Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 8 Review : Αγγίζοντας την κορυφή

Xiaomi Mi 8 Review : Αγγίζοντας την κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Στην αγορά των High end smartphones είναι πολύ εύκολο να βρει πλέον κανείς συσκευές που κοστίζουν κοντά η και πάνω από τα 1000 ευρώ. Αντίστοιχα μπορεί να βρει εναλλακτικές τους με μικρότερο κόστος, και.συμηθως σημαντικές παραχωρήσεις σε κάποιους τομείς. Το να συνδυάσει κανείς τις δυνατότητες και τα πιο χρήσιμα από τα χαρακτηριστικά των ακριβών αυτών συσκευών σε ένα πιο λογικό κόστος, χωρίς αυτες τις ενοχλητικές παραχωρήσεις είναι κάτι δύσκολο και όχι συνηθισμένο.

 

Σε αυτό ακριβώς το σημείο, υπάρχουν οι κορυφαίες προτάσεις της Xiaomi, που έχοντας πλέον χρόνια εμπειρίας “στην πλάτη” της, μπορεί να δημιουργήσει αυτόν τον σπάνιο συνδυασμό. Το Mi 8 που αποτελεί το αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης, είναι η νεότερη και καλύτερη πρόταση της Xiaomi που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά (η… ομορφότερη παραμένει το Mi mix 2s) και έρχεται να “ενοχλησει” πιο ακριβές συσκευές από αυτό, προσφέροντας τα πάντα, σωστά υλοποιημένα, σε χαμηλότερο κόστος.

Πριν συνεχίσουμε την παρουσίαση του, να ευχαριστήσουμε την InfoQuest για την παραχώρηση του Mi 8, καθώς και του Mix 2s η παρουσίαση του οποίου θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Σχεδιασμος.

Για το Mi 8 η Xiaomi έχει επιλέξει μια ασυνήθιστη οδό, αφού η συσκευή μοιάζει ίσως περισσότερο από ότι θα θέλαμε με κάποιες προτάσεις του ανταγωνισμού του. Παρόλα αυτά, η εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά πως να βελτιώνει αυτό που έχει στα χέρια της, και στην περίπτωση του Mi 8 έχει κάνει ακριβώς αυτό.

Η κατασκευή από γυαλί στο μπροστά αλλά και το πίσω μέρος του, δίνουν την πολυτέλεια που αρμόζει σε αυτή τη κατηγορία, ενώ η άριστη συναρμολόγηση προσθέτει την ποιότητα που πρέπει να υπάρχει. Το Mi 8 είναι ταυτόχρονα και αρκετά λεπτό αλλά και ελαφρύ, δύο χαρακτηριστικά που το κάνουν ακόμα πιο εύκολο στην καθημερινή του χρήση.

Αναλυτικότερα, η μπροστινή επιφάνεια καλύπτεται σχεδόν εξολοκλήρου από την οθόνη των 6.1 ιντσών, με το πλαίσιο γύρω της να είναι ελάχιστο. Εξαίρεση αποτελεί το τμήμα κάτω από αυτή που είναι λίγο μεγαλύτερο, χωρίς όμως να ενοχλεί σε καμία περίπτωση.

Στο πάνω μέρος της οθόνης τώρα, υπάρχει το συνηθισμένο πλέον Notch, που τουλάχιστον εδώ είναι “απαραιτητο” προκειμένου να φιλοξενήσει αρκετούς αισθητήρες αλλά και δύο διαφορετικές κάμερες. Η μία από αυτές χρησιμοποιείται για την αναγνώριση προσώπου, με υπέρυθρο οπτικό πεδίο, μια δυνατότητα που δυστυχώς ακόμα δεν είναι ενεργή στην Ευρωπαϊκή έκδοση του Mi 8.

Συνολικά η Xiaomi έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο να διατηρήσει τις εξωτερικές διαστάσεις του Mi 8 αρκετά περιορισμένες. Το Smartphone είναι από τις μικρότερες συσκευές με οθόνη αυτού του μεγέθους, που με τη σειρά της είναι αρκετά μεγάλη για κάθε είδους χρήση.

Για το πίσω μέρος τώρα, το Mi 8 χρησιμοποιεί γυαλί στην κατασκευή του όπως ήδη αναφέραμε. Η Xiaomi έχει δημιουργήσει αρκετες διαφορετικές χρωματικές επιλογές, όμως το μαύρο χρώμα παραμένει κατά τη γνώμη μας το πιο “σοβαρό” αλλά και πολυτελές. Λίγο πάνω από το κέντρο της πίσω επιφάνειας είναι τοποθετημένος και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων του Mi 8. Η συγκεκριμένη θέση είναι κοντά στο ιδανικό προκειμένου να είναι εύκολο και άνετο να τον “πετυχει” ο χρήστης με το δάχτυλο του χωρίς προσπάθεια.

Η τοποθέτηση των δύο καμερών στην αριστερή γωνία είναι αυτή που θυμίζει συσκευές άλλων εταιρειών, όμως πιθανότατα είναι και η ιδανική προκειμένου να μην τις βρίσκει κατά λάθος ο χρήστης αντί του αισθητήρα αποτυπωμάτων. Παρότι προεξέχουν από το υπόλοιπο σώμα του Mi 8, έρχονται ακριβώς “ευθεια” όταν είναι τοποθετημένο στην θήκη σιλικόνης που παραδοσιακά περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Παρότι “απλο” σε εμφάνιση, το πίσω τζάμι είναι κυρτό στις άκρες του, μια σχεδιαστική επιλογή που έχει και πρακτική χρησιμότητα. Με αυτόν τον τρόπο το Mi 8 κάθεται καλύτερα στο χέρι του χρήστη του, αφού η κυρτή επιφάνεια είναι πιο “ευγενικη” στην αφή.

Το κατασκευασμένο από αλουμίνιο πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος του Mi 8 τέλος, είναι βαμμένο και αυτό σε μαύρο χρώμα όπως το υπόλοιπο Mi 8. Η στιβαρότητα του είναι εντυπωσιακή, και συμβάλει αρκετά στην ποιοτική αίσθηση που δίνει ολόκληρη η συσκευή.

Η αλλαγή από πλήρως μεταλλική κατασκευή σε αυτή με το  συνδυασμό με γυαλί, είναι σίγουρα ιδανική σε αυτή τη κατηγορία τιμής. Η Xiaomi κατάφερε να βρει έναν σχετικά “μοναδικο” τρόπο ώστε το Mi 8 να είναι ταυτόχρονα όμορφο αλλά και πολυτελές, ικανοποιώντας και τις απαιτήσεις που έχουν συνήθως οι ιδιοκτήτες High end συσκευών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights