Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Pocophone F1 Review : Ο ορισμός του Value for money
pocophone f1

Pocophone F1 Review : Ο ορισμός του Value for money

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Η Xiaomi έχει μια πολύ καλή παράδοση στην χρήση μπαταριών μεγάλης χωρητικότητας στις συσκευές της και το Pocophone F1 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτή. Με 4.000 mAh, η μπαταρία είναι αρκετά μεγάλη για κάθε είδους απαιτητική χρήση που άλλωστε μπορεί έτσι και αλλιώς να καλύψει το Smartphone. Ακόμα λοιπόν και σε ιδιαίτερα έντονη καθημερινή λειτουργία, η μπαταρία σχεδόν ποτέ δεν θα αδειάσει πριν το τέλος της πρώτης ημέρας, και συνήθως το βράδυ θα έχει περίπου 20% ακόμα που απλά δεν επαρκεί για την επόμενη ημέρα.

Εξαίρεση σε αυτό αποτελεί η έντονη Gaming χρήση που παρότι και πάλι το Pocophone F1 μπορεί να αντέξει για περισσότερο από 5 ώρες συνεχόμενα, είναι και αρκετά πιο απαιτητική σε μπαταρία από κάθε άλλο είδος.

Οι λιγότερο απαιτητικοί τώρα μπορούν να πετύχουν δύο ημέρες με άνεση, αφού το MIUI είναι καταπληκτικό στην αυτόματη διαχείριση ενέργειας από όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές. Η Xiaomi μάλιστα είναι τόσο σίγουρη για την δουλειά που κάνει από μόνο του το λειτουργικό που έχει κρύψει περισσότερο από ότι θα θέλαμε τις επιλογές για τον χειροκίνητο έλεγχο του τι θα κάνει η κάθε μια από αυτές.

Το Pocophone F1 υποστηρίζει το Quick Charge 3.0 πρότυπο της Qualcomm, μέσω της USB type-C θύρας επικοινωνίας στο κάτω μέρος του. ( Την εποχή που κάποιες εταιρείες δυστυχώς ακόμα επιμένουν στην χρήση του MicroUSB σε συσκευές των 400 ευρώ…).

Στο κουτί όμως ο φορτιστής είναι ελάχιστα πιο αργός από την μέγιστη ταχύτητα φόρτισης που μπορεί να πετύχει το Pocophone F1 με έναν άλλο «καλύτερο» φορτιστή όπως αυτός του Mi 8 της εταιρείας. Η διαφορά είναι μικρή πρακτικά και σίγουρα όχι ενοχλητική, ενώ εντάσσεται μέσα σε αυτές που ευχαρίστως θα δεχθεί κάποιος σε αυτά τα χρήματα.

Συμπέρασμα.

Είναι δεδομένο ότι το Pocophone F1 σχεδιάστηκε με κύριο γνώμονα την εντυπωσιακή απόδοση που προσφέρει ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του. Για να πετύχει αυτόν της τον στόχο η Xiaomi έκανε πολύ συγκεκριμένες αλλαγές για μείωση του κόστους σε άλλους τομείς, αλλαγές που όπως είδαμε δεν αλλάζουν δραματικά την συνολική εικόνα του Smartphone.

Για όσους συνειδητά ψάχνουν για το ισχυρότερο Smartphone που μπορούν να αγοράσουν με αυτά τα χρήματα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Pocophone F1 είναι η καλύτερη επιλογή με διαφορά. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι και όσοι έχουν ένα «άγχος» για τις παραχωρήσεις που έχουν γίνει σε άλλους τομείς, αυτές δεν είναι τόσο σημαντικές όσο φαίνονται αρχικά, και τελικά όχι αρκετές για να αλλοιώσουν την εικόνα που αφήνει το Smartphone σε πραγματική καθημερινή χρήση.

Μόνο όσοι αναζητούν συγκεκριμένα το Smartphone με την καλύτερη κάμερα σε αυτή την κατηγορία τιμής πιθανόν να βρουν (λίγες) προτάσεις με καλύτερη  κάμερα από αυτή του Pocophone F1. Ακόμα και αυτοί όμως θα πρέπει να θυσιάσουν τα 128 GB αποθηκευτικού χώρου που μόνο αυτό προσφέρει σε αυτό το κόστος, αλλά και την εντυπωσιακή του συνολική απόδοση χάρη στον Snapdragon 845.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights