Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 3.1 Review : Καλύτερο παντού

Nokia 3.1 Review : Καλύτερο παντού

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής μνήμη.

Η HMD Global έχει δώσει για κάποιο λόγο που αυτή γνωρίζει, προτεραιότητα σε λύσεις της Mediatek για τις νεότερες συσκευές της σε αυτή τη κατηγορία και το Nokia 3.1 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Ο Helio P10 όπως είναι η εμπορική ονομασία του MT6750 επεξεργαστη, μετράει πλέον αρκετά χρόνια στην αγορά, και μπορεί να χαρακτηριστεί “αποδεκτος” περισσότερο λόγω των συνολικά 8 πυρήνων επεξεργασίας του.

Η μέγιστη συχνότητα λειτουργίας τους είναι περίπου το 1.5 GHz όμως μόνο για τους τέσσερις από αυτούς. Οποιοδήποτε από τους συνολικά 8 αν φτάσουν στο 1.5 GHz , οι υπόλοιπο περιορίζονται αρκετά πιο χαμηλά στο 1.0 GHz μόλις. Ο περιορισμός αυτός είναι που δίνει στον Helio P10 μια χαμηλότερη απόδοση ακόμα και σε σύγκριση με λύσεις όπως ο Exynos 7870 της Samsung  αλλά και ο απλός Snapdragon 435 της Qualcomm.

Τα 2 GB μνήμης Ram μοιάζουν περισσότερο τεχνητός περιορισμός λόγο κόστους και λιγότερο απαραίτητη παραχώρηση στη κατηγορία που ανήκει το Nokia 3.1 . Σε κάθε περίπτωση περιορίζουν σημαντικά τις εφαρμογές που μπορεί να τρέχει ταυτόχρονα το smartphone.

Η χρήση των Lite εκδόσεων του Facebook και του Messenger είναι σχεδόν “υποχρεωτικη” για όσους θέλουν να έχουν και im’s όπως το Viber και το WhatsApp εγκατεστημένα στο Nokia 3.1 τους.

Στον τομέα των γραφικών η κατάσταση είναι πιο “περιεργη” αφού η Mali t860 κάρτα γραφικών του MT6750 δεν είναι τόσο ανίσχυρη όσο αυτές που μπορεί να βρει κανείς στον Exynos 7870 και τον Kirin 659 που περιορίζονται στην ακόμα μικρότερης απόδοσης Mali t830.

Όμως η κάρτα γραφικών δεν υποστηρίζει το Vulcan API , παρότι είναι τεχνικά εφικτό , κάτι που σημαίνει ότι ευθύνεται η Nokia για την απουσία της υποστήριξης του. Η μείωση των επιδόσεων είναι αισθητή κυρίως σε παιχνίδια από την έλλειψη αυτή, όμως σε μια κάρτα γραφικών που η απόδοση είναι απλά καλή είναι σίγουρα κρίμα.

Στην χαμηλότερης ανάλυσης οθόνη του Nokia 3.1 η Mali t860 κάνει αποδεκτα τη “δουλεια” της παρότι σε άμεση σύγκριση δίνει αποτελέσματα χαμηλότερα από αυτά των Exynos 7870 και Kirin 659 που αναφέραμε.

Η μία και μοναδική έκδοση του Nokia 3.1 έρχεται με ονομαστικά 16 GB αποθηκευτικού χώρου, από τα οποία περίπου 10 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα επέκτασης με κάρτες μνήμης MicroSD, που όμως καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο με την υποδοχή για την δεύτερη κάρτα SIM.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights