Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A7 2018 Review : Τρεις κάμερες
A7 2018

Samsung Galaxy A7 2018 Review : Τρεις κάμερες

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία

Πιστή στη συντηρητική της πολιτική σε αυτόν τον τομέα, η Samsung έχει εξοπλίσει το Galaxy A7 2018 με μια μπαταρία των 3,300 mAh. Παρότι πιθανότατα οι διαστάσεις του θα επέτρεπαν λίγο αυξημένη χωρητικότητα, τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο διατηρείται περιορισμένο το πάχος αλλά και το βάρος του Smartphone.

Οι χρόνοι αναμονής και λειτουργίας τώρα, είναι αναμενόμενα κοντά στον μέσο όρο, αφού η μπαταρία δεν μπορεί να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά το σωστά «στημένο» Hardware φροντίζει ώστε να μην υπάρχουν και προβλήματα. Η εντατικη χρήση που μάλλον είναι και αναμενόμενη σε ένα Smartphone με μεγάλη οθόνη και… τρεις διαφορετικές κάμερες, αδειάζει συνήθως τη μπαταρία μέχρι το τέλος της πρώτης ημέρας χρήσης. Με ένα περίπου 10% που είναι διαθέσιμο είναι πρακτικά απαραίτητη η φόρτιση για την επόμενη ημέρα.

Οι λιγότερο απαιτητικοί μπορούν να βγάλουν εύκολα και δεύτερη ημέρα χρήσης, και εδώ το λειτουργικό της Samsung συνεχίζει να κάνει πολύ καλή δουλειά στην αναγνώριση εφαρμογών που καταναλώνουν πολύ ρεύμα και τον περιορισμό τους. Μάλιστα υπάρχει και μια αναλυτική λίστα με εφαρμογές που ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να «τρέχουν» μόνο όταν αυτός το θέλει, και ποτέ αυτόματα ώστε να περιορίσει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας και από αυτές.

Η σημαντική αστοχία όμως του Galaxy A7 2018 είναι η ύπαρξη του microUSB στο κάτω μέρος του για την φόρτιση και την επικοινωνία με τον υπολογιστή. Το USB Type-C υπάρχει πλέον εδώ και αρκετά χρονιά σε Smartphones, και στην περίπτωση της Samsung ήδη επί δύο χρόνια χρησιμοποιείται στα Galaxy S και Galaxy Note αλλά και το Galaxy A8 2018. Σε ένα Smartphone των 400 ευρώ, δεν έχει θέση πλέον το MicroUSB κατά τη γνώμη μας, αλλά από την άλλη πλευρά δεν ταιριάζει και η απουσία ταχείας φόρτισης που λείπει από το Galaxy A7 2018.

Συμπέρασμα.

Έχοντας ένα δύσκολο στόχο στο να ανακτήσει μέρος των χαμένων πωλήσεων στη μεσαία κατηγορία τιμής, η Samsung είναι δεδομένο ότι πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει σημαντικές αλλαγές σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Το Galaxy A7 2018 είναι ίσως η καλύτερη ένδειξη ότι η εταιρεία το γνωρίζει αυτό, και τουλάχιστον προσπαθεί να το κάνει πράξη.

Σαν ένα από τα πρώτα Smartphones που έρχονται με τις απαραίτητες αλλαγές, θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι περισσότερες από αυτές έχουν γίνει σωστά. Η «υπερβολή» με τις τρεις κάμερες είναι καθαρά θέμα Marketing και εντυπωσιασμού, αφού η δεύτερη έχει κατώτερη απόδοση και η Τρίτη απλά δεν είναι χρήσιμη μόνη της σε κάτι, όμως τουλάχιστον η Samsung δείχνει πρόθυμη να ακούσει τι ζητάει το αγοραστικό κοινό. Οι αλλαγές στον σχεδιασμό είναι σίγουρα επιτυχημένες, και ένα από τα θετικά χαρακτηριστικά του Galaxy A7 2018, ειδικά μετά την έστω και αναγκαστική επιστροφή στο πλαστικό για τα A6 και A6 plus. Θα θέλαμε να είναι και αδιάβροχο όπως το Α8, αλλά ακόμα και έτσι τουλάχιστον δεν υστερεί σε εμφάνιση και πολυτέλεια με δεδομένο και τον ανταγωνισμό.

Έχοντας δύσκολη πορεία μπροστά του, το Galaxy A7 2018 χρειάζεται μια λίγο καλύτερη τιμολογιακή πολιτική, όμως στα 400 ευρώ δεν είναι τουλάχιστον υπερβολικά ακριβό όπως κάποιες παλαιότερες προτάσεις της Samsung. Στο βαθμό που μπορεί, είναι σίγουρο ότι θα συμβάλει αν όχι στην αύξηση των πωλήσεων σε αυτή τη κατηγορία, τουλάχιστον στον περιορισμό της πτωτικής τάσης.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights