Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Pocophone F1 Review : Ο ορισμός του Value for money
pocophone f1

Pocophone F1 Review : Ο ορισμός του Value for money

απο Kostas Gliatiotis

Στην σημερινή ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά των Smartphones, είναι πλέον δύσκολο για μια εταιρεία να ξεχωρίσει εύκολα με μια συσκευή που δεν προσφέρει κάτι το όντως νέο και διαφορετικό. Η xiaomi φαίνεται όμως ότι διαφωνεί με αυτό, δικαίως όπως τελικά αποδείχθηκε, και αρκεί να μπορείς να κατασκευάσεις ένα όσο το δυνατόν καλύτερο Smartphone σε μια όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή πώλησης.

Το Pocophone F1 είναι η απτή απόδειξη του τι μπορεί να πετύχει μια εταιρεία, αρκεί να κάνει συγκεκριμένες και προσεκτικές επιλογές. Η Pocophone δεν αποτελεί μια ξεχωριστή εταιρεία ακριβώς, αφού είναι ουσιαστικά ένα διαφορετικό “Brand” που η xiaomi δημιούργησε αρχικά για την αγορά της Ινδίας. Ο λόγος ύπαρξης του, είναι να μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό από ότι η ίδια η Xiaomi, και να δοκιμάσει να εστιάσει σε ένα κοινό με έστω και λίγο διαφορετικές απαιτήσεις.

Για το συγκεκριμένο Smartphone λοιπόν, η Xiaomi θα μπορούσε να πει κανείς ότι ξεκίνησε τον σχεδιασμό του, αναζητώντας τους τομείς εκείνους που μπορεί να μειώσει το κόστος παραγωγής σε σύγκριση με κορυφαίες συσκευές όπως το Mi 8 της ίδιας, ώστε να δημιουργήσει μια σημαντικά πιο οικονομική συσκευή. Στο Review που ακολουθεί θα γνωρίσουμε μαζί το Pocophone F1, και θα δούμε κατά πόσο είναι σημαντικές οι «παραχωρήσεις» που έχει κάνει η εταιρεία για να πετύχει την τιμή του, αλλά και σε ποιο κοινό απευθύνεται τελικά.

Σχεδιασμός.

Η πιο «εύκολη» σύγκριση για να καταλάβει κανείς πως ακριβώς έγιναν στοχευμένες αλλαγές στον σχεδιασμό και την κατασκευή του Pocophone F1 είναι να το συγκρίνει με το αντίστοιχα ισχυρό σε άλλους τομείς Mi 8 της ίδιας της Xiaomi.

Η κατασκευή από μέταλλο και γυαλί στο πίσω μέρος έπρεπε να… φύγει, αφού είναι ίσως τα πιο ακριβά υλικά που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια εταιρεία σε Smartphone ευρείας παραγωγής. Στην θέση τους το Pocophone F1 προσφέρει μια ενιαία πίσω επιφάνεια από πλαστικό, ένα υλικό που κακώς κατά τη γνώμη μας έχει «εκλείψει» πλέον από την αγορά των Smartphones.

Εκτός του προφανώς μικρότερου κόστους κατασκευής, το πλαστικό αυτό επιτρέπει και την πιο εύκολη και γρήγορη συναρμολόγηση του Pocophone F1, κάτι που με τη σειρά του κάνει και την διαδικασία κατασκευής του οικονομικότερη.

Έχοντας καιρό να χρησιμοποιήσουμε ένα Smartphone κατασκευασμένο σχεδόν πλήρως από πλαστικό, θυμηθήκαμε και μερικά από τα πλεονεκτήματα που έχει σαν υλικό. Αρχικά η υφή που αφήνει στο χέρι είναι αρκετά ευχάριστη,  και κάπως πιο «ζεστή» από τον συνδυασμό γυαλιού και μετάλλου.

Στην πράξη όμως το πλαστικό είναι και πιο ανθεκτικό από το γυαλί σε γρατζουνιές αλλά κυρίως σε χτυπήματα και κραδασμούς, κάνοντας το Pocophone F1 ένα από τα λίγα Smartphones του είδους του, που δεν είναι επιτακτική η χρήση μιας θήκης προκειμένου να προσταυθεί.

Ακόμα και η έξυπνη τοποθέτηση του αισθητήρα αποτυπωμάτων ακριβώς κάτω από τις δύο κάμερες στο ίδιο φυσικό ανταλλακτικό ώστε το πλαστικό πλαίσιο να χρειάζεται μια… τρύπα λιγότερο στην κατασκευή του, είναι μια λεπτομέρεια που χωρίς να ενοχλεί τον χρήστη του Pocophone F1, συμβάλει στην μείωση του κόστους του.

Για την μπροστινή επιφάνεια τώρα, η λογική είναι περίπου η ίδια με την οθόνη να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος αυτής. Εκτός από την επιλογή ενός LCD Panel αντί της AMOLED οθόνης του Mi 8, το πλαίσιο γύρω από αυτή είναι ελάχιστα μεγαλύτερο. Πρόκειται ίσως για έναν ακόμα τομέα όπου η εταιρεία δεν προσπάθησε να πετύχει όσο το δυνατόν μικρότερο πλαίσιο, σε ένα Smartphone που έτσι και αλλιώς δεν σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί με την εμφάνιση του προτάσεις που κοστίζουν ακόμα και τα τριπλά χρήματα.

H ίδια η οθόνη των 6,18 ιντσών τώρα, έχει Notch αναμενόμενα στο πάνω μέρος της, που φιλοξενεί το ακουστικό αλλά και τις δύο κάμερες που διαθέτει το Pocophone F1. Αντίστοιχα και εδώ η εταιρεία δεν προσπάθησε να «κρύψει» τις κάμερες αυτές κάτω από το μαύρο χρώμα του κρύσταλλου της οθόνης, μια λεπτομέρεια που ενώ έχει γίνει για λόγους κόστους, είναι βέβαιο ότι δεν απασχολεί καθόλου το κοινό που θα αγοράσει τη συσκευή.

Ακριβώς λοιπόν αυτή η σωστή λογική που ακολούθησε η εταιρεία είναι και αυτή που σε μεγάλο βαθμό συμβάλει στην σημαντική μείωση του κόστους κατασκευής για το Pocophone F1. Το πλαστικό στο πίσω μέρος του είναι ίσως το μοναδικό σημείο που είναι άμεσα αισθητή η διαφορά με το Mi 8 ή και τις υπόλοιπες συσκευές του ανταγωνισμού, όμως ακόμα και αυτό η xiaomi κατάφερε να το κάνει με έναν τρόπο που αντί για ενοχλητικό, σου θυμίζει ευχάριστα τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου υλικού.

Μη προσπαθώντας να το κάνει και όσο το δυνατόν πιο λεπτό γίνεται, η Xiaomi επέλεξε ένα αποδεκτό πάχος τελικά για το Pocophone F1 αλλά και το βάρος του είναι αρκετά λογικό στα 180 γραμμάρια. Σαν μπόνους η εταιρεία προσφέρει και θύρα ακουστικών 3.5 mm, μια απόλυτα λογική επιλογή, αφού το Pocophone F1 απευθύνεται σε κοινό που κατά πάσα πιθανότητα θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί απλά ενσύρματα ακουστικά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights