Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia XZ2 Compact Review : Μικρό και ισχυρό, όχι απαραίτητα πρακτικό

Sony Xperia XZ2 Compact Review : Μικρό και ισχυρό, όχι απαραίτητα πρακτικό

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Το XZ2 Compact κυκλοφορεί στην αγορά με την έκδοση 8.0.0 του Android της Google και η εμπειρία χρήστη καθορίζεται από το UI της Sony για το οποίο συνηθίζουμε να γράφουμε καλά λόγια.

Πράγματι, κατά τη γνώμη μας, το ότι το συγκεκριμένο UI είναι αρκετά κοντά στην stock έκδοση ενσωματώνοντας όμως παράλληλα διάφορες… «πινελιές» εδώ κι εκεί, έχει ως αποτέλεσμα να είναι γρήγορο, «ελαφρύ» και αρκετά παραμετροποιήσιμο.

Στα πλαίσια αυτά, μπορούμε να διαχειριστούμε τις ταπετσαρίες μας, τα widgets, να δημιουργήσουμε φακέλους κτλ με ευκολία, ενώ υπάρχει και η υποστήριξη Θεμάτων.

Το «παραδοσιακό» App Drawer του Android είναι διαθέσιμο, μέσα στο οποίο θα  βρούμε, προφανώς, όλες τις εφαρμογές μας.  Ο αριθμός των προεγκατεστημένων εφαρμογών είναι αρκετά μεγάλος, πολλές από τις οποίες μπορούμε ωστόσο να απενεργοποιήσουμε ή να διαγράψουμε.

Από αυτές, ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε σε εκείνες που έχει δημιουργήσει η Sony για τις φωτογραφίες, τα βίντεο και την μουσική μας, οι οποίες είναι από τις καλύτερες στον χώρο του Android. Θετική είναι και η ύπαρξη File Manager, ωστόσο θέλουμε να αναφέρουμε, ταυτόχρονα, την έλλειψη Ραδιοφώνου FM, κάτι που αρκετοί επιζητούν.

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων είναι ο γνώριμος του Android και υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας των συντομεύσεών μας.

Οι Ρυθμίσεις είναι αρκετά περιεκτικές και επιτρέπουν, εάν το επιθυμούμε, να παραμετροποιήσουμε σε μεγάλο βαθμό την συσκευή μας.

Τέλος, οι εφαρμογές για την πραγματοποίηση κλήσεων, την διαχείριση των επαφών μας καθώς και την αποστολή και λήψη SMS είναι εκείνες της Google, οι οποίες κατά την άποψή μας είναι εύχρηστες και δεν θα προβληματίσουν τον χρήστη στο να… κάνει την δουλειά του.

Σε σύγκριση με σχεδόν κάθε άλλη εταιρεία, το γραφικό περιβάλλον της Sony είναι το λιγότερο τροποποιημένο σε εμφάνιση, παρότι διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο πλήθος από δυνατότητες που δεν υπάρχουν στην Stock έκδοση του Android. Η εταιρεία έχει μέχρι και σήμερα μια πολύ καλή παράδοση στο να αναβαθμίζει τις συσκευές της έστω και με καθυστέρηση, αρκετό καιρό μετά την κυκλοφορία τους. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το XZ2 Compact θα δει την επόμενη έκδοση του Android P και εκτός απροόπτου και τον αντικαταστάτη αυτής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights