Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy J6 Plus Review : Προσαρμογή σε μια νέα εποχή

Samsung Galaxy J6 Plus Review : Προσαρμογή σε μια νέα εποχή

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής μνήμη.

Μια πλήρως ανεξήγητη επιλογή, εκτός φυσικά από το μειωμένο κόστος, είναι η χρήση ενός επεξεργαστή της Qualcomm για το J6 Plus. Το ότι δεν έχει επιλεχθεί ένας επεξεργαστής της σειράς Exynos της Samsung δεν είναι από μόνο του «πρόβλήμα», αυτό που δεν εξηγείται όμως είναι η επιλογή του Snapdragon 425, ενός από τους πιο απλούς και πρακτικά αδύναμους επεξεργαστές της Qualcomm.

Τη στιγμή που και η ίδια η Samsung έχει στην γκάμα της σημαντικα ισχυρότερα Smartphones με μικρή διαφορά στο κόστος, το J6 plus περιορίζεται στην χρήση ενός …. «4πύρηνου» επεξεργαστή, με μόλις τέσσερις Α-53 και χρονισμένους σχετικά χαμηλά στο 1.4 GHz.

Αναμενόμενα η απόδοση του Smartphone δεν είναι κάτι περισσότερο από αποδεκτή για απλή καθημερινή χρήση, κάτι που φαίνεται αμέσως μόλις κάποιος γίνει λίγο πιο απαιτητικός με αυτό. Εδώ τα 3 GB μνήμης RAM που σωστά επέλεξε η Samsung να τοποθετήσει σε συνδυασμό με τον Snapdragon 425 έχουν θετικές επιπτώσεις μόνο στην δυνατότητα εκτέλεσης πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα.

Με δεδομένους τους περιορισμούς σε ταχύτητα που έχει ο Snapdragon 425, τα 3 GB RAM επιτρέπουν τουλάχιστον στον χρήστη του J6 Plus να «τρέχει» εφαρμογές όπως το Viber, το Facebook και τον Messenger χωρίς να υπάρχει σημαντική επίπτωση στους χρόνους απόκρισης του.

Σε καμία περίπτωση αυτά τα 3 GB RAM δεν κάνουν το J6 Plus «πιο γρήγορο», παρόλα αυτά τουλάχιστον κάποιες εφαρμογές μπορούν να τρέχουν μονίμως, χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις όταν ο χρήστης τους θέλει να επιστρέψει σε αυτές.

Η παραγωγή γραφικών είναι και αυτή με τη σειρά της ένας τομέας όπου το J6 Plus απλά…. Αποδίδει αρκετά καλά ώστε το γραφικό του περιβάλλον να μην αντιμετωπίζει προβλήματα στην λειτουργία του.

Η Adreno 308 ήταν απλά αποδεκτή για τα δεδομένα του 2016 όταν και ήταν «νέα» στην αγορά, και φυσικά πλέον δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από τα βασικά για τα πιο απλά παιχνίδια που υπάρχουν στο Play Store της Google. Ακόμα όμως και σε αυτά, υπάρχουν φορές που το J6 Plus εμφανίζει στιγμιαία κολλήματα, κάτι που ασχέτως κατηγορίας είναι μάλλον απαράδεκτο για ένα Smartphone στα τέλη του 2018.

Τουλάχιστον για τον αποθηκευτικό χώρο, η Samsung θεωρεί σωστά ότι τα 32 GB είναι πλέον το λιγότερο που πρέπει να έχει ένα Smartphone, και το J6 Plus προσφέρει ακριβώς αυτό, με 24 GB να είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του. Για κάποιο λόγο που μόνο η Samsung γνωρίζει, δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών μνήμης MicroSD, κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο και ταυτόχρονα … ενοχλητικό.

Λειτουργικό σύστημα.

Σαν ένα από τα πλεονεκτήματα του J6 Plus μπορεί να θεωρήσει κανείς και το άριστα σχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον του. Το Samsung Experience 9.0 δεν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά από αυτό που τρέχουν και οι ακριβότερες συσκευές της εταιρείας.

Για τον αισθητήρα αποτυπωμάτων που βρίσκεται στο πλαϊνό μέρος του J6 Plus, η Samsung έχει προσθέσει μερικές χρήσιμες δυνατότητες, όπως αυτή του να ξεκλειδώνει η συσκευή μόλις ανιχνεύσει το δάχτυλο του χρήστη ακόμα και χωρίς πίεση του ίδιου του πλήκτρου.

Η Samsung ακολουθεί τις τάσεις της αγοράς στο ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου, και αυτή υποστηρίζεται κανονικά από το Smartphone. Προφανώς και σε αυτή τη κατηγορία τιμής δεν μπορεί να υπάρχει κάποιο πιο «εξειδικευμένο» Hardware και έτσι απλά η μπροστινή κάμερα αναγνωρίζει το πρόσωπο του ιδιοκτήτη. Η Samsung τονίζει πάντως ότι το face Unlock δεν είναι το ίδιο ασφαλές με άλλες επιλογές όπως το δακτυλικό αποτύπωμα και φυσικά το PIN ασφαλείας.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πάντως ότι το J6 Plus βασίζεται στο παλαιότερο πλέον Android 8.0 Oreo της Google, με το Android 9.0 Pie να είναι επίσημα διαθέσιμο εδώ και μερικούς μήνες πλέον. Προφανώς και σε αυτή τη κατηγορία τιμής δεν είναι τόσο απαραίτητη η νεότερη έκδοση, όμως παραδοσιακά η εταιρεία αναβαθμίζει τα οικονομικότερα της μοντέλα με αισθητή καθυστέρηση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights