Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 8 Review : Αγγίζοντας την κορυφή

Xiaomi Mi 8 Review : Αγγίζοντας την κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Η οθόνη του Mi 8 αποτελεί ένα από τα δυνατότερα “χαρτια” του σε σύγκριση με αρκετές συσκευές του ανταγωνισμού. Το μεγάλο μέγεθος των 6.21 ιντσων συνδυάζεται με την επιλογή ενός Amoled Panel, η χρωματική απεικόνιση του οποίου είναι σαφώς ανώτερη από αυτή μιας LCD οθόνης.

Η Xiaomi έχει επιλέξει μια “ουδετερη” χρωματική απεικόνιση, που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της Amoled οθόνης, με ακρίβεια στην προβολή φωτογραφιών και βίντεο.

Οι γωνίες θέασης είναι αναμενόμενα εντυπωσιακές , με τα χρώματα και τον φωτισμό να διατηρούνται πρακτικά αναλλοίωτα. Σε υπερβολικά μεγάλη γωνία εμφανίζεται μόνο μια μικρή αλλαγή στην απόχρωση του άσπρου χρώματος, ένα χαρακτηριστικό των Amoled οθονών που παρόλα αυτά δεν είναι τόσο έντονο όσο σε άλλες συσκευές.

Εκμεταλλευόμενη την AMOLED οθόνη του Mi 8, η Xiaomi έχει δημιουργήσει ένα δικό της Always On Display, που εμφανίζει μονίμως την ώρα και την ημερομηνία όταν το Smartphone είναι σε κατάσταση αναμονής. Μπορεί να εμφανίσει όμως και εικονίδια από εφαρμογές που έχουν κάποια νέα ειδοποίηση όπως μηνύματα, αναπάντητες κλήσεις κλπ. Η υλοποίηση είναι ιδιαίτερα απλή, κάτι θετικό αφού έχει σχεδιαστεί προκειμένου να κάνει απλά τη δουλειά της, σε αντίθεση με την αντίστοιχη λύση άλλων εταιρειών που έχει γίνει περιττά πολύπλοκη.

Η προεπιλεγμένη ρύθμιση αναγνωρίζει αυτόματα το περιεχόμενο που προβάλλεται και προσαρμόζει την οθόνη σε αυτό. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προβολής με αυξημένη αντίθεση για όσους προτιμούν πιο ζωντανά χρώματα, αλλά και η “Στανταρ” επιλογή που προβάλει με ακρίβεια τα πάντα σύμφωνα με το sRGB πρότυπο. Πολύ χρήσιμη είναι επίσης η επιλογή να “ξυπνάει” η οθόνη του Mi 8 με διπλό χτύπημα σε αυτή, αλλά και να αναγνωρίζει αυτόματα πότε ο χρήστης του το σηκώνει στα χέρια του και θέλει να δει κάτι ώστε να την ανοίξει και πάλι μόνο του. Μάλιστα, η ρύθμιση της έντασης του φωτισμού περιλαμβάνει ξεχωριστά αντίστοιχη ρύθμιση για την “Λειτουργία Ανάγνωσης” που μειώνει την μπλέ απόχρωση ώστε να είναι πιο ξεκούραστη το βράδυ.

Η ανάλυση των 2248 X 1080 pixels τέλος, ειναι ίσως μικρότερη από το ιδανικό, περισσότερο λόγω του μεγάλου μεγέθους της οθόνης. Τα 402 pixel ανά ιντσα πάντως της πυκνότητας της ειναι ακρως ικανοποιητικά, ακόμα και στην προβολή από αφύσικα κοντινή απόσταση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η χαμηλότερη αυτή ανάλυση έχει θεωρητικά και πρακτικά, θετικές επιπτώσεις στην απόδοση της κάρτας γραφικών αλλά και την κατανάλωση ενέργειας.

Σίγουρα η Xiaomi θα μπορούσε να επιλέξει μια οθόνη με υψηλότερη ανάλυση, που όμως θα ήταν περιττή πρακτικά, ενώ θα αύξανε σημαντικά και το κόστος του Mi 8 χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Ο τομεας της οθόνης ειναι τελικά ένας από αυτούς στους οποίους το Mi 8 δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να…. ζηλέψει από τις ακριβότερες προτάσεις του ανταγωνισμού. Με εξαίρεση την χαμηλότερη ανάλυση, προσφέρει την ίδια κορυφαία χρωματική απεικόνιση που πρέπει να έχει ένα High end smartphone , αλλά και την καλύτερη εμπειρία θέασης σε βίντεο και φωτογραφίες που πάντα έχει μια Amoled οθόνη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights