Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Vodafone Smart N9 Lite Review : Οικονομικό και πρακτικό.

Vodafone Smart N9 Lite Review : Οικονομικό και πρακτικό.

απο Kostas Gliatiotis

Ένα αγοραστικό κοινό το οποίο συχνά οι κατασκευαστές «παραμελούν», είναι εκείνο που θέλει μια συσκευή που να έχει ιδιαίτερα χαμηλό κόστος αγοράς, της τάξης των 100€ το πολύ. Πρόκειται για χρήστες που δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις και θέλουν ένα όσο το δυνατόν οικονομικό smartphone ή ακόμα και αγοραστές που θέλουν μια δεύτερη συσκευή, για οποιοδήποτε λόγο.

Το «κενό» αυτό λοιπόν, έρχεται να καλύψει η Vodafone με το N9 Lite, το οποίο κοστίζει περί τα 100€ και, όπως είναι ευνόητο, έχει ως… αποστολή να καλύπτει βασικές ανάγκες. Στα πλαίσια αυτά, το οικονομικό smartphone της Vodafone διαθέτει οθόνη 5,3 ιντσών, 1 GB RAM / 16 GB ROM (με δυνατότητα επέκτασης), βασική κάμερα 8 MP και εμπρόσθια 5 MP, ενώ βασίζεται στο Android Go της Google.

Όπως είναι ευνόητο, το N9 Lite θα προωθηθεί μέσω των καταστημάτων της εταιρείας και, πριν περάσουμε στην αναλυτική παρουσίασή μας, θέλουμε στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε την Vodafone για την ευγενική παραχώρηση της συσκευής.

Σχεδιασμός

Ένα από τα πρώτα πράγματα που διαπιστώσαμε με μία… σχετική έκπληξη μόλις είδαμε από κοντά το N9 Lite, είναι ότι είναι μία από τις ελάχιστες προτάσεις σε αυτή την κατηγορία τιμής που ακολουθεί την σύγχρονη σχεδιαστική τάση η οποία θέλει τις συσκευές να έχουν οθόνη με αναλογία 18:9. Αυτό, σε συνδυασμό με τα αρκετά «λογικά» bezels γύρω από την οθόνη, έχει ως αποτέλεσμα μια ιδιαίτερα «compact» υλοποίηση.

Ένα δεύτερο στοιχείο που μας άρεσε, έχει να κάνει με την ποιότητα κατασκευής, η οποία αν και πρόκειται για οικονομική συσκευή είναι αρκετά ικανοποιητική. Πιο συγκεκριμένα, ουσιαστικά πρόκειται για συναρμολόγηση δύο κομματιών, καθώς η πλάτη – η οποία παρεμπιπτόντως δεν αφαιρείται –   «αγκαλιάζει» το εμπρόσθιο τμήμα και λόγω του ότι τα πλαστικά που έχουν επιλεγεί είναι αρκετά ποιοτικά, το N9 Lite δίνει την αίσθηση στιβαρής υλοποίησης. Παράλληλα, η «σαγρέ» επιφάνειά της οδηγεί στο να μην γλιστράει εύκολα από το χέρι του χρήστη, κάτι που για εμάς είναι… εκτιμητέο.

Ερχόμενοι, τώρα, στην εμπρόσθια όψη του N9 Lite, όπως είναι επόμενο δεσπόζει η οθόνη του, σε αναλογία 72% περίπου. Κάτω από αυτήν ο χώρος είναι κενός καθώς δεν υπάρχουν μηχανικά πλήκτρα χειρισμού της συσκευής, ενώ πάνω από αυτήν θα συναντήσουμε την εμπρόσθια κάμερα η οποία διαθέτει ξεχωριστό flash, κάτι που θα διευκολύνει τους fans των selfies. Ταυτόχρονα, θα επικροτήσουμε την επιλογή της Vodafone να τοποθετήσει τόσο αισθητήρα φωτισμού όπως και LED ειδοποιήσεων, παρόλο που – όπως είπαμε – το N9 Lite είναι μια οικονομική συσκευή.

Επειδή στις μέρες μας σε αρκετές συσκευές υπάρχει η τάση να αφαιρείται η κλασσική θύρα των 3,5mm για τα ακουστικά, θα σας… καθησυχάσουμε, αναφέροντας ότι στο νέο μοντέλο της Vodafone εξακολουθεί να υφίσταται. Επίσης, το ίδιο ισχύει και με την… παραδοσιακή microUSB θύρα.

Σε γενικές γραμμές, είμαστε της άποψης ότι το N9 Lite θα ικανοποιήσει με αρκετή ευκολία τον αγοραστή, καθώς πρόκειται για αρκετά ποιοτική και εύχρηστη συσκευή, σε ότι έχει να κάνει με την φορητότητά της. Ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος που μπορεί να προτιμηθεί από τον καθένα, κάτι που φανταζόμαστε πως είναι και ο στόχος ο οποίος… επιτυγχάνεται με αρκετή επιτυχία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights