Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia XZ2 Compact Review : Μικρό και ισχυρό, όχι απαραίτητα πρακτικό

Sony Xperia XZ2 Compact Review : Μικρό και ισχυρό, όχι απαραίτητα πρακτικό

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη

Στα πλαίσια της «compact» λογικής, το νέο high-end μοντέλο της Sony είναι εξοπλισμένο με μία LCD οθόνη 5 ιντσών, η οποία ακολουθεί την τάση της εποχής έχοντας αναλογία πλευρών 18:9. Η προσφερόμενή ανάλυσή της είναι 1080 x 2160 pixels, με αποτέλεσμα η πυκνότητα των pixels ανά ίντσα να φτάνει τα 483, και την τοποθετεί αρκετά πάνω από το μέσο όρο σε ποιότητα απεικόνισης.

Οι γωνίες θέασης είναι κοντά στο καλύτερο που μπορεί να “πετύχει” μια LCD οθόνη, χωρίς όμως να εξαφανίζεται εντελώς το φαινόμενο της χρωματικής αλλοίωσης. Το XZ2 Compact διαθέτει φυσικά αισθητήρα για την αυτόματη προσαρμογή του φωτισμού, που στην μέγιστη ένταση του είναι ικανοποιητικός ακόμα και κάτω από έντονο ηλιακό φως σε… Ελληνική παραλία.

Βεβαίως, για όσους το επιθυμούν, στις Ρυθμίσεις υπάρχουν διάφορες επιλογές με τις οποίες μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία του λευκού, να κάνουν την χρωματική παλέτα πιο «ζωηρή» κτλ.

Η βασική χρωματική ρύθμιση που έχει επιλέξει η Sony, εστιάζει περισσότερο στην απόδοση έντονης και ζωντανής εικόνας και λιγότερο σε πιο «σωστά» και ακριβή χρώματα. Με δεδομένη την υποστήριξη για HDR 10 περιεχόμενο Video, η οθόνη έχει αρκετά μεγάλο χρωματικό εύρος, ενώ η έντονη αυτή απόδοση την κάνει πιο «ευχάριστη» στο μάτι του χρήστη.

Σε γενικές γραμμές, η οθόνη του XZ2 Compact – όσον αφορά την απόδοσή της – δεν θα δυσαρεστήσει τον χρήστη. Το ουσιαστικό θέμα, όμως, είναι ότι λόγω του μικρού μεγέθους της προφανώς δεν προσφέρεται για θέαση περιεχομένου. Αντιλαμβανόμαστε φυσικά ότι ο λόγος ύπαρξης της συσκευής είναι να είναι… μικρή άρα είναι επόμενο να γίνουν ορισμένες «θυσίες», ωστόσο σε μια εποχή σαν την σημερινή το αν θα βρεθούν αρκετοί αγοραστές που να είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν 600€ ώστε να αποκτήσουν ένα smartphone με 5ιντση οθόνη, θεωρούμε ότι είναι ένα… λογικό ερώτημα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights