Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy J6 Plus Review : Προσαρμογή σε μια νέα εποχή

Samsung Galaxy J6 Plus Review : Προσαρμογή σε μια νέα εποχή

απο Kostas Gliatiotis

Για ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού στη χώρα μας, και όχι μόνο, η κατηγορία τιμής μέχρι τα 200 ευρώ είναι ο «χώρος» στον οποίο αναζητούν το επόμενο τους Smartphone. Για τη Samsung η κατηγορία αυτή αποτελεί έναν…πονοκέφαλο τα τελευταία χρόνια, αφού ο ανταγωνισμός γίνεται συνεχώς και πιο έντονος.

Προκειμένου να το αντιμετωπίσει αυτό, η Samsung φαίνεται ότι αλλάζει μέχρι ένα βαθμό την πολιτική της, και μαζί με αυτή και τα Smartphones που σχεδιάζει για την κατηγορία αυτή. Το J6+ που αποτελεί το αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μια «παραπλανητική» συσκευή, αφού το Plus στην ονομασία του δηλώνει μια συνολικά καλύτερη συσκευή από το Galaxy J6 2018 που ήδη διατίθεται εδώ και μερικούς μήνες στην Ελληνική αγορά.

Σε αντίθεση όμως με το J6 2018, το J6 Plus έρχεται με μεγαλύτερη οθόνη μεν, αλλά τεχνολογίας LCD, κάτι σπάνιο για τη Samsung πλέον, είναι λιγότερο ισχυρό σε επιδόσεις, και σαν «αντάλλαγμα» προσφέρει την μεγαλύτερη οθόνη του και την κατασκευή από γυαλί. Στο κείμενο που ακολουθεί θα γνωρίσουμε μαζί το νέο Smartphone της Samsung, και θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε αν είναι όντως η… λύση που αναζητά η εταιρεία σε αυτή τη κατηγορία τιμής.

Η Cosmote μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το Galaxy J6+ στο εντυπωσιακά γρήγορο 4G δίκτυο της. Με τη συσκευή να υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς έως 150mbps, η εμπειρία του Mobile internet είναι η καλύτερη δυνατή στο δίκτυο της cosmote, με κάλυψη που καλύπτει πλέον πρακτικά κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Σχεδιασμός.

Όπως και τα ακριβότερα Galaxy A7 2018 και Galaxy A9 2018, το J6 Plus ακολουθεί μια διαφορετική σχεδιαστική «γραμμή» που αποτελεί για την Samsung κάτι το σχετικά νέο. Συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά και την συνολική εμφάνιση που το κάνει άμεσα αναγνωρίσιμο σαν συσκευή της Κορεάτικης εταιρείας, έχει μικρές αλλαγές/διαφορές που το κάνουν να δείχνει και να είναι ανανεωμένο.

Σε σύγκριση με το «απλό» J6 2018 η σημαντικότερη αλλαγή αφορά το πίσω μέρος που είναι πλέον κατασκευασμένο από Gorilla Glass, για πρώτη φορά ουσιαστικά σε συσκευή της σειράς Galaxy J. Με γνώμονα την απλότητα, το μόνο που υπάρχει σε αυτό το πίσω μέρος είναι οι δύο κάμερες του Smartphone, στην πιο λογική θέση λίγο πιο πάνω από το κέντρο.

Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων που επίσης δεν συνηθίζεται σε κινητό της σειράς Galaxy J, είναι ασυνήθιστα τοποθετημένος στο πλαϊνό μέρος, πάνω στο πλήκτρο ενεργοποίησης το Smartphone. Η Samsung δεν δείχνει σίγουρη για τη συγκεκριμένη σχεδιαστική αλλαγή, αφού την έχει χρησιμοποιήσει εδώ και στο Galaxy A7 2018, όμως επέλεξε μια πιο συμβατική διάταξη για το αμέσως ακριβότερο Galaxy A9 2018.

Το ίδιο το πλαίσιο τώρα, είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και όχι αλουμίνιο, μια μάλλον «ανεξήγητη» επιλογή που πηγαίνει το J6 Plus μερικά βήματα πίσω. Το j5 και J7 2016 ήταν κατασκευασμένα από αλουμίνιο στο πλαϊνό τους μέρος, τα J5 και J7 2017 ήταν εξ’ολοκλήρου μεταλλικά, και ένα χρόνο αργότερα το J6 Plus (και το J4…) επιστρέφουν στην χρήση του πλαστικού. Σαν μοναδικό πλεονέκτημα της επιλογής αυτής θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το πλαστικό πλαίσιο μειώνει σημαντικά το συνολικό βάρος του J6 Plus κάνοντας το ένα από τα πιο ελαφριά Smartphones με τόσο μεγάλη οθόνη.

Για την μπροστινή όψη τώρα, η Samsung χρησιμοποιεί και εδώ οθόνη αναλογίας 18.5:9 όπως σχεδόν σε όλες τις νέες συσκευές της. Η διαγώνιος των 6 ιντσών είναι επιλεγμένη ώστε το J6 Plus να καλύπτει τις απαιτήσεις όσων αναζητούν ένα οικονομικό Smartphone με μεγάλη οθόνη.

Το πλαίσιο πάνω και κάτω από αυτή, δεν είναι τόσο περιορισμένο όσο σε ακριβότερες συσκευές της Samsung, κάτι λογικό και αναμενόμενο από τη στιγμή που πρόκειται για ένα Galaxy J.

Σε κάθε περίπτωση, η Samsung φαίνεται να αναζητά έναν νέο συνδυασμό υλικών που να της επιτρέψουν να χαμηλώσει το κόστος και την τιμή πώλησης του J6 Plus. Ο συνδυασμός που έχει τελικά επιλεχθεί είναι «σωστός» με την πρώτη ματιά αφού προσφέρει όλα όσα θεωρητικά περιμένει κανείς από ένα σύγχρονο Smartphone, δεν παύει όμως να είναι «ποιοτικά» ένα βήμα προς τα πίσω για την σειρά ολόκληρη και για το J6 Plus συγκεκριμένα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights