Μπαταρία.
Τα 2.990 mAh της μπαταρίας του Nokia 3.1 είναι περισσότερο από αρκετά για τα δεδομένα της συσκευής, το βάρος της οποίας μάλιστα διατηρείται αρκετά χαμηλότερα από ότι συνήθως. Οι χρόνοι αναμονής και λειτουργίας τώρα, είναι αντίστοιχα πολύ καλοί, κυρίως λόγο της βελτιωμένης διαχείρισης ενέργειας που κάνει το Android 8.0 Oreo σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις.
Ακόμα και σε σχετικά έντονη καθημερινή χρήση, το Nokia 3.1 μπορεί να βγάλει περίπου 2 ημέρες λειτουργίας, χρόνος που είναι αρκετά ικανοποιητικός για το κοινό που απευθύνεται. Πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να μείνει από μπαταρία μέσα σε μία ημέρα, ακόμα και κάτω από πολύ απαιτητικές συνθήκες.
Οι επιλογές διαχείρισης ενέργειας, παρότι είναι σημαντικά πιο περιορισμένες και “απλες” στην stock έκδοση του Android, δεν ενοχλούν και τον χρήστη του Smartphone, επιλέγοντας σχεδόν πάντα σωστά το τι περιορίζουν προκειμένου να εξοικονομήσουν μπαταρία.
Συμπέρασμα.
Το Nokia 3.1 δεν προσφέρει κάτι περισσότερο από ότι ο ανταγωνισμός του πρακτικά, όμως δεν έχει σχεδιαστεί και για να το κάνει. Η HMD Global έχει βελτιώσει όλους τους βασικούς και σημαντικούς τομείς σε σύγκριση με την προηγούμενη και πρώτη ουσιαστικά έκδοση της συσκευής.
Με αυτόν τον τρόπο είναι απόλυτα εμφανές ότι η εταιρεία υπολογίζει και σέβεται το κοινό στο οποίο απευθύνεται, ενώ σίγουρα η όμορφη εξωτερική εμφάνιση αποτελεί ένα ευχάριστο bonus. Στα χρήματα που κοστίζει το Nokia 3.1 συναντά αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις από τον ανταγωνισμό τους προτάσεις όμως τις οποίες μπορεί πλέον να “κοιταει στα μάτια” καλύτερα από ότι ο προκάτοχος του.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας