Επεξεργαστής Μνήμη
Στο εσωτερικό του Mi A2 βρίσκεται όπως ήδη αναφέραμε ο Snapdragon 660 της Qualcomm που αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές λύσεις της εταιρείας για αυτή τη κατηγορία.
Παρά την ονομασία Kryo 260 και για τους οχτώ πυρήνες επεξεργασίας του, αυτοί χωρίζονται σε δύο ομάδες διαφορετικής αρχιτεκτονικής. Οι τέσσερις από αυτούς βασίζονται στους A-73 της ARM και φτάνουν τα 2.0 GHz σαν μέγιστη συχνότητα ενώ οι άλλοι τέσσερις είναι βασισμένοι στους Α-53 και φτάνουν το 1.8 GHz. Η ταυτοχρονη χρήση και των οχτώ προσφέρει εντυπωσιακά υψηλή απόδοση που πλησιάζει κοντά σε αυτή του Snapdragon 835 που μέχρι πριν ένα χρόνο ήταν ο καλύτερος επεξεργαστής της Qualcomm.
Το Stock Android φημίζεται για την απλότητα του, και έτσι όλες οι εφαρμογές ανοίγουν χωρίς κάποια καθυστέρηση, ενώ ακόμα και οι πιο «βαριές» που μπορει να εγκαταστήσει ο χρήστης τρέχουν με μια άνεση που θυμίζει αρκετά πιο ακριβές συσκευές. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του Snapdragon 660 είναι ότι δεν παράγει ιδιαίτερη θερμοκρασία κατά τη λειτουργία του, κάτι που έχει άμεσες επιπτώσεις στην συνεχόμενη χρήση του Mi A2 χωρίς αυτό να ζεσταίνεται ενοχλητικά.
Τα 4GB μνήμης RAM είναι υπό συνθήκες αρκετά ακόμα και για πιο ακριβές συσκευές, και εδώ και πάλι το Stock Android βοηθά, αφού οι εφαρμογές της Google είναι κατά κανόνα απλές αλλά και λιγότερο απαιτητικές. Με αυτό το σχετικά απλό σύστημα σαν «βάση» ο χρήστης του Mi A2 μπορεί να έχει αρκετές εφαρμογές ταυτόχρονα ενεργές χωρίς να μειώνεται αισθητά η απόδοση του, αλλά και να εναλλάσσεται μεταξύ τους με άνεση που επίσης θυμίζει σημαντικά ακριβότερες συσκευές.
Στον τομέα των γραφικών τώρα, ο Snapdragon 660 είναι με χαρακτηριστική άνεση ο καλύτερος επεξεργαστής στην μεσαία κατηγορία. Η Adreno 512 παρότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σε σύγκριση με τις Adreno 540 και 630 των Snapdragon 835 και 845, είναι μια αρκετά ισχυρή λύση για συσκευή αυτού του είδους.
Η fullHD+ ανάλυση της οθόνης μάλιστα κάνει πιο εύκολο το έργο της, και επιτρέπει στην συσκευή να πάιζει ακόμα και σχετικά απαιτητικά παιχνίδια στο μέσο των ρυθμίσεων ποιότητας. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το PUBG που παίζει χωρίς ενοχλητικά κολλήματα, αλλά και αρκετά ακόμα δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια. Η θερμοκρασία λειτουργίας διατηρείται και εδώ σε πολύ καλά επίπεδα, κάνοντας το Mi A2 «ιδανικό» ακόμα και για Gaming χρήση.
Για την βασική έκδοση του Smartphone που επίσημα φέρνει στη χώρα μας η InfoQuest στα 329 ευρώ, υπάρχουν 64 GB αποθηκευτικού χώρου. Από αυτά περίπου 45 GB είναι διαθέσιμα στον χρήστη του, και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις είναι μάλλον αρκετά.
Χωρίς να τις «συμπαθούμε», οι Cloud υπηρεσίες της Google λειτουργούν ιδανικά στις εφαρμογές Google Photos και Play Music και ο χρήστης μπορεί να έχει πολλα από τα δεδομένα του αποθηκευμένα στο Cloud και όχι τοπικά στη συσκευή του.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας