Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A7 2018 Review : Τρεις κάμερες
A7 2018

Samsung Galaxy A7 2018 Review : Τρεις κάμερες

απο Kostas Gliatiotis

Κάθε εταιρεία στον χώρο των Smartphones φτάνει σε ένα σημείο που πρέπει να αλλάξει σημαντικά την πολιτική της προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική. Στην περίπτωση της Samsung το σημείο αυτό ήταν πιθανότατα η συνεχόμενη μείωση των πωλήσεων στις χαμηλότερες κατηγορίες τιμής, μια κατηγορία που κατά κανόνα φέρνει τον μεγαλύτερο όγκο των πωλήσεων (όχι όμως απαραίτητα και τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους).

Μετά την περιορισμένη απήχηση που είχε η σειρά Galaxy J του 2017, με τα ακριβότερα από το φυσιολογικό J7 2017 και j5 2017, και την μέτρια αποδοχή του A8 2018 (επίσης λόγω… τιμής), η αναπροσαρμογή ξεκίνησε σταδιακά πριν μερικούς μήνες. Το Galaxy A6 και το A6 Plus είναι οι οικονομικότεροι εκπρόσωποι της σειράς Α για το 2018, ενώ το J6 ήταν αρχικά η μοναδική συσκευή της σειράς που θα ερχόταν επίσημα στην Ευρώπη, μια επιλογή που ευτυχώς η Samsung αναθεώρησε σχεδόν αμέσως.

Το Galaxy A7 2018 που αποτελεί και το αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης, είναι το επόμενο και σε πολλούς τομείς καλύτερο δείγμα της νέας αυτής πολιτικής, μιας πολιτικής που αναλαμβάνει να περιορίσει την πτωτική τάση του ποσοστού της Samsung στην μεσαία κατηγορία και όχι μόνο. Προφανώς και η άμεσα ορατή προσθήκη στο Galaxy A7 2018 είναι οι τρεις διαφορετικές κάμερες στο πίσω μέρος του, όμως προς τιμήν της Samsung δεν είναι και η μοναδική αλλαγή προς το καλύτερο που φέρνει το νέο Smartphone της σειράς.

H Cosmote μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το Galaxy A7 2018 στο ταχύτατο 4G+ δίκτυο της, ώστε να… απολαύσουμε τις κορυφαίες επιδόσεις του στην μεταφορά δεδομένων. Το Smartphone υποστηρίζει ταχύτητες έως και 300mbps σε Download, ταχύτητες που καλύπτει με “άνεση” το δίκτυο της Cosmote

Σχεδιασμός.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το Galaxy A7 2018 έχει έναν αρκετά δύσκολο στόχο να πετύχει σχεδιαστικά (και όχι μόνο…). Το Smartphone πρέπει να αναγνωρίζεται οπτικά σαν συσκευή κατασκευασμένη από τη Samsung, να είναι ταυτόχρονα ανανεωμένο ώστε να δείχνει και να είναι νεό, αλλά να διατηρεί και το κόστος σε λογικά επίπεδα. Το ευχάριστο εδώ είναι ότι η Samsung έχει πετύχει τους διαφορετικούς αυτούς «στόχους» με σχεδόν απόλυτη επιτυχία.

Το Galaxy A7 2018 επαναφέρει την κατασκευή από γυαλί, που τα δύο Galaxy A6 «θυσίασαν» για περιορισμό του κόστους, και στην περίπτωση του πίσω μέρους, την συνδυάζει και με μια ενδιαφέρουσα «ανθρακί» προς το μαύρο απόχρωση για τη συσκευή που είχαμε στα χέρια μας.

Η πίσω αυτή επιφάνεια είναι σχετικά απλή σε σχεδιασμό, αφού το μοναδικό που περιέχει είναι οι τρείς κάμερες στην αριστερή πάνω γωνία. Θα θέλαμε πάντως η διάταξη και η εμφάνιση τους να είναι λιγότερο «τετράγωνη» και τυποποιημένη, ενώ μέχρι και αυτό το Smartphone η Samsung απέφευγε σε μεγάλο βαθμό να χρησιμοποιήσει αυτή τη διάταξη που καθιέρωσε η Apple με το iPhone X…

Αισθητήρας αποτυπωμάτων δεν υπάρχει στην πίσω αυτή επιφάνεια, αλλά ούτε και μπροστά κάτω από την οθόνη, αφού πλέον βρίσκεται στο πλαϊνό μέρος του Galaxy A7 2018, πάνω στο πλήκτρο ενεργοποίησης του. Η διάταξη αυτή είναι η λιγότερο βολική από όλες τις εναλλακτικές, αφού περιορίζει την χρήση του πρακτικά μόνο με τον αντίχειρα του δεξιού χεριού, ενώ για τους αριστερόχειρες η μοναδική επιλογή είναι να κάνουν register το αποτύπωμα του δείκτη τους με σαφώς μειωμένη εργονομία στην χρήση. Παρόλα αυτά, η λειτουργία του είναι σχετικά άμεση, ενώ μπορεί να είναι και «μονίμως ενεργός» ώστε το Galaxy A7 2018 να ξυπνάει και να ξεκλειδώνει απλά με ένα άγγιγμα του αισθητήρα και όχι πίεση και του ίδιου του πλήκτρου (αρκεί να χρησιμοποιείται το δάχτυλο που έχει καταχωρηθεί…)

Το πλαίσιο του galaxy A7 2018 είναι σχετικά λεπτό ώστε να είναι και ολόκληρο το Smartphone, όμως το σημαντικότερο εδώ είναι ότι αντί για μέταλλο, η Samsung έχει επιλέξει το πλαστικό για την κατασκευή του. Παρότι δεν είναι άμεσα αισθητό στο χέρι του χρήστη, είναι μια αμφιλεγόμενη επιλογή σε ένα Smartphone που χρησιμοποιεί το γυαλί στην πίσω επιφάνεια του προκειμένου να είναι και να δείχνει πολυτελές.

Ο τρόπος όμως που το πλαίσιο αυτό έχει μια μικρή «καμπύλη» στο σημείο που ακουμπά στο χέρι, αλλά και το σημείο που το πίσω τζάμι είναι κολλημένο πάνω σε αυτό, είναι αρκετά διαφορετικό από τις προηγούμενες συσκευές της εταιρείας. Η αρχική λογική της επίπεδης επιφάνειας στα A5 και A7 του 2016, και η κυρτή επιφάνεια στα Α3 και Α5 του 2017 έχει αντικατασταθεί από κάτι «ενδιάμεσο» που κάνει το Galaxy A7 2018 να είναι διαφορετικό και πιο ευχάριστο και στο χέρι.

Η επιλογή του πλαστικού έχει τέλος θετικές επιπτώσεις και στο βάρος του Smartphone, που είναι χαμηλότερο από το συνηθισμένο, και το κάνει αρκετά εύκολο στην μεταφορά παρά τις όχι περιορισμένες διαστάσεις του.

Οι διαστάσεις αυτές είναι άμεσα συνδεδεμένες με το μέγεθος της οθόνης του Galaxy A7 2018 αλλά και του πλαισίου γύρω από αυτή. Η Samsung ονομάζει Infinity Display και την οθόνη του A7, όμως διαφέρει σημαντικά από τις οθόνες των ακριβότερων συσκευών της που μοιράζονται την ίδια ονομασία.

Για τα δεδομένα της κατηγορίας τιμής που ανήκει η συσκευή, το πλαίσιο πάνω και κάτω από την οθόνη βρίσκεται απλά στο μέσο όρο και δεν ενοχλεί ιδιαίτερα στη χρήση αλλά ούτε και στο… μάτι. Ο χώρος πάνω από την οθόνη φιλοξενεί εκτός από την μπροστινή κάμερα, και το ξεχωριστό LED Flash που αυτή έχει, μαζί φυσικά με τους απαραίτητους αισθητήρες για την λειτουργία του Smartphone. Παρόλα αυτά, δεν περιλαμβάνει και LED ειδοποιήσεων, κάτι που πρέπει η Samsung πλέον να θεωρήσει δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχει σε όλες τις συσκευές της σειράς και όχι μόνο.

Με εξαίρεση την μπροστινή όψη και τους περιορισμούς σε σχεδιασμό που επιβάλει η ύπαρξη της οθόνης μόνο, το Galaxy A7 2018 καταφέρνει να ξεχωρίζει από τις προηγούμενες συσκευές της ίδιας σειράς. Όπως ήδη αναφέραμε, ακόμα και σε σύγκριση με τα A6 και A6 Plus του 2018, το νέο μέλος της οικογένειας επαναφέρει την πολυτέλεια της γυάλινης κατασκευής, έστω και αν το κάνει «θυσιάζοντας» το μεταλλικό πλαίσιο για περιορισμό του κόστους. Σαν ένα τελευταίο θετικό, αλλά και ένα αρνητικό, το Galaxy A7 διαθέτει 3.5mm υποδοχή ακουστικών, δεν είναι όμως αδιάβροχο, όπως το θεωρητικά «καλύτερο» Α8 2018 που κυκλοφορεί μερικούς μήνες τώρα στην αγορά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights