Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P Smart Plus Review : Η κορυφή της μεσαίας κατηγορίας

Huawei P Smart Plus Review : Η κορυφή της μεσαίας κατηγορίας

απο Kostas Gliatiotis

Ανάμεσα στην κορυφαία συσκευή κάθε εταιρείας, και την αμέσως επόμενη πιο οικονομική λύση, υπάρχει πολλές φορές ένα μεγάλο «κενό» και διαφορές σε τεχνικά χαρακτηριστικά και σχεδιασμό.

Προκειμένου να … γεφυρώσει ακριβώς αυτό το κενό, η Huawei σχεδίασε και παρουσίασε μια νέα πρόταση στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας που ανάλογα την χώρα και την αγορά προσφέρεται με διαφορετική ονομασία. Το Nova 3i για την Ασία, έρχεται στη χώρα μας σαν P Smart Plus, μια ονομασία  που ήδη είναι «γνωστή» από το αρκετά επιτυχημένο P Smart που κυκλοφορεί ήδη στην αγορά.

Με χαρακτηριστικά σίγουρα ανώτερα από τον μέσο όρο, και εμφάνιση που θυμίζει έντονα το κορυφαίο (και καταπληκτικό…) P20 Pro της εταιρείας, το P Smart Plus προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις αυτών που θέλουν τις περισσότερες από τις δυνατότητες αυτού, σε ένα αρκετά χαμηλότερο κόστος.

Σχεδιασμός.

Είναι πιθανότατα μοναδικός ή τουλάχιστον σπάνιος, ο τρόπος με τον οποίο η Huawei καταφέρνει να διαφοροποιήσει την ίδια βασική σχεδιαστική γραμμή προκειμένου να δημιουργήσει μια νέα συσκευή. Στην περίπτωση του P Smart Plus θα μπορούσε να πει κανείς ότι η βασική ιδέα του P20 Pro (και του απλού P20) έχει τροποποιηθεί όσο είναι απαραίτητο χωρίς όμως να χάσει το βασικό και εύκολα αναγνωρίσιμο πλέον …καλούπι.

Το αλουμινένιο πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος του P Smart Plus είναι διαφορετικό από το ατσάλινο της ακριβότερης συσκευής της Huawei, όμως πλέον είναι βαμμένο σε μια πιο έντονη απόχρωση που ταιριάζει κάθε φορά με το χρώμα της πίσω γυάλινης επιφάνειας. Στην περίπτωση του μπλέ πρακτικά χρώματος που μας παραχώρησε η Huawei Hellas για το Review, η πιο «βαθιά» απόχρωση στο πλαίσιο αυτό είναι ταυτόχρονα εντυπωσιακή αλλά και φρέσκια αισθητικά.

Στην μπροστινή επιφάνεια υπάρχουν δύο ουσιαστικές αλλαγές, η μια πιο άμεση και η δεύτερη λιγότερο έντονη. Η πρώτη από αυτές αφορά τον χώρο κάτω από την οθόνη, που δεν φιλοξενεί πλέον τον αισθητήρα αποτυπωμάτων, με αποτέλεσμα το πλαίσιο να είναι σημαντικά μειωμένο σε μέγεθος.

Αντίστοιχα στο πάνω μέρος της οθόνης υπάρχει και πάλι Notch, το οποίο όμως έχει μεγαλώσει σε συνολικές διαστάσεις προκειμένου να φιλοξενεί τις δύο διαφορετικές μπροστινές κάμερες. Σαν σχεδιαστική λεπτομέρεια, το LED ειδοποιήσεων κρύβεται πλέον έξυπνα μέσα στο μεταλλικό πλέγμα του ακουστικού, σε μια θέση που το κάνει αρκετά διακριτικό, κάτι που τουλάχιστον στον γράφων αρέσει ιδιαιτέρως.

Το μικρότερο πλαίσιο στο κάτω μέρος της οθόνης, και η διατήρηση του σε πολύ καλά επίπεδα συνολικά βοηθούν το P Smart Plus να είναι μια λογικά μεγάλη συσκευή, παρά την εντυπωσιακή οθόνη των 6.3 ιντσών.

Στο πίσω μέρος τώρα, το Smartphone δανείζεται ένα από τα πιο πετυχημένα σχεδιαστικά «Ατού» του μεγαλύτερου P20 Pro, που δεν είναι άλλο από την διαφορετικής απόχρωσης βαφή στην γυάλινη επιφάνεια του. Σαν λεπτομέρεια, η διαβάθμιση από το μωβ στο μπλε χρώμα είναι πιο έντονη σε σύγκριση με το Twilight χρώμα του P20 pro, μια μάλλον σωστή επιλογή. Με αυτόν τον τρόπο η συσκευή σίγουρα τραβάει περισσότερο τα βλέμματα, εντυπωσιάζει αρκετούς από αυτούς που τη βλέπουν από κοντά για πρώτη φορά ενώ ταυτόχρονα είναι και πιο… νεανικό.

Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων βρίσκεται στο κέντρο περίπου της πίσω επιφάνειας, με την Huawei να έχει μια πολύ καλή παράδοση στο να βρίσκει ακριβώς το σημείο που τον κάνει βολικό στη χρήση και εύκολο να τον βρει ο χρήστης με την αφη του.

Οι δύο βασικές πίσω κάμερες είναι στην αριστερή γωνία, στο σημείο ακριβώς που πρέπει για να θυμίζουν και αυτές τον ακριβότερο και μεγαλύτερο αδερφό του P Smart Plus. Προεξέχουν παρόλα αυτά λιγότερο (μια πολύ μικρή διαφορά) με αποτέλεσμα να είναι πιο σταθερό όταν το ακουμπά ο χρήστης του σε καποια επίπεδη επιφάνεια.

Συνολικά η Huawei έχει πετύχει έναν μάλλον ασυνήθιστο συνδυασμό όμορφου σχεδιασμού που υπό συνθήκες αποτελεί το επόμενο βήμα στην ήδη πολύ όμορφη αρχή που η ίδια έκανε με το P20 Pro. Το P Smart Plus έχει σαφώς πιο «νεανικό» και ευχάριστο χαρακτήρα, μια επιλογή που είναι προφανώς συνειδητή, αφού η συσκευή απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

4 σχολια

konstantinos 01/09/2018 - 01:47

Γεια σας ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο αξίζει η αγορά σε σχέση με huawei mate 10 lite ειδικά σε θέμα κάμερας

Reply
Kostas Gliatiotis 01/09/2018 - 21:32

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !
Το P Smart είναι λίγους μήνες νεότερη συσκευή και τρέχει ήδη το αντίστοιχα νεότερο Android 8.0 Oreo αντί του αμέσως προηγούμενου 7.0 Nougat στην περίπτωση του Mate 10 Lite. Παρόλα αυτά, και το Mate 10 Lite θα αναβαθμιστεί στην επόμενη έκδοση μέσα στο επόμενο διάστημα και η συγκεκριμένη διαφορά θα παψει να υπάρχει. Η κάμερα τώρα, στο Mate 10 Lite είναι λίγο καλύτερη συνολικά, και αισθητά καλύτερη σε χαμηλό φωτισμό και φωτογράφιση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν η κάμερα είναι το βασικότερο κριτήριο για εσένα, είναι η καλύτερη επιλογή. Σε σχεδον κάθε άλλο τομέα, οι συσκευές είναι πρακτικά ίδιες αφού βασίζονται στο ίδιο Hardware με πρακτικά μοναδική σοβαρή διαφορά το μέγεθος της οθόνης τους !

Μπορείς να δεις και το Review που έχουμε κάνει για το Mate 10 Lite εδώ

https://in2mobile.gr/2017/11/15/huawei-mate-10-lite-review/

Reply
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΑΣ 16/09/2018 - 02:18

καλησπερα θα ηθελα να κανω μια ερωτησηη αξιζει να δωσω 160 για το xiaomi a2 lite (4gb ram) μιας και θελω ενα μαζεμενο κινητο…και για καθημερινη χρηση η να δωσω 256 για το p20 lite;;;;;

Reply
Kostas Gliatiotis 17/09/2018 - 02:38

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !
Το Α2 lite δεν έχει έρθει επίσημα στη χώρα μας, οπότε κατά κανόνα δεν προτείνουμε συσκευές που δεν έχουν υποστήριξη αν χρειαστεί.
Παρόλα αυτά, το Ρ20 lite στα 250νευρω περίπου έχει σίγουρα καλύτερη κάμερα, είναι αρκετά πιο όμορφο και υπό συνθήκες και πιο βολικό στην καθημερινή χρήση. Το A2 lite είναι σίγουρα πιο γρήγορο και κατά πάσα πιθανότητα λίγο πιο καλό σε μελλοντικές αναβαθμίσεις

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights