό του Exynos 8895 και έχει μειωθεί σημαντικά και η συχνότητα λειτουργίας στα 570 περίπου MHz, υπάρχει μια μικρή βελτίωση της απόδοσης που συνοδεύεται όμως με σημαντικά μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Η κάρτα γραφικών του Exynos 9810 δεν προσφέρει ιδιαίτερα μεγαλύτερη μέγιστη απόδοση, αλλά μπορεί να προσφέρει την απόδοση αυτή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πριν η αύξηση της θερμοκρασίας κάνει την μείωση της συχνότητας λειτουργίας απαραίτητη. Με την οθόνη του Galaxy S9 Plus να είναι ρυθμισμένη σε περίπου FullHD στα 2280 x 1080 pixels και όχι στην μέγιστη δυνατή, η απόδοση της Mali G72 είναι ιδανική για κάθε είδους παιχνίδι.

Για τον αποθηκευτικό χώρο, θα θέλαμε η Samsung να έχει ακολουθήσει το παράδειγμα του ανταγωνισμού της και να προσφέρει πλέον τα 128 GB σαν τη βασική έκδοση του Galaxy S9 Plus αντί των 64. Παρόλα αυτά, υπάρχει παραδοσιακά υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD , που με δεδομένες τις δυνατότητες του Smartphone στην εγγραφή ήχου και εικόνας, είναι μάλλον απαραίτητη για τον απαιτητικό χρήστη.

Η έκδοση με δύο κάρτες SIM που εισάγεται επίσημα στη χώρα μας κανονικά πλέον, μπορεί να δεχθεί είτε τη δεύτερη SIM είτε την κάρτα μνήμης και δυστυχώς όχι και τα δύο ταυτόχρονα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights