Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 3.1 Review : Καλύτερο παντού

Nokia 3.1 Review : Καλύτερο παντού

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα

Η μοναδική βασική κάμερα στο πίσω μέρος του Nokia 3.1 έρχεται με ανάλυση 13 Mpixels και ένα μάλλον περιορισμένο διάφραγμα f/2.0 μπροστά από τον αισθητήρα της.

Η ποιότητα των φωτογραφιών που μπορεί να βγάλει είναι κοντά στον μέσο όρο για αυτή τη κατηγορία, χωρίς δυστυχώς να ξεχωρίζουν με κάποιον τρόπο αρκετά ώστε να χαρακτηριστούν κάτι περισσότερο από απλά καλές.

Η λεπτομέρεια που περιέχουν είναι αποδεκτή, και περιορίζεται περισσότερο από τις αδυναμίες του hardware στο εσωτερικό του Nokia 3.1. Αντίστοιχα το χρωματικό εύρος είναι μικρότερο από ότι θα μπορούσε να είναι, και παραδόξως η ενεργοποίηση του HDR βελτιώνει περισσότερο από ότι περιμένει κανείς την αδυναμία αυτή. Η λήψη φωτογραφιών πάντως με αυτό καθυστερεί αισθητά περισσότερο και η χρήση του είναι προτιμότερη για μη κινούμενα αντικείμενα.

Το πιο “σκοτεινο” f/2.0 διάφραγμα αλλά και η λογική απουσία του Optical Image Stabilization κάνουν την κάμερα του Nokia 3.1 μάλλον κακη για λήψεις σε χαμηλότερο φωτισμό. Ο αισθητήρας των 13 Mpixels έχει ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου, η εξαφάνιση του οποίου σε επίπεδο λογισμικού έχει αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της λεπτομέρειας σε κάθε φωτογραφία.

Για την λήψη βίντεο παρόλα αυτά, το Nokia 3.1 προσφέρει το 1080p σαν μέγιστη ανάλυση, ενώ τα ίδια τα αρχεία που παράγονται έχουν αρκετά καλή ποιότητα για την κατηγορία. Ακόμα και η σχετικά γρήγορη κίνηση αποτυπώνεται σωστά , πάντα όταν ο φωτισμός είναι σε καλά επίπεδα.

https://youtu.be/m3sJVG0bdWw

Για κάποιον ανεξήγητο και σίγουρα “ασυγχωρητο” λόγο, τα αρχεία αποθηκεύονται στο αρχαίο πλέον 3gp container, που έχει σημαντικές ελλείψεις σε ποιότητα, αλλά και δυνατότητες. Φυσικά δεν περιμένει κανείς υποστήριξη H265/HEVC από το Nokia 3.1 όμως η απουσία του H264 σε MP4 container είναι ενοχλητική.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights