Επεξεργαστής Μνήμη
Αυτό που δίνει στο P Smart Plus τον ξεχωριστό χαρακτήρα του στην μεσαία κατηγορία τιμής, και του χαρίζει και τις περισσότερες από τις δυνατότητες του, είναι το ανανεωμένο Hardware στο εσωτερικό του.
Πρόκειται για την πρώτη συσκευή της εταιρείας που χρησιμοποιεί τον νεότερο και καλύτερο Kirin 710 που η ίδια η Huawei έχει σχεδιάσει ακριβώς για το άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας. Οι διαφορές σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο Kirin 659 είναι πολλές, σημαντικές και σίγουρα καλοδεχούμενες.
Η σημαντικότερη από αυτές είναι η ύπαρξη πλέον τεσσάρων πυρήνων επεξεργασίας Α-73 της ARM, κάτι ασυνήθιστο για SoC της μεσαίας κατηγορίας. Μάλιστα σε άμεση σύγκριση με τον Kirin 970 που χρησιμοποιούν μέχρι στιγμής οι κορυφαίες συσκευές της Huawei, η μοναδική πρακτικά διαφορά στους Α-73 αυτούς είναι η μέγιστη συχνότητα που εδώ περιορίζεται στα 2.2 GHz. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι τέσσερις μικρότεροι Α-53, σχεδιασμένοι να αναλαμβάνουν τις λιγότερο απαιτητικές εργασίες, ενώ παρόλα αυτά και εδώ ο χρονισμός φτάνει το 1.7 GHz.
Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια πάντως, που φαίνεται να έχει επιλεχθεί προκειμένου η απόδοση του Kirin 710 να μην πλησιάζει «πολύ» αυτή του Kirin970 (τουλάχιστον προς το παρόν…) είναι ότι οι τέσσερις Α-73 παραμένουν για μόλις μερικά δευτερόλεπτα στην μέγιστη συχνότητα των 2.2 GHz. Στην συνέχεια η ταχύτητα τους μειώνεται στο περίπου 1.9 GHz όπου και μπορεί να παραμείνει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κατασκευή σε λιθογραφία 12nm πάντως, κάνει σχεδόν απίθανό να έχει επιλεχθεί αυτή η συμπεριφορά για περιορισμό της κατανάλωσης και μειωμένη θερμοκρασια, δύο χαρακτηριστικά που έτσι και αλλιώς προσφέρει ο Kirin 710.
Τα 4 GB της μνήμης RAM είναι σίγουρα υπερ-αρκετά για πρακτικά κάθε είδους χρήση, αφού ακόμα και σε σημαντικά ακριβότερες συσκευές η εμπειρία έχει δείξει ότι η μεγαλύτερη μνήμη RAM δεν είναι ουσιαστικά απαραίτητη. Η ταυτόχρονη εκτέλεση εφαρμογών κάθε είδους είναι πραγματικά «αστεία» υπόθεση για το P Smart Plus, και πιθανότατα ο πιο εύκολος τρόπος να διαπιστώσει κανείς ότι σε επιδόσεις διαφέρει σημαντικά από τον ανταγωνισμό του.
Η Huawei επέλεξε πολύ σωστά να εξοπλίσει τον επεξεργαστή που θα χρησιμοποιεί στην μεσαία κατηγορία για τον επόμενο χρόνο τουλάχιστον, μια διάταξη από πυρήνες επεξεργασίας που ξεπερνούν με άνεση αυτό που μέχρι σήμερα περιμένει κανείς σε αυτό το είδος Smartphones.
Για τον τομέα των γραφικών τώρα, ο Kirin 710 παρότι βελτιωμένος και μάλιστα αρκετά, δεν κάνει το βήμα που θα μπορούσε προκειμένου να ξεπεράσει και εδώ με άνεση τον ανταγωνισμό του. Η Mali G51 Κάρτα γραφικών αποτελεί την λύση της ARM για την μεσαία κατηγορία, και ο Kirin 710 χρησιμοποιεί μια έκδοση της με 4 μονάδες παραγωγής γραφικών. Η απόδοση της είναι σύμφωνα με την Huawei 1.3 φορές καλύτερη από αυτή της Mali T830 του αμέσως προηγούμενου Kirin 659.
Τα Benchmarks επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτό, με την Mali G51 να καλύπτει με άνεση τις απαιτήσεις της οθόνης του P Smart Plus. Μόνο τα πιο απαιτητικά παιχνίδια περιορίζονται σε χαμηλότερες ρυθμίσεις προκειμένου να παίζουν χωρίς προβλήματα, κάτι όμως που θεωρείται λογικό και αποδεκτό σε αυτή τη κατηγορία τιμής.
Για τον αποθηκευτικό χώρο τέλος, το P Smart Plus έρχεται με 64 GB ονομαστικά, από τα οποία περίπου 50 GB είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του. Υπάρχει και μια μεγαλύτερη έκδοση με 128 GB τουλάχιστον για το Nova 3i που είναι άγνωστο ακόμα αν θα έρθει επίσημα και στη χώρα μας. Τo P Smart Plus εκπλήσσει ευχάριστα αφού διαθέτει υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD, κάτι που η εταιρεία έχει αφαιρέσει από τις ακριβότερες συσκευές της. Παρόλα αυτά, όπως συνηθίζεται, η υποδοχή για την κάρτα μνήμης βρίσκεται στον ίδιο «χώρο» με αυτή για την δεύτερη SIM με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μια από τις δύο κάθε φορά.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
4 σχολια
Γεια σας ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο αξίζει η αγορά σε σχέση με huawei mate 10 lite ειδικά σε θέμα κάμερας
Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !
Το P Smart είναι λίγους μήνες νεότερη συσκευή και τρέχει ήδη το αντίστοιχα νεότερο Android 8.0 Oreo αντί του αμέσως προηγούμενου 7.0 Nougat στην περίπτωση του Mate 10 Lite. Παρόλα αυτά, και το Mate 10 Lite θα αναβαθμιστεί στην επόμενη έκδοση μέσα στο επόμενο διάστημα και η συγκεκριμένη διαφορά θα παψει να υπάρχει. Η κάμερα τώρα, στο Mate 10 Lite είναι λίγο καλύτερη συνολικά, και αισθητά καλύτερη σε χαμηλό φωτισμό και φωτογράφιση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν η κάμερα είναι το βασικότερο κριτήριο για εσένα, είναι η καλύτερη επιλογή. Σε σχεδον κάθε άλλο τομέα, οι συσκευές είναι πρακτικά ίδιες αφού βασίζονται στο ίδιο Hardware με πρακτικά μοναδική σοβαρή διαφορά το μέγεθος της οθόνης τους !
Μπορείς να δεις και το Review που έχουμε κάνει για το Mate 10 Lite εδώ
https://in2mobile.gr/2017/11/15/huawei-mate-10-lite-review/
καλησπερα θα ηθελα να κανω μια ερωτησηη αξιζει να δωσω 160 για το xiaomi a2 lite (4gb ram) μιας και θελω ενα μαζεμενο κινητο…και για καθημερινη χρηση η να δωσω 256 για το p20 lite;;;;;
Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !
Το Α2 lite δεν έχει έρθει επίσημα στη χώρα μας, οπότε κατά κανόνα δεν προτείνουμε συσκευές που δεν έχουν υποστήριξη αν χρειαστεί.
Παρόλα αυτά, το Ρ20 lite στα 250νευρω περίπου έχει σίγουρα καλύτερη κάμερα, είναι αρκετά πιο όμορφο και υπό συνθήκες και πιο βολικό στην καθημερινή χρήση. Το A2 lite είναι σίγουρα πιο γρήγορο και κατά πάσα πιθανότητα λίγο πιο καλό σε μελλοντικές αναβαθμίσεις