Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Wiko Tommy 3 Review : Νεανικό budget Smartphone

Wiko Tommy 3 Review : Νεανικό budget Smartphone

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Όπως συμβαίνει με πολλές οικονομικές συσκευές αυτή την εποχή, το Tommy 3, όπως αναφέραμε και πριν, «τρέχει» την έκδοση Go του Android, η οποία είναι πιο «ελαφριά» σε σχέση με την «κανονική» και ως λόγο ύπαρξης έχει να προσφέρει ομαλή εμπειρία χρήσης σε smartphones των οποίων το hardware είναι σχετικά «αδύναμο». Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι μιλάμε για την έκδοση Oreo, όπως φυσικά και το ότι ένα πλεονέκτημα του Android Go είναι οι συχνότερες και τακτικότερες μελλοντικές αναβαθμίσεις που θα λάβει.

Το γραφικό περιβάλλον λοιπόν, είναι αρκετά απλό, χρηστικό και… γνώριμο, για όσους έχουν εμπειρία από το OS της Google, όπως επίσης για όσους έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή μαζί του.

Στα πλαίσια αυτά, μπορούμε να ορίσουμε την ταπετσαρία της αρεσκείας μας, να διαχειριστούμε τα widgets μας, να δημιουργήσουμε φακέλους στις Οθόνες Αναμονής μας κτλ.

Με σύρσιμο του δαχτύλου μας προς τα πάνω σε κάποια Οθόνη Αναμονής, θα «αποκαλυφθεί» το App Drawer. Παράλληλα, με παρατεταμένη πίεση σε κάποιο εικονίδιο, θα εμφανιστούν διάφορες επιλογές, ανάλογα με την εφαρμογή.

Οι προεγκατεστημένες εφαρμογές είναι αυτές της Google και πολλές από αυτές είναι στην έκδοση «Go» ώστε να «τρέχουν» πιο άνετα. Θα επισημάνουμε στο σημείο αυτό την ύπαρξη Ραδιοφώνου FM, το οποίο είναι αρκετά… δημοφιλές.

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων είναι ο γνώριμος του Android και υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης των συντομεύσεών μας.

Οι Ρυθμίσεις είναι αρκετά απλές και ο μέσος χρήστης δεν θα δυσκολευτεί ώστε να φέρει την συσκευή όσο γίνεται πιο κοντά στα μέτρα του, εφόσον φυσικά υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Θα σταθούμε ιδιαίτερα στην λειτουργία «Έξυπνη κίνηση» η οποία ενεργοποιείται με σύρσιμο του δαχτύλου μας από την γωνία της οθόνης προς τα κάτω και έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ενός «παραθύρου». Στην συνέχεια, σχηματίζοντας το μοτίβο που έχουμε επιλέξει, θα γίνει εκκίνηση της ανάλογης εφαρμογής και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να ορίσουμε εμείς ποια apps θέλουμε να «ανοίγουν» και με ποια σχήματα, γράμματα κτλ. Πρόκειται για ενδιαφέρουσα ιδέα, η οποία μπορεί να είναι βολική αν ο χρήστης μπει στην λογική της.

Τέλος, οι εφαρμογές για την πραγματοποίηση κλήσεων, την ανταλλαγή SMS, την διαχείριση των επαφών μας κτλ είναι οι γνωστές του Stock Android, οι οποίες χαρακτηρίζονται από απλότητα και ευχρηστία.

Με δεδομένο το χαμηλών επιδόσεων Hardware του Tommy 3, η επιλογή του Stock Android και μάλιστα στην Go έκδοση του, είναι πιθανότατα σωστή αφού κάνει εύκολη και άμεση τη χρήση του. Ταυτόχρονα η απλότητα του είναι περισσότερο “φιλική” στο αγοραστικό κοινό που αναζητά ένα Smartphone για να κάνει την δουλειά του σε καθημερινή βάση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights