Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi Mix 2s Review : Απίθανα όμορφο και πολυτελές

Xiaomi Mi Mix 2s Review : Απίθανα όμορφο και πολυτελές

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Ο τομέας της κάμερας είναι ένας από αυτούς που έχουν δεχθεί τις περισσότερες και πιο σημαντικές αλλαγές στο Mi Mix 2s. Αρχικά είναι η πρώτη συσκευή της σειράς με δύο κάμερες στο πίσω μέρος, και στη συνέχεια, η ποιότητα τους είναι αισθητά βελτιωμένη σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο Mi Mix 2.

Για την βασική κάμερα η ανάλυση είναι στα 12 Mpixels, και συνδυάζεται με έναν μεγάλο σε φυσικό μέγεθος αισθητήρα, πίσω από ένα ιδιαίτερα «φωτεινό» διάφραγμα f/1.8. Σε αυτά έχει προστεθεί και το Optical Image Stabilization. Η δεύτερη κάμερα τώρα είναι πιο …. απλή, αφού παρότι διατηρεί την ίδια ονομαστική ανάλυση των 12 Mpixels, έρχεται με πιο περιορισμένο f/2.4 διάφραγμα, δεν έχει OIS και είναι μικρότερη και σε φυσικές διαστάσεις. Η χρησιμότητα της βασίζεται στον τηλεφακό που διαθέτει, και μπορεί να φέρει πιο κοντά το αντικείμενο της φωτογραφίας.

Το Mi Mix 2s ήταν ουσιαστικά η πρώτη High End συσκευή της Xiaomi που εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες «τεχνητής νοημοσύνης» που έχει δημιουργήσει η εταιρεία για την εφαρμογή της κάμερας. Με αυτή, το Smartphone μπορεί να αναγνωρίσει έως και 206 διαφορετικά σκηνικά και αντικείμενα φωτογραφίας, και να προσαρμόσει ανάλογα τις ρυθμίσεις της κάμερας προκειμένου να βγάλει την καλύτερη δυνατή φωτογραφία.

Όπως και σχεδόν κάθε άλλη συσκευή με αντίστοιχες δυνατότητες αυτόματης αναγνώρισης του σκηνικου και του περιεχομένου της φωτογραφίας, οι ιδανικές αυτές ρυθμίσεις συνήθως παράγουν πιο έντονα και ζωντανά χρώματα ανάλογα πάντα και με το τι αναγνωρίζει η κάμερα στο πλάνο.

Η αναγνώριση φυτών και δέντρων έχει σαν αποτέλεσμα την έμφαση στο πράσινο χρώμα, ενώ αντίστοιχα τονίζεται το μπλε χρώμα όταν το Mi Mix 2s αναγνωρίσει τον ουρανό σε μια φωτογραφία. Η λειτουργία της «τεχνητής νοημοσύνης» όπως την ονομάζει η Xiaomi είναι σχετικά γρήγορη, και ο χρήστης δεν χρειάζεται να περιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να βγάλει μια φωτογραφία.

Η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της αυτόματης αναγνώρισης γίνεται απευθείας από το μενού της κάμερας, και δεν είναι κρυμμένη σε κάποιο μενού με ρυθμίσεις. Μάλιστα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αλλά και ασυνήθιστο, το ότι μπορεί να λειτουργήσει ταυτόχρονα με το HDR, που επίσης ενεργοποιείται αυτόματα όταν το Mi Mix 2s κρίνει ότι είναι απαραίτητο.

Χωρίς την «τεχνητή νοημοσύνη», η κάμερα μπορεί και πάλι να παράγει ιδιαίτερα καλές φωτογραφίες, που σε αντίθεση με τους προκατόχους του Mi Mix 2s, δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να ζηλέψουν από τον ανταγωνισμό.

 

Το χρωματικό εύρος έχει βελτιωθεί σημαντικά, μαζί με την σωστή φωτομέτρηση και την προσαρμογή στις συνθήκες φωτισμού, ενώ η λεπτομέρεια βρίσκεται και αυτή στο ανώτερο επίπεδο που επιτρέπει η ανάλυση των 12 Mpixels.

Για την δεύτερη κάμερα τώρα, το Mi Mix 2s εκμεταλλεύεται την ύπαρξη της στην λήψη φωτογραφιών με «ζουμ» στο αντικείμενο που θέλει να βγάλει ο χρήστης. Η μετάβαση από την μια κάμερα στην άλλη γίνεται άμεσα με το πάτημα ενός κουμπιού που εμφανίζεται στον viewfinder της εφαρμογής της κάμερας.

Το f/2.4 διάφραγμα όμως, περιορίζει την χρήση της μόνο σε συνθήκες με καλά επίπεδα φωτισμού. Όταν αυτός πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο (που δυστυχώς η Xiaomi δεν αναφέρει…) η εφαρμογή της κάμερας κάνει ψηφιακά «ζούμ» χρησιμοποιώντας τον βασικό αισθητήρα, αφού με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα θα είναι συνολικά καλύτερο. Παρότι ο χρήστης δεν ενημερώνεται για αυτή την αλλαγή, είναι κάτι που κάνουν σχεδόν όλες οι συσκευές του ανταγωνισμού με τον ίδιο τρόπο, και έχει τεχνικά την εξήγηση του που κάνει λογική αυτή την επιλογή.

Οι φωτογραφίες με θολό φόντο ή «λειτουργία πορτραίτου» όπως την ονομάζει η xiaomi, βγαίνουν με ταυτόχρονη χρήση των δύο καμερών. Η δεύτερη κάμερα με τον τηλεφακό εστιάζει στο αντικείμενο της φωτογραφίας, ενώ η βασική κάμερα χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του βάθους πεδίου, ώστε να βγει η φωτογραφία με θολό φόντο. Η χρήση της δεύτερης κάμερας με το f/2.4 διάφραγμα, κάνει και εδώ απαραίτητη την ύπαρξη καλού φωτισμού για την λήψη της φωτογραφίας.

Σε χαμηλό φωτισμό τώρα, είναι περισσότερο εμφανής η βελτίωση που έχει κάνει η xiaomi στην βασική κάμερα του Mi Mix 2s. Η εταιρεία χρησιμοποιεί για πρώτη φορά μια τεχνική λήψης συνεχόμενων φωτογραφιών, τις οποίες χρησιμοποιεί στην συνέχεια ώστε η τελική φωτογραφία που βλέπει ο χρήστης να είναι ένας «μέσος όρος» των δεδομένων από αυτές. Με αυτόν τον τρόπο, και σε συνδυασμό πάντα με το f/1.8 διαφραγμα αλλά και την οπτική σταθεροποίηση του φακού, οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Mi Mix 2s είναι σημαντικά καλύτερες από τον προκάτοχο του.

Η λεπτομέρεια διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα, με τον ψηφιακό θόρυβο να έχει «εξαφανιστεί» με αυτή την τεχνική λήψης πολλών δειγμάτων. Η ποιότητα του μεγάλου σε φυσικό μέγεθος αισθητήρα, βοηθά σημαντικά σε αυτόν τον τομέα, ενώ το Mi Mix 2s ισορροπεί πολύ καλά την χρήση του OIS για την αύξηση της ευαισθησίας στο φως και του χρόνου έκθεσης.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να είναι πάντα κοντά σε αυτό που βλέπει και ο χρήστης σε φωτισμό, χωρίς η κάμερα ποτέ να «υπερβάλει» προκειμένου να βγάλει μια αφύσικα φωτεινή φωτογραφία. Η λειτουργία «τεχνητής νοημοσύνης» αναγνωρίζει και εδώ σωστά τις συνθήκες φωτογράφισης, και προσπαθεί να βγάλει μια πιο ευχάριστη και φωτεινή φωτογραφία, που πιθανότατα όμως δεν είναι η καλύτερη που μπορεί να πετύχει το Mi Mix 2s.

Για το βίντεο τέλος, πιθανότατα η xiaomi δεν προσφέρει το μέγιστο που θα μπορούσε. Η ανάλυση φτάνει φυσικά το 4k, με 30 καρέ το δευτερόλεπτο όμως, με το Hardware του Mi Mix 2s να μπορεί να φτάσει εύκολα πιο ψηλά στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Μάλιστα ο ρυθμός αυτός δεν προσφέρεται ούτε στην χαμηλότερη 1080p ανάλυση. Η σταθεροποίηση εικόνας με τη σειρά της είναι συνδυασμός ηλεκτρονικής τεχνικής και του OIS για τα 1080p video, και μόνο το OIS σε ανάλυση 4k.

https://youtu.be/-NOh4eYjsgQ

Στις διαθέσιμες ρυθμίσεις για την εγγραφή Video περιλαμβάνεται η επιλογή ανάμεσα στο πιο συνηθισμένο H264 Codec για την συμπίεση των αρχείων αλλά και το νεότερο και πιο αποδοτικό H265/HEVC. Παρά τα σημαντικά μικρότερα σε μέγεθος αρχεία που παράγονται, πολλές συσκευές δεν μπορούν να τα αναπαράγουν σωστά, ενώ μέχρι και το Youtube ξεκίνησε την υποστήριξη του H265 πριν λίγο μόλις καιρό. Ο Snapdragon 845 στο εσωτερικό του Mi Mix 2s μπορεί να καταγράψει Video σε 1080p με έως και 240 καρέ το δευτερόλεπτο για την καταγραφή σε αργή κίνηση. Όπως και σε κάθε άλλη συσκευή, η εγγραφή σε Slow Motion απαιτεί αρκετά καλά επίπεδα φωτισμού ώστε το Video να μην είναι ιδιαίτερα σκοτεινό.

Παρόλα αυτά, τα ίδια τα αρχεία βίντεο, έχουν άριστη ποιότητα, πολύ καλό χρωματικό εύρος και χάρη στην πολύ καλή ποιότητα του αισθητήρα, σχεδόν ανύπαρκτα επίπεδα ψηφιακού θορύβου, ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights